ricci35 Odesláno 18. října 2014 Nahlásit Odesláno 18. října 2014 Sháním nějaké informace k hodinkám snad z 50.let ruské výroby.Stav velmi dobrý, funkční, asi zlacené pouzdro a ciferník.Běžná produkce nebo něco RAR?Děkuji za Vaše tipy. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Frostie Odesláno 18. října 2014 Nahlásit Odesláno 18. října 2014 řekl bych, že se jedná o standardní sovětskou produkci ne z padesátých, ale spíše ze šedesátých let 20. století s téměř nesmrtelným a spolehlivým kalibrem 2603 s ručním nátahem. Při dobrém stavu seřiditelné do velmi hezkých hodnot chodu v řádu několika sekund denně.
ricci35 Odesláno 19. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 19. října 2014 (upraveno) Bezva díky za informaci.To pouzdro je asi zlacené,že?Nemohu tento konkrétní model na netu nikde najít. Upraveno 19. října 2014 uživatelem ricci35
villain83 Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Kdyby byly zlaty,bude tam punc,takze zlaceny.
Honza.manta Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Kdyby bylo zlaté, tak má zlaté i dýnko a byl by tam někde punc.
Návštěvník eloga Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 gratulace k 10.000 mantovi, ta raketa na obrázku ta je kvantitativní standard, řekl bych zlato 10 mikronů, možná 20, ale to je málokdy. Je to ale pěkný kus, stojí za sbírkovost. Ruské hodinky mají cenu jako zajímavá ukázka stalinského pojetí času mezi kvalitnějšími hodinkami, ale jen když jsou v perfektním stavu. Jinak je to jako s Primkami, bylo jich mraky jako předmět denní spotřeby a podle toho také dnes většinou vypadají, Jen občas se padnaě na dobrý kus. Mrkni ke Gordonovi, tak uvidíš více.**já mám na Raketách, made in ussr, a mezi dolníma nožkama vyraženo - Au 10./, jestli to teda dobře čtu...
ricci35 Odesláno 19. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 19. října 2014 (upraveno) Já vím,že zlaté nejsou....psal jsem zlacené......dole mám napsáno v azbuce Sdelano v CCCP,ale žádné AU nikde nevidím. Upraveno 19. října 2014 uživatelem ricci35
Návštěvník eloga Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 zlacené určitě, jiná možnost je že to tam psali až na dalších modellech, tedy někdy v 70.letech odhadem, ale nevím, jen odhad.http://www.ussrtime.com/ to je gordon, na položce 605, to je zlaté celé, je punc víčku i pouzdru. Jinak ten nápis o Au, pokum tam je, je snadno viditelný, Rakety na ebay jich je dost. **
ricci35 Odesláno 19. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Na těch stránkách jsem hledal....nic podobné těm mojim,ale nevidím.Jak říkám zlaté určitě nejsou.S tím AU, je to dost možné jak píšete.
Návštěvník eloga Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 (upraveno) Nojo, gordon toho má hodně, ale těch modelů a variant je ještě více, já mám taky modely které nikde jinde nejsou...kdyby to pouzdro dělali z nerezu, bylo by to celé o ničem jiném, ale na to v CCCP po válce nebyly možnosti, nerez šel na úplně jiné věci.Jako rodinná věc je to asi cenné, ale jak pro koho, jinak nechat nebo prodat... ale to už je na dalším rozhodnutí.** Upraveno 19. října 2014 uživatelem eloga
Návštěvník eloga Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 ale jsou i stránky ruských sběratelů.... je třeba hledat**
Petr_P Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Hledat asi už nebude potřeba. Tyto hodinky značky Raketa modelového čísla 2603/593041 s kalibrem Raketa 2603 vyrobili v Petrodvoreckém hodinářském závodě (?????????????? ??????? ?????) u tehdejšího Leningradu počátkem 70. let 20. století. Víko pouzdra je z nerezové oceli, ručky jsou pozlacené, mosazné pouzdro je elektrolyticky pozlacené (vrstva 18 +/- 2 mikronů).
Návštěvník eloga Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 to je dobře, že jsou ty katalogy, budu muset nafotit mé poljoty, s plastickým pochromovaným nápisem poljot, takových modelů jsem viděl, ale to co mám já pořád ne. Těch chromovaných nápisů je poskrovnu. Pořád jen přemýšlím jestli je mám poslat kvůli ciferníku do Polska Chrzanovi.*
ricci35 Odesláno 20. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 20. října 2014 Petr_P.....Velmi děkuji za tyto údaje....kompletní popis co jsem potřeboval.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se