Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobrý den, moc prosím o radu : mám skoro 30 let hodinky, u kterých dosloužil strojek ( údajně francouzský ). Hodinky jsou pro mne "památeční", a proto než se s nimi definitivně rozloučím, tak zkouším co se dá. V prvé řadě nevím, co jsou to vlastně za hodinky, takže ani nevím, co mám kde hledat. Děkuji za jakékoliv  vodítko, nebo nápad.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Těžko říct co to je.Kdysi,nějaké modní.Pokud je máš tak dlouho,tak bych si je schoval třeba z nostalgie.Přeci jenom 30 roků je dosti.

Ale pokud je chceš ještě nosit,tak pokud to jsou baterkáče,tak bateriový strojek dnes stojí do 100kč+práce hodináře.Dejme tomu 200kč.Takže když zajdeš k hodináři v Tvém bydlišti,tak by to pro něj měla být tzv. hračka.

Posted

Díky za radu - to jsem si taky myslela, že nebude problém, ale je. Asi jsem narazila na "špatného" hodináře, snažil se mi vnutit nové hodinky s tím, že na ty mé nemá náhradní strojek. Proto mne napadlo zkusit zjistit co nejvíc informací, abych věděla, že ten problém buď je a nebo je v hodináři. Jsou to opravdu baterkáče, které jsem fakt nosila každý den a nikdy nezklamaly......

Posted

Tohle jednání je u některých hodinářů v módě.Jsou schopní tvrdit že je strojek nesehnatelný,případně že by vyšel dráž než nové hodinky i kdyby to byla obyč.Myiota byť ve kvalitním pouzdře(i takové případy jsou).Podle mě by se do každých quartzek mělo podařit napasovat náhradu za původní stroj.

Posted

mě by zajímalo, kdo "za ty tři stovky" bude u X let starých hodinek sundávat ručky, vyměňovat strojek, řešit uchycení, přetěsnění, kompatibilitu korunky a nevím co ještě...

Posted

Když si hodinář řekne o částku odpovídající náročnosti a zákazník je ochotný to dát tak proč ne.Je to věc dohody a zvážení zda investovat tam kde logika velí zahodit a koupit nové.

Posted

Třeba já mám ještě starého poctivého hodináře v malinké dílničce, který si za vyčištění strojku a de facto kompletní servis u mechanik řekne 200,- Kč a je rád, že se mu tam pořád vracím a nosím mu ty staré křápy. Za kompletní servis u kukaček si řekl 600,-. Jeden místní člen, který mi je poslal a kterému jsem je tam odnášel, to může potvrdit. Zlatý člověk, musím si ho šetřit, ať mi co nejdéle vydrží, protože je to už vymírající druh...

Posted

Pokud budu mít zase hodinky na dalších 30 let, tak jsem samozřejmě ochotná zaplatit kolik si řekne. Bohužel mi takovou možnost ani nenavrhl. A nabízet mi hodinky za x tisíc, na které notabene ani bez brýlí nevidím - to snad ani nebudu komentovat. Pokud byste o vyjímečně schopném hodináři ( jakého má např. Member_50 ) věděli ve Východočeském kraji, tak za info budu moc vděčná.