Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Je to proste bezna praxe, na prvni pohled poznatelna podle pruhledneho dynka a tvaru strojku.

Taky by me zajimalo, kde k tomu berou pouzdra - pripadne kdo by takove pouzdro dokazal na zakazku vyrobit.

Odesláno

Tak tohle jsem zase já našel na Aukru-Znalci Omeg co-axiál stroj před 60 lety?????

Originální hodinky OMEGA De Ville AUTOMATIC CHRONOMETER používané letci RAF..

Na zadní straně CO-AXIAL ESCAPEMENT..

Na vnitřní straně řemínku GENUINE LEATHER..

Na přezce řemínku znak OMEGA..

Před 3mi lety opraven ciferník v Zurichu..

Po více, jak 60ti letech jdou naprosto přesně..

Prohlídka a vyzkoušení funkčnosti možné po dohodě na tel: 608 23 53 84 v Praze Klánovicích..

V případě zaslání na dobírku pojišťuji na 30 000,- ( proto ta cena )..

Odesláno

Tyhle jsem videl nekdy nedavno a jsou hodne podezrely :hannibal:

1) Nejsem si jistej jestli by zrovna rada De Ville byla urcena pro letce ci do boju..

2) Co-Axial - v roce 1999 predstavila Omega na tiskove konferenci prvni seriove hodinky s koaxialnim pohonem, takze 60 let zpatky asi tezko, kdyz se o tom Omega dozvedela poprve snad v roce 1982 od toho cloveka co to vymyslel..

3) I ty fotky jsou VELMI nekvalitni

Nevim, prijde mi to jako nejakej fake bez predlohy s logem Omega.. kazdopadne ja bych do nich rozhodne nesel! :whistle:

Odesláno

vojenský hodinky s takhle popsaným cifrblatem??? remake možná, ale 60 let starý...imho je to divný

Odesláno

Já si myslím že jsi prodávající dělá jenom legraci jak přihazují a náramně se tím baví jejich neznalostí. Je to to samé jako kdyby nabízel orginální letecké qartzové hodinky SEIKO Císařského námořního letecva z doby 1941 a to musím podotknout že náramkové quartzky se vyrábějí podstatně déle než Omega v provedení Co-axial.

Odesláno
Vyhrazené ceny nebylo dosaženo... Cení si je vysoko :)

Myslím, že zkoušel, kam kdo půjde :). Má teď druhý pokus a začíná tam, kde skončil v první aukci.

Odesláno

Pánové sorry, ale já jsem " nějakej asi natvrdlej ". Jak se může udělat přestavba kapesních hodinek na náramkové, aby byla korunka na trojce a subciferník s vteřinovkou zůstal na šestce? Mám dvoje krásné, funkční a zachovalé Omegy a taky bych je možná docela rád viděl na ruce.

Odesláno (upraveno)
Pánové sorry, ale já jsem " nějakej asi natvrdlej ". Jak se může udělat přestavba kapesních hodinek na náramkové, aby byla korunka na trojce a subciferník s vteřinovkou zůstal na šestce? Mám dvoje krásné, funkční a zachovalé Omegy a taky bych je možná docela rád viděl na ruce.

Asi len keď máš už vreckové v tomto usporiadaní.

post-764-1181560083.jpg

Upraveno uživatelem maxs
Odesláno
Asi len keď máš už vreckové v tomto usporiadaní.

podle me, pokud mas korunku nahore a sekundovku na sestce, tak cely hodinky otoci o devadesat stupnu a presadi rucicky, a udelaj movej cifernik. proto je vetisnou potom vterinovka na sestce - muj naozr

Odesláno (upraveno)
podle me, pokud mas korunku nahore a sekundovku na sestce, tak cely hodinky otoci o devadesat stupnu a presadi rucicky, a udelaj movej cifernik. proto je vetisnou potom vterinovka na sestce - muj naozr

Pokud je korunka u kapesnich nahore a vterinovka na sestce, tak se pri vlozeni do naramkoveho plaste vterinovka ocitne na devitce a musi se vyrobit novy cifernik - a nic jineho se s tim delat neda. Pouze pokud je u kapesnich korunka u trojky, tak se da prestavba udelat beze zmen - tj. vterinovka zustane na sestce. Ta kolecka vevnitr nikdo neprehaze...

Upraveno uživatelem alt
Odesláno

No to mě je jasné, ovšem to je právě ten problém - nový ciferník, když ten původní je krásně smaltovaný a neporušený. Věčná škoda. A to nejsem přesvědčen, že dnes někdo takhle krásný ciferník udělá. Třeba ano.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak se konečně napotřetí podařilo prodat Orginální Omegy RAF 60 let staré a to za 12 500 Kč kdyby to byla pravé tak tato cena by byla přinejmenším lidová ovšem za falz je to značně předražené mit mail na štastného nového majitele tak bych mu k vítězství ve dražbě pogratuloval ale jsou dva se stejnou částkou tak si asi hodí korunou.

Odesláno
Tak se konečně napotřetí podařilo prodat Orginální Omegy RAF 60 let staré a to za 12 500 Kč kdyby to byla pravé tak tato cena by byla přinejmenším lidová ovšem za falz je to značně předražené mit mail na štastného nového majitele tak bych mu k vítězství ve dražbě pogratuloval ale jsou dva se stejnou částkou tak si asi hodí korunou.

Myslím, že to výherce pochopil a s oddychem ušetřil. Jsou totiž opět v aukci. Nebo , že by jich měl víc? Třeba od celé letky?

Odesláno
to vis, dedictvi po panu Fajtlovi... :whistling:

Spíš manufaktura plná zfetovanejch šikmowoček, který po nocích vyrábějí "zaručeně pravé Omegy ze 60. let" :thumbsup_anim:

Odesláno
Nejsem moc velký odborník, ale tyto Omegy jsou mi podezřelé...je to skládačka?

Tady jsou určité stopy pátera Knoxe...teda moje...

1)cibuloidní vzhled

2)na tu dobu velký rozměr hodinek 48 mm

3)průhledné dýnko

těším se na další postřehy a rady jak poznat různé skládačky...

P.S. to je také důvod založení tohoto tématu, protože některé skládačky mi přijdou i zákeřnější než faky

post-268-1181148817.jpg

post-268-1181148832.jpg

Ahoj, v sobotu jsem viděl v Jičíně ve starožitnictví vedle Hudy sportu live ty originální cibule. Pouzdro bylo, myslím, stříbrné, ale neměl jsem moc čas je studovat. Mimo jiné tam měli také cca 20 starých primek včetně nedávno zde prodávaných Sport s formulí a jedny "skoro diplomaty". Bohužel jsem neměl vůbec čas.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...