Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

jsem zde na fóru nováčkem a zdravím všechny chrononadšence! Pročítala jsem si zdejší fórum, a tak mne napadalo požádat o pomoc a radu s cibulemi po dědečkovi, které jsem dostala od otce (viz fota). Jsou to krásné Montilier cibulky, které můj otec dostal od svého otce atd:-). Podotýkám, že jsem naprostý laik, ale mám ráda vše staré a historické a tato rodinná památka má pro mne velkou emocionální hodnotu. Pojala jsem nicméně nápad (nevím, zda šílený), že bych je snad mohla sama nosit :), jsou stále funkční a kromě sklíčka v perfektním stavu, nicméně bych se ráda poradila ohledně údržby, popř. restaurování (ležely léta v šuplíku), mám strach je natahovat atd. ALE protože můj pan otec je tak trochu Andersen, ráda bych se zeptala zdejších odborníků, zda tyto hodinky skutečně mohou pocházet z počátku 20. století, popř. se dozvědět víc o hodinářské značce Montilier, která má sice svůj web, ale kromě stručné historie jsem se o nich nic moc ani na zahraničních webech nedozvěděla, podobné hodinky jsem nikde nenašla, dokonce jsem jim do Zurichu psala, ale bez odpovědi...

Budu vděčná za jakékoliv rady a podněty!

p.s. omlouvám se za amatérské fotky

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Já bych jim ještě tak 10 - 15 let ubral, strojek vypadá hodně moderně. A taky se mi zdá, že někdo z konstruktérů byl na stáži ve firmě Doxa, velice podobná architektura strojku.

Ed: Dovolil jsem si ukrást na internetu dva obrázky pro porovnání Doxa a ještě Zenith. Je vidět, že si výrobci z napodobování nedělali těžkou hlavu.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Díky za odpovědi, podle rodinné legendy je v roce 1919 děda dostal od svého otce k osmnáctinám...ale čert ví. Neporadíte ke komu je v Ostravě nebo jinde v regionu vzít?

Odesláno

zajímavé, jedny cibule Zenith doma taky jsou, bohužel v dosti bídném stavu...jinak ta firma Montilier asi moc známá nebude což?

Odesláno

Jo, asi to moc známé nebude. Já to slyším poprvé.

A tady: http://www.mikrolisk.de/ je hezká databáze, koukni na to. U téhle značky uvádějí rok registrace 1927. Ty hodinky mi přijdou dost moderní, strojek má i hodně nízkou stavbu, je placatý, ale jak je to doopravdy, to už se asi nepodaří zjistit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...