bordel Posted July 21, 2014 Report Posted July 21, 2014 Dobrý horký den, rád bych se zeptal zda někoho nenapadá, jak opravit staré hodinky Agefa v příloze. Mají vylomenou jednu část. Jsou zřejmě z mosazi a v hodinářství ani ve zlatnictví s tím nechtějí mít nic co do činění. U strojku jsem teď zjistil, že běží asi o 5 sekund rychleji na každé minutě (takže možná bude lepší dát těmto hodinkám sbohem). Díky za jakoukoli radu. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Karlos Posted July 21, 2014 Report Posted July 21, 2014 Ty hodinky jsou na pohled celkově hodně unavené, proč do nich vlastně chceš investovat? Jestli k nim máš nějaký vztah a potřebuješ je mít funkční, tak prosím, ale jinak to nemá význam.
bordel Posted July 21, 2014 Author Report Posted July 21, 2014 jo .. je to vztah. A taky mě trochu namíchli s jejich slovy "to nejde".
Karlos Posted July 21, 2014 Report Posted July 21, 2014 Všechno jde, ale stojí to peníze. Tu ulomenou nožku máš?Jestli jo, tak bych pátral dál ve zlatnictvích, dokud bych nenašel někoho ochotného, kdo by to sletoval. Počítej ale s tím, že už to nikdy nebude mít takovou pevnost, jako dřív.No a jestli tu nožku nemáš, tak bych to nechal plavat.
JaRooN Posted July 21, 2014 Report Posted July 21, 2014 (edited) No... Nejde. To mají pravdu. Řemeslníků, co to umí a ještě k tomu jsou i dobří a schopni dělat s mosazí, je velice velice málo. A ani u těch nebudeš mít výsledek zaručený. Mosaz je prevít.A další věc je, že když to budeš dělat za tepla, tak zničíš půlku pouzdra a následně ho musíš vybrousit - ale dokonale, aby nebylo vidět spoj a ani nikde žádný šrám, protože při zlacení - několik málo mikronů - uvidíš úplně všechno. Já osobně bych do toho nešel, tuto práci nezaplatí nikdo. Jediné, co ti zbývá, pokud ti na nich záleží, je sehnat jiné pouzdro. A na to můžeš čekat měsíce i roky, než se ten samý typ v tom samém rozměru objeví někde v prodeji. Tož, hodně štěstí ogare... Edited July 21, 2014 by JaRooN
pebe Posted July 21, 2014 Report Posted July 21, 2014 taky s emi ulomila nožka na mosazném pouzdře na hodinkách po dědovi. Nesehnal jsem nikoho, kdo by to dal dokupy a nakonec jsem sháněl nové pouzdro. Sice na GUB Glashutte, tedy více vyskytující se hodinky, no i tak to trvalo skoro půl roku najít tu správnou velikost.Hodně štěstí....
bordel Posted July 21, 2014 Author Report Posted July 21, 2014 Díky moc za odpovědi..Ve skutečnosti není důležité, aby hodinky vypadaly přesně jako originál(můžou být prostě splácané). Brouzdal jsem ještě trochu po internetu a napadlo mě lepidlo UHU na kov. Poněvadž nemám tu ulomenou nožku budu si muset vytvořit vlastní a přilepit ji tam. Ted se trochu bojím o ten strojek. Myslíte, že půjde spravit když je o pět vteřin na minutě rychlejší?
bordel Posted July 21, 2014 Author Report Posted July 21, 2014 Ok .. máte pravdu. Kašlu na to a podívám se po jiném kousku. Tenhle je sice po dědovi, ale i děda by zřejmě řekl, že to nemá cenu. Díky moc a zatím se mějte
Argon Posted July 21, 2014 Report Posted July 21, 2014 Ok .. máte pravdu. Kašlu na to a podívám se po jiném kousku. Tenhle je sice po dědovi, ale i děda by zřejmě řekl, že to nemá cenu. Díky moc a zatím se mějte Ahoj, neházej flintu do žita. Mrkni na aukro, je tam hromada starých švýcarů a to jak v mosazi, tak v oceli. Rozměr hodinek je podle mě naprosto klasický - hádám 33 mm? To pak na ně bude sedět 90% pouzder. Pak tě pouzdro vyjde na cca 500,- vyčistit strojek a zkusit seřídit. Pokud je nosil naposledy děda, tak uvidíš, že po vyčištění to bude výrazně lepší. Za to dáš cca 600,- u normálního hodináře. Takže do 1500,- máš super hodinky :-). Foto strojku by nebylo?
Guest eloga Posted July 31, 2014 Report Posted July 31, 2014 Ahoj, neházej flintu do žita. Mrkni na aukro, je tam hromada starých švýcarů a to jak v mosazi, tak v oceli. Rozměr hodinek je podle mě naprosto klasický - hádám 33 mm? To pak na ně bude sedět 90% pouzder. Pak tě pouzdro vyjde na cca 500,- vyčistit strojek a zkusit seřídit. Pokud je nosil naposledy děda, tak uvidíš, že po vyčištění to bude výrazně lepší. Za to dáš cca 600,- u normálního hodináře. Takže do 1500,- máš super hodinky :-). Foto strojku by nebylo?přikláněl bych se tady k textu Delawera, zkusit zvládnutelné náklady se solidním výsledkem, také je to možné přehodit do ruského pouzdra, třeba i zlaceného, takových je všude dost i když ojetých. Tím méně budou stát. Ostatně kdyby si tvůj děda chtěl v tý době nechat opravit tak by mu také dali v klidu jiné pouzdro, je to jako prasklý litinový blok motoru, zprovoznit to sice jde, ale je práce která nemá smysl no ne?Tohle původní si nechat jako relikvii... nebo něco takového.Přeju úspěch.**
straspol Posted July 31, 2014 Report Posted July 31, 2014 přikláněl bych se tady k textu Delawera, zkusit zvládnutelné náklady se solidním výsledkem, také je to možné přehodit do ruského pouzdra, třeba i zlaceného, takových je všude dost i když ojetých. Tím méně budou stát. Ostatně kdyby si tvůj děda chtěl v tý době nechat opravit tak by mu také dali v klidu jiné pouzdro, je to jako prasklý litinový blok motoru, zprovoznit to sice jde, ale je práce která nemá smysl no ne?Tohle původní si nechat jako relikvii... nebo něco takového.Přeju úspěch.**S tím nadšením z přesazení do jiného pouzdra bych brzdil, mám různých pouzder doma fůru a když do nich chci přesadit stroj, je to opruz. Počkal bych...ony se podobné objeví.
Recommended Posts