Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Čau, jsem tu nový, tak se omlouvám za asi hloupou otázku, ale nikde jsem to tady nenašel.

Přišel jsem o hodinky (LUMINOX) tím, že mi povolila osička a skončily na dně moře.

Vybírám si tedy nové hodinky a pro začátek se mi zalíbila možnost, že by řemínek měl být uchycený tak, že nebude osička jenom nasazená do těla hodinek, ale bude prostrčená skrz. Zatím jsem našel, že to má na některých modelech Fortis. Nedaří se mi však najít nějakého jiného výrobce ( ne že by mě Fortis neuspokojoval ), který to má podobně. 

Prosím proto Vás znalce nabídky solidních hodinářských firem o tipy, jestli to ještě někdo takhle dělá?

Je to jen takový první průzkum, protože čím víc to tu pročítám, tím víc požadavků mi přibývá. :eek: Takže mi jde jen o to jestli není třeba i nějaká jiná firma s takovýmhle řešením uchycení, jejíž hodinky by stály za zařazení do dalšího kola výběru.

Měly by to být automaty ( sportovní,vojenské,potápky apod.) s cenou nových mezi 10 000,- až 40 000,- Podle toho jak moc se zblázním. ;)

Odesláno

Dík, ale jestli jsem to dobře pochopil, tak když povolí osička, zůstane mi na ruce jen ten řemínek a o hodinky přijdu stejně?  Ale je fakt, že by ale musely povolit obě osičky najednou a to by byla už asi velká smůla.

Odesláno

Je to učitě lepší než nic. A netušíš ještě náhodou jestli se nedělá nějaký takový systém i v kovu?

Pak by to už nemělo žádnou chybu, ale to by jsem asi chtěl moc.

Odesláno

Takový systém používal například Zenith na vintažních pilotkách. Z novinek například Torsten Challenger 1 (nebo limitka pro WUS), ale to jsou taky pilotky a nenašel jsem, jakou mají WR.

Seiko používá na svých potápkách tlustší stěžejky.

Odesláno

Čau, jsem tu nový, tak se omlouvám za asi hloupou otázku, ale nikde jsem to tady nenašel.

Přišel jsem o hodinky (LUMINOX) tím, že mi povolila osička a skončily na dně moře.

Vybírám si tedy nové hodinky a pro začátek se mi zalíbila možnost, že by řemínek měl být uchycený tak, že nebude osička jenom nasazená do těla hodinek, ale bude prostrčená skrz. Zatím jsem našel, že to má na některých modelech Fortis. Nedaří se mi však najít nějakého jiného výrobce ( ne že by mě Fortis neuspokojoval ), který to má podobně. 

Prosím proto Vás znalce nabídky solidních hodinářských firem o tipy, jestli to ještě někdo takhle dělá?

Je to jen takový první průzkum, protože čím víc to tu pročítám, tím víc požadavků mi přibývá. :eek: Takže mi jde jen o to jestli není třeba i nějaká jiná firma s takovýmhle řešením uchycení, jejíž hodinky by stály za zařazení do dalšího kola výběru.

Měly by to být automaty ( sportovní,vojenské,potápky apod.) s cenou nových mezi 10 000,- až 40 000,- Podle toho jak moc se zblázním. ;)

Já nevím, jestli to zbytečně moc nedramatizuješ :) Vůbec bych se neomezoval uchycením řemenu.

Luminox byly na tahu, nebo na nějakém řemenu, když se to stalo?

Myslím, že pokud tam budeš mít pořádné stěžejky, že to něco vydrží... Někteří výrobci to trochu šidí.

Já bych za cca 10T bral asi:

Seiko SBDC00x - kde si můžeš vybrat černé, modré, oranžové + koupíš nato/zulu a budeš v klidu :)

seiko-sumo-sbdc001.jpg

A za cca 40T bych vzal:

Sinn u1 na gumě: http://www.chronoshop.cz/sinn-u1/sinn-u1

1100_sinn-u1-silikonband.jpg

Odesláno

Já nevím, jestli to zbytečně moc nedramatizuješ :) Vůbec bych se neomezoval uchycením řemenu.

Luminox byly na tahu, nebo na nějakém řemenu, když se to stalo?

Myslím, že pokud tam budeš mít pořádné stěžejky, že to něco vydrží... Někteří výrobci to trochu šidí.

Já bych za cca 10T bral asi:

Seiko SBDC00x - kde si můžeš vybrat černé, modré, oranžové + koupíš nato/zulu a budeš v klidu :)

seiko-sumo-sbdc001.jpg

A za cca 40T bych vzal:

Sinn u1 na gumě: http://www.chronoshop.cz/sinn-u1/sinn-u1

1100_sinn-u1-silikonband.jpg

Samozřejmě to trochu hrotím :cool02: , ale výběr toho ideálu na ruku bez toho asi ani nejde. Měl jsem je na tahu. Myslím, že to byla nešťastná shoda okolností. Asi mi sklouzly nízko k zápěstí a když jem vylézal na schůdky u lodě asi jsem tím na ně nějak zapáčil a bylo hotovo. Všimnul jsem si toho až později, jinak by se mi je s trochou štěstí mohlo povést najít. Už se mi s nimi kdysi stalo něco podobného, ale na suchu a takže to nemělo tak smutnej konec.

Odesláno

Na Tutima mam asi to co hledas. Osicka narazena skrz pouzdro. Typ hodinek je 798 Military Chronograph.

Ty vypadají parádně, takovej na pohled kvalitní, bytelnej a zároveň krásnej pracovní nástroj. Jen jsou přes můj limit, nezbylo by mi na ostatní hračky z dalších oborů. Zajímavě a prakticky vyřešený tlačítka, že netrčí. Moc hezký!!

• po 4 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...