Datron Odesláno 24. září 2014 Nahlásit Odesláno 24. září 2014 Dobrý den,dostaly se mi do ruky tyto hodinky Poljot.Bohužel jim chybí vnitřní luneta.Nevíte někdo kde by se dala sehnat nebo kontakt na hodináře.Předem děkuji za každou informaci.
mkshort Odesláno 30. září 2014 Nahlásit Odesláno 30. září 2014 Na Aukru se občas objeví tyto hodinky za solidní peníz, např. ve špatném stavu pouzdra, kdy zrovna tato luneta by mohla byt OK. Takže si dát sledování a nějaký ten pátek počkat.
kuncák7 Odesláno 30. září 2014 Nahlásit Odesláno 30. září 2014 Cca před rokem jsem jí koupil od jednoho místního člena ( bohužel si už nepamatuju, od koho přesně ), zkus hodit poptávku do vlákna koupím. Jinak zkus ještě hodinářství Brož ( na Václaváku, pasáž Lucerna ) a nebo obejdi každého staršího hodináře ve svém okolí, zda to nemaj v zásobách.
Datron Odesláno 1. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 1. října 2014 Chlapi díky za rady už je něco v běhu.Až budou komplet tak pošlu foto. Cca před rokem jsem jí koupil od jednoho místního člena ( bohužel si už nepamatuju, od koho přesně ), zkus hodit poptávku do vlákna koupím. Jinak zkus ještě hodinářství Brož ( na Václaváku, pasáž Lucerna ) a nebo obejdi každého staršího hodináře ve svém okolí, zda to nemaj v zásobách.
mkshort Odesláno 2. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2014 (upraveno) V současné době na aukru prodejce 'swingi6' prodává různé náhradní díly na tyto hodinky. Btw. koupil jsem si tlačítka...Zdá se, že má zdroj v Rusku. Takže možná dotaz na lunetu a případně i jiné díly by nebyl od věci. http://aukro.cz/listing/user/listing.php?us_id=25163590 Upraveno 2. listopadu 2014 uživatelem mkshort
Datron Odesláno 4. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 Tak už mám hodinky kompletní a funkční.Tímto bych chtěl poděkovat uživateli TONDAKO za dodání a montáž vnitřní lunety. Datum a čas zatím nenastaven.
mkshort Odesláno 17. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2014 S lunetou vypadají lépe... Nicméně pár jednoduchých zásahů by mohlo zvýšit jejich atraktivitu a funkčnost.- Sklíčko je plexikové a dá se jednoduše přeleštit. Dá se tímto způsobem zbavit i hlubších vrypů.- Zdá se, že sekundová ručka stopek není zarovnaná přesně na 12 a pravděpodobně má i mírný úhlový "vakl" pokud se s hodinkami prudšeji zahýbá zleva doprava. Tato vůle se dá jednoduše vymezit nastavovacím šroubkem na zadní straně strojku.- Pokud jsou vady na tlačítkách (odřený chrom je zde téměř pravidlem), korunce, atp. ND jsou momentálně nabízeny na Aukru jistým člověkem se zdrojem v Rusku, takže s velkou pravděpodobností jsou to origo díly...
Návštěvník rama Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Nevím jak tlačítka Poljot, ale všechny sovětské ciferníky od tvýho prodejce na Aukru rozhodně nepochází z Ruska. Je to včera na Ukrajině natisknutej fejk a koupíš to tam za pár hřiven. Co taky čekat od ůkáčských špinavých suk jinýho než podvod.
mkshort Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 (upraveno) Tak hluboko jsem to nestudoval. Potřeboval jsem docela urgentně jen ty tlačítka a na můj dotaz na zdroj těchto dílů a materiál mi bylo odpovězeno toto: "Dobry vecer,nemohu posoudit jestli to druhovyroba,a na POLJOTE nikdy jsem nevidel tlacitka z nerezu,vzdy to je mosaz chromovany,lepsi jsem nevidel,co ted v Rusku prodavaj tak to mam,dekuji" Cena byla relativně příznivá, tak jsem s koupí neváhal. Uvidíme, zda i funkce bude OK. Upraveno 18. listopadu 2014 uživatelem mkshort
mkshort Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Toto je ten výše zmiňovaný nastavovací šroubek pro doladění pozice stopkové ručky. Starší kalibry ho mají (převzato z Valjoux 7734), novější, zřejmě po zásahu "zlevňovatele", jsou již bez. Přelom je odhadován na rok 1986-87.
mkshort Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Několik zajímavých zdrojů o kalibru 3133 a hodinkách s tímto kalibrem (Šturmy zvláště) je zde: - Poljot 3133 vs. Valjoux 7734 s mnoha detaily obou strojků - http://forums.watchuseek.com/f54/poljot-3133-vs-valjoux-7734-lysanderxii-224306.html - Poljot 3133 Chronograph guide s vysvětlením i výše uvedeného rozdílu - http://forums.watchuseek.com/f10/guide-determining-age-originality-poljot-3133-chronograph-597465.html a v neposlední řadě toto místní fórum - http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/49589-rusk%C3%A9-kalibry/
Datron Odesláno 19. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2014 Hodně zajímavý počtení.Díky
honza.hasic Odesláno 20. března 2015 Nahlásit Odesláno 20. března 2015 Vážení kolegové, hola hola - taky potřebuju nahradit ty vošahaný čudlíky. Jsou to tyto??? :http://aukro.cz/poljot-sturmanskie-okean-tlacitka-nove-i5190050047.html240 je docela paleta....ale když je jen jedna nabídka tak asi nemá cenu špekulovat... Díky za info. Honza
honza.hasic Odesláno 20. března 2015 Nahlásit Odesláno 20. března 2015 Tak jsem čudlíky objednal. Před platbou mi volal pán (podle hlasu 50 let ???) a informoval mě kdy je odešle. Myslím, že to byl Rus ale možná i Ukrajinec. Česky umí ale jak zjistí že rusky rozumíte a tak si jede svou "pa russki". Vyjadřování velmi kultivované. Díly prý objednává v Rusku. Mám na něj mejl i telefon. Tož uvidíme zdali bude obchod seriozní.... Dám vědět.
honza.hasic Odesláno 24. března 2015 Nahlásit Odesláno 24. března 2015 Čudlíky přišly. 100% spokojenost, 100% rychlost.
Dor Odesláno 24. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2015 Informace a ukázka seřizovacího šroubku stopkové ručky včetně odkazů na další info na webu - super!! Díky.Ideální by byl postup rozebrání, sestavy, způsobu promazání a seřízení kalibru 3133 včetně praktických rad, na co pozor apod. Obrazová příloha by byla skvělá. Člověk může mít nějak nastudovánu obecnou teorii, ale praktické postupy a zkušenosti s konkrétními kalibry jsou k nezaplacení. Samozřejmě, je to jen idealistická představa :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se