dawe009 Odesláno 3. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2014 (upraveno) Přátelé, jelikož mé znalosti v této oblasti jsou slabé, rád bych požádal vzdělanější kolegy o pomoc s identifikací a příp. také přibližným odhadem ceny následujících hodinek. Přinesl mi je kolega z práce jako dědictví po otci. Ten však tyto hodinky dostal a nikdy nenosil, proto pro kolegu nemají žádnou zvláštní citovou hodnotu. Rád by je prodal a utržený peníz použil na nákup vysněných Tag Heuer Monaco. Slíbil jsem mu, že poprosím místní znalce, jestli by mohli k těmto hodinkám napsat nějaké informace. Podle mne jejich jediná hodnota spočívá v kovu, ze kterého jsou vyrobeny..ale jak říkám, toto je pro mne neprobádaná oblast. Kromě fotek jen dodám, že mají průměr 53 mm bez korunky a jejich váha je 98 g. Hodinky jsou funkční, jdou, jsou velmi zachovalé, pouze nevyčištěné. Jediný pro mě viditelný nedostatek je flek na ciferníku u číslice 11. Jsou opuncovány, zlato je 14K. Na víčku strojku je nápis Systeme Glashütte a nějaké číslování (výrobní číslo?), jinak nikde jinde žádný nápisy ani čísla nejsou. Předem moc díky za každou informaci, která by mohla trochu přiblížit jejich původ a také jestli je možné nějak přibližně odhadnout jejich hodnotu, za kterou by byly prodejné.. Zda je to pouze: "(hmotnost hodinek - hmotnost strojku) x výkupní cena zlata", nebo zda mají nějakou hodnotu i hodinky jako celek. Upraveno 3. července 2014 uživatelem dawe009 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 3. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2014 (upraveno) Nechci se tě nijak dotknout, ale zkoušel jsi ohledně určení ceny internet a trochu samostatně hledat? Takových hodinek je na internetu doslova mrak, a to jak v cizině, tak i u nás, takže zhruba určit hodnotu by snadno dokázala i moje sestra, která o hodinkách neví vůbec nic. Zkus to taky.A původ bohužel určit nepůjde, čili hodinky z období kolem roku 1900, neznámého výrobce.Ed: Jinak hodinky hezké a strojek taky. Třeba to uchycení natahovacího kola na pérovníku, to je jako u originálu. Většinou to bývá jinak, malým šroubovaným "víčkem", jako u běžných hodinek.A jak se dívám, budou vyrobené spíš před rokem 1900. Upraveno 3. července 2014 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 3. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2014 Já nejsem znalec ani OMYLEM ale pěkný hodinky to jsou a možná to na ty hujery slušně přispěje:http://www.chrono24.com/en/glashuetteoriginal/pocket-watches--poc.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 3. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2014 (upraveno) To je trošku nedorozumění. Bylo několik původních výrobců v Glashutte, jejich hodinky jsou dnes velice cenné. No a pak bylo několik dalších výrobců úplně odjinud, kteří vyráběli hodinky stejného až hodně podobného "systému", prostě převzali (jak dalece legálně netuším, ale asi legálně) technické řešení. No a aby nemohli nikoho napálit, tak proto ten nápis "systéme Glashütte", prostě aby nedošlo k omylu, to by i tenkrát znamenalo podvod a malér.Ed: Podobně jako třeba systém Roskopf, který také převzalo mnoho dalších výrobců. Úspěšné řešení se prostě začne šířit dál.Rozdíl mezi originálem a ostatními je samozřejmě velký - od kvality, přes hodnotu a prestiž výrobce, až po dostupnost a počet kusů. Upraveno 3. července 2014 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 3. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2014 (upraveno) A ještě dodám, že nabídka neznamená, že to za to i někdo koupí. V některých případech je to spíš jen snaha o nafukování cen.Ed: překlep Upraveno 3. července 2014 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 3. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2014 (upraveno) http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xsysteme+glashutte&_nkw=systeme+glashutte&_sacat=0&_from=R40 Karlos má ve všem pravdu, oproti těm na ebay mají ty tvé trošku sofistikovanější strojek, takže bych si našel nějaké "Systeme glashutte" z odpovídajícího zlata a kouknul se na to, kolik v aukci skončí...takže cena zlata + nějaké premium za strojek. Asi bych je prodával v Německu. EDIT: Tyhle jsou podobné, takže vidíš ten rozptyl http://www.ebay.de/itm/14-Kt-GOLD-HERREN-TASCHENUHR-System-Glashutte-/261518061710?pt=DE_Mode_Accessoires_Uhren_Schmuck_Taschenuhren&hash=item3ce3b0f08e http://www.ebay.de/itm/Taschenuhr-System-GLASHUTTE-3-Deckel-in-14K-Rosegold-87-6g-/200985433001?pt=DE_Mode_Accessoires_Uhren_Schmuck_Taschenuhren&hash=item2ecbaa53a9 Upraveno 3. července 2014 uživatelem Rodkopf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dawe009 Odesláno 3. července 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2014 Nijak jste se mě nedotkli, chápu vaše připomínky..přiznám se, že mě nenapadlo hledat podobné na eBay, protože prd poznám, jestli vlastně jsou podobné nebo ne a ani jsem nevěděl, odkud se odpíchnout. Tak nějak jsem si říkal, že sem třeba dám fotky a někdo řekne.. Jasně, podle strojku nebo cisla jsou to takovy a takovy hodinky z toho a toho období a jejich cena je cca od do.. Evidentně to tak jednoduchý zase není, moc díky za vaše rady a nahození odkud začít..budu hledat. Dík moc všem za čas. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 3. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2014 (upraveno) Netřeba v tom hledat nějakou vědu, do vyhledávače napíšeš systéme glashutte a už se to hrne.Google je lepší pro obecné vyhledávání informací spíš ve světě, seznam je lepší pro konkrétnější obchodní dotazy v rámci ČR. Upraveno 3. července 2014 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 3. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2014 To je trošku nedorozumění. Bylo několik původních výrobců v Glashutte, jejich hodinky jsou dnes velice cenné. No a pak bylo několik dalších výrobců úplně odjinud, kteří vyráběli hodinky stejného až hodně podobného "systému", prostě převzali (jak dalece legálně netuším, ale asi legálně) technické řešení. No a aby nemohli nikoho napálit, tak proto ten nápis "systéme Glashütte", prostě aby nedošlo k omylu, to by i tenkrát znamenalo podvod a malér.Ed: Podobně jako třeba systém Roskopf, který také převzalo mnoho dalších výrobců. Úspěšné řešení se prostě začne šířit dál.Rozdíl mezi originálem a ostatními je samozřejmě velký - od kvality, přes hodnotu a prestiž výrobce, až po dostupnost a počet kusů.Jo takto tedy. Děkuji za informace, to jsem nevěděl. Dal jsem do googlu systeme Glashute a uvedeny odkaz byl hned jeden z prvních, takže jsem ho dal k dobru, to samozřejmě jak jsem psal neznamená že tomu rozumím. Hodinky krásný, tak mě to zajímalo a něco jsem se i dozvěděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se