Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny!

Už nějaký ten pátek vybírám hodinky ke příležitosti ukončení VŠ, původní budget 15k se (nečekaně) navýšil na 25k, ale výsledek zatím stále nikde  :)  požadavky byly rozměr 40-42 mm (kulatý cifr), kůže, spíše světlý cifr (tmavý ale není nutně na škodu), safír, automat/manuál, přednost dávám Swiss produkci... v původním rozpočtu byli hlavními favority Mido Multifort, bohužel jsem je zatím neměl příležitost nikde vyzkoušet na ruce... poslední dobou mě taky zaujaly nové Certiny DS Powermatic 80 a taky se mi velmi zalíbily hodinky z produkce Oris... zde bohužel začíná být (opět) problémem výše rozpočtu, nicméně model z řady Culture Classic vypadá taky zajímavě a snad by se i vlezl, bohužel je opět problém s vyzkoušením...

No abych to zkrátil - kde v ČR (nejlépe Brno, Ostrava a okolí) by se daly vyzkoušet níže postnuté Orisky či Mida, případně jaké máte další návrhy nebo připomínky k mému výběru? Všem co dočetli až do konce gratuluji a za každý návrh/připomínku předem děkuji  :)

Mido Multifort (M005.430.16.031.00)

M005.430.16.031.00.jpg

Certina DS Powermatic 80 (C026.407.16.087.00)

certina-ds-powermatic-80.jpg

Oris Culture Classic Date (733 7594 4031 LS)

25972_01-733-7594-4031-07-5-20-12_3.jpg

Odesláno

Zdeneli: FC má pěkné kousky, ještě jsem je na ruce neměl, ale tyhle nemají průhled na strojek (koukám, že jsem to zapomněl napsat do podmínek)

PetrL: Hamiltony už jsem měl na ruce a nějak mi ta značka nepřirostla k srdci... :)  chronografy už mám quartzové Certiny a moc mi k obleku nepasují, radši bych čisté bez komplikací (stačí datum, max. den/rezerva nátahu)

Odesláno

podívej se ještě na tyhle EBEL Classic 100 u nás to není známá značka ale rozhodně dělají kvalitní hodinky

Tyhle jsou nej, bez do nich. Krásný kontrast s tou modrou. Jen bych zkusil dat hnědý řemen

Odesláno

ten Epos určitě omrknu, pokud bude cesta nebo je najdu někde v mém okolí, jinak po úvaze jsem dospěl k názoru, že hodinky musí být nové, je to i dárek od (pra)rodičů, takže takové to nové a vydrží navěky (v mém vlastnictví a nejlépe i v chodu... :))... ty Ebely nevypadají špatně, ale zatím mě moc za srdce nechytly a taky bych rád průhled na stojek, budou to první mechaniky, tak ať je vidět, co v nich tepe... :)

Odesláno

no, co čert nechtěl, do oka mi padly tyto Orisky, kdo by to čekal, cena lehce přes 30k... :D (model 01 733 7670 4071-07 5 21 70FC)

12976_01_733_7670_4071-07_5_21_70_fc.png

co na ně povíte? Lze sehnat nějaké NOVÉ hodinky, které by je kvalitou zpracování, spolehlivostí či jinými objektivními parametry převyšovaly? (objektivní více méně jakékoliv parametry, krom mě osobně se líbí/nelíbí... :) )

Odesláno

Dobrý výběr. Máme doma dvoje Orisky - oboje fantastické. Velmi kvalitní zpracování, hodnotné materiály, přesné, hezké, stylové... Za ty peníze těžko najít něco lepšího. Starší model Artixů (nenošené, samozřejmě, tzv. NOS) lze sehnat z USA kolem 20 tis. Např. zde http://www.chrono24.cz/oris/artix-date--id1730313.htm

Pokud máš možnost si je z USA přivézt nebo nechat přivézt, ušetříš dost. Posílat je blbé, protože Ti je tady celníci proclí a zdaní :(

Odesláno (upraveno)

coz Union?

www.chrono24.cz/unionglashuette/union-viro-datum-ungetragen--id2760816.htm?urlSubpath=/unionglashuette/index.htm&manufacturerIds=248

Upraveno uživatelem petpel

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...