Riotstarterr Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 (upraveno) Zdravím pánové, asi jako mnoho z vás, po pár měsících, kdy jsem se pídil po všemožných hodinkách v cenové hladině okolo 5000,- (a žádné, co jsem koupil mě neuspokojily) jsem se rozhodl koupit "Monstra". Nicméně po pročítání všemožných vláken zde i na WUS se nemůžu rozhodnout, zda vzít starší klasická Monstra, nebo ty novější Baby (která mají být údajně větší, ale dle fotek srovnání mi to ani nepřijde). Také jsem narazil na názory, že nová Monstra už nejsou to, co bývaly, snížení kvality výroby a kdesi cosi. Co se týče estetické stránky, líbí se mi víceméně stejně, ty novější možná i o něco víc, třeba tyto:http://www.ebay.co.uk/itm/MENS-HUGE-SEIKO-5-NEO-MINI-MONSTER-DIVERS-STYLE-AUTOMATIC-WATCH-/331163514472?pt=UK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL&hash=item4d1ae23668 Nerad bych ale obětoval jen vzhled místo "původní" kvality. Prosím tedy vás, co s tím máte zkušenosti, nebo o tom něco víte, o názor. Díky předem. Upraveno 9. dubna 2014 uživatelem Riotstarterr
ggrand Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 To jsi si špatně vyložil. Nové Monstra už nejsou to co staré kvůli horší lumi, rozhodně ne kvůli zpracování.Rozhodování je celkem jednoduché. Monstra jsou ISO divery, Baby Monstra jsou pětky. Tím je řečeno asi vše. Pětky jsou objektivně horší hodinky v každém ohledu (až na strojek-ikdyž pokud jde o nové Monstra tak i včetně strojku), jediné jejich případné plus je subjektivní- vzhled.
Riotstarterr Odesláno 9. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 Lumi jsem na mysli neměl, tam počítám stejný "výkon". A co myslíš tím "horší v každém ohledu" když nebudeme brát v potaz strojek?
ggrand Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 (upraveno) Horší tah - pětky sporty je až na drahé výjimky mají z ohnutého tlustého plechu. Poznáš to podle někdy těžko viditelné rýhy/linky na boku dílku tahu. Monstra jakožto potápky mají asi dvojnásobně tlusté stěžejky+mají dírky v nožkách pro snadnou výměnu tahu a řemenů. Sklíčko mají myslím tyhle Baby Monstra rovné, klasika má mírně vypouklé a přesto zapuštěné pod lunetou, takže je chráněné. Monstra mají lumi na 12 na lunetě, pětky ne. Monstra mají lepší vodotěsnost s lepší specifikací testování+mají vyšší odolnost vůči magnetickému poli protože nemají prosklené dýnko. Mají taky šroubovací korunku v poloze, kde míň tlačí do ruky. Spona s extenzí je taky jen na klasice.K těm strojkům, nevšiml jsem si, že odkazuješ na novější B.monstra s novým strojkem (4Rxx), tj. strojek stejný jako mají nové Monstra.Edit: Ještě k tahu - Monstra mají debilní napojení tahu na sponu, kdy najednou z 20mm je tah seřezaný na 18mm,aby do něj šla užší spona. Opticky to vypadá děsně. Tohle naštěstí B.Monstra nemají. Upraveno 9. dubna 2014 uživatelem ggrand
Riotstarterr Odesláno 9. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 Popravdě jsi mi trochu zamotal hlavu, teď už nevím, co vybrat. Je to buď a nebo. A jiné hodinky v obdobné cenové relaci jsem nenašel.
ggrand Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 Vyber si ty, které se ti líbí víc. K čemu jsou ti technicky vyspělejší hodinky, když se ti nelíbí a praktický přínos těchto vylepšení je vpodstatě nula?
Riotstarterr Odesláno 9. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 (upraveno) To si také říkám, potápění u mě nejspíš nehrozí, maximálně plavání a to měly podle všeho zvládnout i ty Neo Monstery. Korunka na 3 hodině mi nevadí vůbec, dokonce se mi esteticky líbí víc. Irituje mě snad jen to "5 Sports" na ciferníku. Klasická monstra se mi líbí taky, ale ty novější víc. Upraveno 9. dubna 2014 uživatelem Riotstarterr
misoo Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 (upraveno) kup tieto nove monstra na gumke, nebudes riesit hrkotavy tah, hodinky budu tiche a budes plne spokojny. tah k nim aj tak dokupis nejaky watchadoo, alebo nieco (cokolvek) lepsie so sponou, ktora ti bude najviac vyhovovat Upraveno 9. dubna 2014 uživatelem misoo
Riotstarterr Odesláno 9. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 kup tieto nove monstra na gumke, nebudes riesit hrkotavy tah, hodinky budu tiche a budes plne spokojny. tah k nim aj tak dokupis nejaky watchadoo, alebo nieco (cokolvek) lepsie so sponou, ktora ti bude najviac vyhovovat Tak přesně tyto mám taky v merku, akorát už jsou dražší, než jsem měl v plánu (6000+)Na Ebay za 170 liber bez pošty.
Pulsar Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 Tak to je pěkný.:-) já si říkam, že me stačí taky baby monstra co mám. že je to skoro to samé . Neb mám naštestí plný tah na nich. A GGRAND mě vyvedl z omylu s tím vypouklým sklem lépe zapuštěným. Silnějšíma stěžejkama. Ten puntík Lumi na lunetě bych i oželel, ale šroubovací korunka je dobrá věc. Jedině tedy nejsem si jist proč by mělo průhledné dýnko být náchylnější na zmagnetování strojku???
ggrand Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 Pulsar : Ukaž fotky tahu z boku, vsadím se, že pokud máš originální tah, tak je z ohnutého plechu. Ohledně magnetismu, tak specifikace Diver´s obsahuje hodnotu této odolnosti( takže je Monstra musí splňovat, kdežto pětky ne). Je to jenom moje domněnka, ale myslím si, že co se antimagnetické odolnosti týče, tak je lepší plné dýnko, že trošku napodobuje společně s ciferníkem echt ochranu přídavného vnitřní pouzdra, které mívají hodinky s vysokou odolností vůči mag. poli.
Riotstarterr Odesláno 9. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 Tak jsem se rozhoupal a objednal pravé Monstery, jsou to ty, co postoval misoo, s originálním kovovým tahem.
Pulsar Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 (upraveno) Ggrand: to je tah ze baby monster seiko 5 sports. a ten je podle mě plný. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 9. dubna 2014 uživatelem Pulsar
Pulsar Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 Takhle vypadá např ten skládaný lisovaný plech. ( foto PULSAR Solar titanium ) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
ggrand Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 Pulsar: Další člověk, kterého připravím o iluze Co myslíš, co je ta čárka uprostřed každého dílku z boku? Riotstarterr: Gratuluju, pak se pochlub. Jsem celkem tradicionalista, takže se rád podívám na netradiční Monstra.
Pulsar Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 GGRAND. ikdyz teda na tom boku dílku těch baby monster je opravdu taková linka sotva viditelná :-( teď jsi me dal brouka.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se