James24 Odesláno 11. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2014 Ahoj, jsem tu nový, tak bych se měl asi nejdřív představit - jmenuju se Kuba, bydlím kousek od Liberce a o kapesní hodinky jsem se začal zajímat, když mi známý ukázal svoji sbírku (byly to ale převážně repliky). Začal jsem si o nich vyhledávat informace a našel tuhle stránku, kde už jsem taky dost info načerpal. No a přidávám fotografie hodinek, které jsem pořídil v jednom starožitnictví. Máte někdo zkušenosti s touhle značkou - Tegra? Na internetu jsem moc info nenašel, až tady jsem narazil na odkaz na stránky s logy firem, kde jsem našel jedno z log na pouzdře: HF (ineinander in Malerpalette/Schild) Huguenin Freres / Huguenin Freres & Co. / Fabrique Niel Gehäuse, Schmuck; Le Locle, Schweiz; registriert 1905 Podle prodejce by měly být vyrobené ve Švýcarsku, v 1. pol. 20. stol. a vzhledem k tomu, že jsou ve stylu art deco, tak to odhaduju na 20. - 30. léta. Myslíte, že by se dalo něco zjistit ještě podle toho druhého loga, popř. podle sériového čísla na pouzdře? Jinak jsou jednoplášťové, materiál: stříbro, 800/000. Díky za odpovědi! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Karlos Odesláno 11. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2014 Tak vítej Hodinky máš moc pěkné a krásně zachovalé, to sis koupil dobře. Nic přesnějšího už se ale asi nezjistí, značek byly spousty a nějakou výrobní evidenci řešili jen ti nejlepší výrobci. Ale to nevadí. U nás se tahle značka prodávala asi hodně, protože na aukru ji potkávám často.Tak ať ti dělají radost.
James24 Odesláno 11. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2014 Díky za přivítání a za odpověď. Já si myslel, že už se toho moc nedozvím, ale jak píšeš, to nevadí . Je pravda, že v archivu aukra jsem taky nějaké viděl. Ještě se chci zeptat - myslíte, že bych je měl dát zkontrolovat hodináři? A jak je to vlastně s údržbou takových hodinek? Omlouvám se za laické dotazy...
Karlos Odesláno 11. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2014 Tak jako každý mechanický stroj i hodinky jsou rády čisté a dobře promazané. Ale spíš záleží jestli je chceš i používat, třeba jen občas natahovat. Jestli jo, tak by to chtělo nechat je u dobrého hodináře kvalitně vyčistit a namazat.Jsi jak vidím z Liberce, to máš výhodu, domluv se se členem Tondako, úplně nahoře na liště pod logem Chronomagu najdeš Adresář hodinářů, má tam svoji vizitku, je taky z Liberce.
James24 Odesláno 12. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 12. srpna 2014 Jasně, díky. Vidím to brzy na toho hodináře . Už jsem koukal do adresáře... Ještě jednou díky!
Klotzman Odesláno 26. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2014 A já ti ještě poklepu na rameno, že jsi se po nakažení chronobundusem při pohledu na repliky (brrrr - něco jako se prodávalo v Levných knihách ? ) vydal správnou cestou a koupil si skutečné hodinky. Až ti je dá hodinář do pucu, budou jedna báseň.
James24 Odesláno 26. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 26. srpna 2014 Díky. Hodináře jsem navštívil, taky se mu líbily... Dělají mi radost .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se