Přejít na obsah

Montblanc Timewalker

kopl2005

Doporučené příspěvky

Zajímalo by mě, co říkáte na tyto hodinky: http://www.montblanc.com/products/chronogr...matic.09670.php

Jaká je kvalita? Vím že ostatní výrobky značky jsou prvotřídně zpracované a extrémně kvalitní. Akorát nevím co hodinky. Hodinky vyrábějí jen chvilku. Nemáte někdo zkušenosti?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímalo by mě, co říkáte na tyto hodinky: http://www.montblanc.com/products/chronogr...matic.09670.php

Jaká je kvalita? Vím že ostatní výrobky značky jsou prvotřídně zpracované a extrémně kvalitní. Akorát nevím co hodinky. Hodinky vyrábějí jen chvilku. Nemáte někdo zkušenosti?

Díky

Jako vlastník několika per Mont Blanc musím říct že se jedná o krásné hodinky s kvalitním zpracováním, kterým chybí jakákoliv historie v rámci značky Mont Blanc. Osobně bych do nich nikdy nešel a raději bych si vybral hodinky od firmy která se zabývá hodinkami a od MB pěkné pero. Je to jako koupit repro Sony když si můžu koupit JM Laby...

Odkaz ke komentáři

Že má Montblanc kvalitné hodinky, nikto nespochybňuje. Mám od tejto firmy model Star Chronograph a detaily sú slušne prevedené, strojček vyladený, len púzdro by chcelo renováciu - pozlátenie. Preto doporučujem nebrať pozlátené modely. Model Timewalker v zlate zahviezdil na SIHH 2007 v Ženeve a záujem o hodinky tejto značky rastie. Bude zaujímavé, ako sa trh vyrovná s chýbajúcou tradíciou Montblancu v segmente hodiniek.

Odkaz ke komentáři

No ta tradice, to je právě jediné proč váhám. Jinak co se týče zpracování, tak do kategorie 100t., nemají konkurenci! Opravdu jsem neviděl do této ceny lépe zpracované hodinky. Pozornost byla věnována každému sebemenšímu detailu.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow
proč váhám

Váháš už poměrně dost dlouho, jen tak namátkou Chopard, OMEGA, Chronoswiss, Montblanc, chceš poradit nebo si honit triko, na téma co bych si koupil, kdybych na to měl, eventuelně vyhrál v SAZCE ?

Odkaz ke komentáři

Ne, to opravdu ne. Na hodinky mám, jen se nechci ukvapit. Myslím že zase tak dlouho nevybírám, někteří vybírají hodinky třeba i rok. Chronoswiss jsem vyloučil, protože mi velikost 38mm nesedí. Omegy model o který jsem měl zájem, jsem zatím na vlastní oči u nás neviděl. A bez toho je kupovat nechci. Mezi těmito hodinkami Montblanc a těmi Chopard se rozhoduji. Opravdu chci pouze poradit. Když jsem procházel hodinářství, tak jsem s hrůzou zjistil, že hodinky, které opravdu vypadají nádherně a u kterých bych se vůbec nemusel rozhodovat nebo přemýšlet stojí od 130t. výše. Např. Jeager leCoultre Master Control Dualmatic, IWC Portuguesse, Panerai Radiomir, nebo Luminor GMT. Tolik ale investovat nechci.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil
Tolik ale investovat nechci.

Pokud nekupuješ PP nebo nějaké speciální edice jiných výrobců, tak hodinky žádná investice nejsou! :)

A Chopard ani Montblanc bych si já osobně nekoupil. Montblanc nemá tradici a Chopard je dle mého spíš klenotník než hodinář.

Odkaz ke komentáři

Omlouvám se, špatně jsem se vyjádřil. Místo investovat tam má být zaplatit. Vím že pokud bych chtěl investovat do hodinek, musel bych vybírat limitované edice do max. 100kusů. A pokud možno zlato nebo platina. Tam ale ty hodinky stojí minimálně 500t. a výš. A to se přiznám, že tolik bych do hodinek nedal i kdybych na ně měl. Pro tuto částku znám lepší a hlavně krátkodobější investice.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow
Finanční limit je 90 -100t.Kč

Přepočet nebo pouze tuzemsko, materiál, velikost, chronograph, chronometr, vlastní kalibr apod. ?

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Jo ebay, tam je spousta krásných hodinek, ale nákup je tak trochu do prázdna, taková "Akce snad to vyjde", zdá se mi že web www.chrono24.com je bezpečnější, jinak Tě asi zklamu, zdejší trh zmapovaný nemám, vím nebo se možná jen domnívám, že je dražší než v okolních státech, jediné a je to smutné tak snad jen TAG Heuer Carrera a samozřejmě Montblanc sám si psal, že je chceš nosit, tak Tě asi nebude trápit, že nemají žádnou historii, ta je stejně k ničemu, kvalitě hodinek rozhodně nepřispívá.

Nabídka TAG Heuer Carrera je poměrně kontroverzní, takže očekávám negativní dopad.

T2.jpg

T1.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow
Co ti připadá na Carrerách kontroverzní, prosím tě?

TAG Heuer je zde někdy problematická značka, samozřejmě o hodně méně než kdyby se objevily Paneraie, proto ta poznámka a uvidídme jestli projdou. Mně se zdá, že by mohly být tím správným řešením, ale uvidíme, co navrhuješ Ty ?

Odkaz ke komentáři

Značku Tag Heuer mám rád. Ty Carrery 1 jsem měl na ruce, bohužel průměr jen 38mm což mi nesedí. Na Carrery 2 jsem už také koukal, ty špané nejsou. Ještě jsem uvažoval nad modelem Targa Florio, což byla limitovaná edice, ale zase jenom na ebay :-( - s tou mám teď v poslední době bohužel špatné zkušenosti.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...