RobertPlant Odesláno 14. července 2014 Nahlásit Odesláno 14. července 2014 Ahoj všem, otec má problém se svými hodinkami. U jeho chron Longines v automatu se po čase vychýlí stopková vteřinovka v "nulovací" fázi. Poprvé mu ji v servisu srovnali a mysleli jsme si, že bude klid. Teď se opět vychýlila. Čím to může být? Jaký díl by byl vadný? Tepe v nich Valjoux 7751. Díky za každou radu!
Seamaster Odesláno 15. července 2014 Nahlásit Odesláno 15. července 2014 jako ze se pri resetu nevraci presne na 12? Nebo jako sama od sebe? btw Robert Plant hral v Pink Floyd? )
RobertPlant Odesláno 15. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 15. července 2014 Přesně, nevrací se přesně na dvanáctku. No jo, Robert Plant byl v Zeppelinech a já je měl dříve rád a všude jsem si dával tuto přezdívku, aby v tom byl systém. Poslední léta ale jedu na Floydech
šíma Odesláno 15. července 2014 Nahlásit Odesláno 15. července 2014 U baterkáčů jde lícování na dvanáctku nastavit pomocí tlačítek chronografu, jenže :- už jsem zapomněl jak- netuším jestli to funguje i u mechaniky
gougy Odesláno 15. července 2014 Nahlásit Odesláno 15. července 2014 U baterkáčů jde lícování na dvanáctku nastavit pomocí tlačítek chronografu, jenže :- už jsem zapomněl jak- netuším jestli to funguje i u mechanikynefunguje (a dělá se to vysunutím korunky a tlačítky chrona )
RobertPlant Odesláno 15. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 15. července 2014 U baterkáčů to je v pohodě, mechaniky bohužel potřebují zásah hodináře. Jde mi o to, abych mohl říct při reklamaci, ať mi vymění určitý vadný díl namísto seštělování, který vydrží jenom nějakou chvíli. Bechyně mi srovná vteřinovku a dál se na mne vykašle, pokud ho nepřinutim řešit tudle závadu komplexně a zjistit, kde je jádro problému. Já ale nejsem hodinář, tak nevím, jak odborně vést tu debatu u nich. Naposled dokonce mi při srovnání vteřinovky vypojili měsíční fázi, prostě nejela a nešlo s ní štelovat ani přes korunku. Tak jsem tam druhý den přišel a oni mi to teda dali do kupy a řekli, že jsem si s nimi třísknul.. Žádná omluva z jejich strany, že by to třebas mohlo být tim servisnim zásahem před 24 hodinami přímo u nich..
Seamaster Odesláno 15. července 2014 Nahlásit Odesláno 15. července 2014 u mechaniky je to zhusta problem mazani resetovacich kladiv, serizeni, nebo hur jejich poskozeni mechanicke, nebo srdci.Kazdopadne je to prace pro odbornika a ten by mel vedet co a jak, netreba mu radit. Pokud to bechyne resi jen rovnanim rucky, tak to jsou dle meho dost diletanti.btw, z LZ na PF, tak tos vymekl kamo )
tondako Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 Ahoj, nejdřív jak jsou ty Longines starý? Ono to může být naprostá prkotina, nic se strojem. Třeba je jen uvolněné jádro sec. ručky, tzn. je potřeba vyměnit tu ručku a bude po problému. Pokud jsou už starší, ( třeba 8 , 10 let ) může tam být cokoliv, od zadřené hřídele chronografového sec. kola až po ten problém s nulovacími pákami. Těch chyb by mohlo být několik. Nedávno jsem řešil podobný problém, kdy po pádu začali zlobit stopky, problém byl v poškozené ose rotoru. Ta současka má dvě funkce, jednak je k ní zvrchu přišroubované ložisko rotoru samonátahu, a zespodu je v ní ložisko toho centrálního sec. kola chronografu. Při tom nárazu se to nejspíš trochu hnulo a v určitých polohách, při menším nátahu to dokázalo až zastavit hodinky, nulování taky nefungovalo. Pokud jsou starší jak jsem psal výš, tak jim nepomůže nějaký dilčí seřizování, musíš nechat udělat generálku. Pokud si nebyl u Bechyněho spokojen, zkus někoho jiného, v Praze máš celkem na výběr.
RobertPlant Odesláno 22. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 22. července 2014 Jsou ještě v záruce, takže mají necelé dva roky. Ale jdou nakonec k Hanákovi přes teplického prodejce Klenoty Provazník (AD Omega a Breitling), který se sám nabídl, že to veme na sebe a pošle je Hanákovi a domluví jim, ať to udělají pořádně. Bechyně mě s jejich "václaváckým" přístupem zklamal a jestli se potvrdí u Hanáka, že tuto závadu nelze opravit jen prostým srovnáním vteřinovky (což asi nelze, když se po chvíli zase pošoupla), tak jim tu napíšu referenci do příslušného vlákna recenzí prodejců /servisů. Díky všem za rady, vážím si toho!
Radek124 Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Odesláno 22. července 2014 Jen jestli sis tady přečetl i Hanákovic recenze - abys tady za 2 měsíce nefňukal nad ještě sprostší ztrátou času, peněz a hodinek...
RobertPlant Odesláno 16. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 16. srpna 2014 Díky těm, co odpověděli věcně k tématu. Vše nakonec dopadlo výborně a Hanák na hodinkách vyměnil rameno vteřinovky. Jdu napsat slíbenou recenzi pro Bechyněho..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se