Pavelpu27 Odesláno 16. června 2014 Autor Nahlásit Odesláno 16. června 2014 (upraveno) Tak měsíc se s měsícem téměř potkal a tady je pár uživatelských postřehů. Co se přesnosti týče, jsou na tom hodinky poměrně dobře. Průměrná denní odchylka se po počátečních +6 vteřinách ustálila na +4 a teď už se druhý týden nemění. Co se rezervy chodu týče, nemám ji ještě přesně změřenou, protože mě hodinky lákají si s nimi i o víkendu zavrtět, takže se mi ještě nezastavily. Ale odhaduji, že kolem deklarovaných 48 to asi bude.Co mě na hodinkách velice baví je ten poctivý mechanický pocit, který se projevuje ve všech aspektech používání - slyšíte natahování při pohybujícím se rotoru, patřičný odpor tlačítek chronografu, příjemně veliká korunka, která nádherně cvaká v obou polohách, apod.Jak už tady na fóru někdo zmiňoval, zapínání tahu není úplně přesné a většinou je potřeba si při zapínání pomoci prstem zespoda spony. Ale není to nic, co by mi kazilo náladu. Přiznám se, že tohle je mů první tah s extenzí, takže mě její objev velmi překvapil.Celkově jsem s hodinkami zatím naprosto spokojen. Hodí se jako oblekovky, i na "business casual" nošení. Bohužel jsem se tady na fóru trochu rozkoukal a už se začínám poohlížet po nějakých potápkách, které by celkem pěkně zapadly mezi tyhle Klassiky a quartzové lítačky na ven a na zahradu. Tuhle funkci kdysi dobře plnily B Superoceany, tak uvidíme, jestli v dohledné době něco nepřinese Ježíšek. Upraveno 16. června 2014 uživatelem Pavelpu27
ondralbc Odesláno 16. června 2014 Nahlásit Odesláno 16. června 2014 Tak tvůj stroj me hodně příjemne překvapil, na první pohled jsem si říkal IWC portuguese Chronograph s tmavým cifernikem. Ma to snad identické fonty čísel! krásné hodinky
Pavelpu27 Odesláno 9. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2015 Dovolte mi, abych přinesl pár zajímavých postřehů o těchto hodinkách. Nosí se velmi příjemně, jen jsem musel dost pečlivě dotáhnout šroubky na sponě, kde se některé začaly povolovat. Pár lidí okolo mě má TAG Heuer Carrera cal 16, což je prakticky indentický caliber. Opticky jsou ty hujery trochu křiklavější, resp. tím, že jsou známější, tak si jich lidi dřív všimnou, ale pak se zadívají na klassiky a mám pocit, že se fakt líbí. Když pak přijde někdo, kdo se o hodinky zajímá a podívá se zespodu, tak je jen škoda, že rotor nemá zdobení. Za to jsem - asi boužel - nepřiplácel.
siwi Odesláno 9. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2015 Značka Archimede mám obecně moc rád. Měl jsem od nich svoje první automaty. A vzpomínám si, že jsem taky pár týdnů po koupi dotahoval šroubky na tahu. Zajímavé ovšem bylo, že pak už bylo vše OK a opětovně se nepovolily.
Pony Odesláno 9. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2015 Také gratuluji, a poslední z fotek je prima - vynikne ciferník
Pavelpu27 Odesláno 30. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2015 Včera je paní z Rolex butiku dost okukovala a myslím, že se jí Archimedy moc líbily. Okukovala je ze všech stran a neodolala si šáhnout na sklíčko, jako každý, kdo je vidí z blízka.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se