Přejít na obsah

Davosa - pilotky RAF

Doporučené příspěvky

faktem je, že fialová se tam někdy nacpe, osobně si myslím (ale je to domněnka odvozená od předpokladu difrakce světla na překážkách nějak velkých a orientovaných vůči světelným paprskům), že je to tím sunburstem, resp difrakcí světla na nerovnostech povchu, protože na denním světle je to prostě modrý a na světle "teplosvětelné" úsporky je to fialový.

níže fotky na denním světle

tohle je odstín, kterej na číselníku máme a se kterým byly dělány vizualizace

https://www.pantone.com/color-finder/281-C

a teď ty fotky

záměrně je to s mincema, jejichž barvu každej známe (bratiam se omlouvám. Došlo mi, že jsem tam mohl přihodit i eura, ale už jsem měl dofoceno, tak příště) a tak snad pomůžou představě o barvě.

msg-24979-0-07540500-1457893810.jpg

msg-24979-0-47465000-1457893810.jpg

tohle je samozřejmě "poladěný", aby vylezla struktura sunburstu, schválně jsou tam nechaný ty mince, aby bylo vidět, jak je gamma a expozice zesílená

msg-24979-0-46741900-1457893811.jpg

takhle vypadá ten sunburst pod denním rozptýleným světlem, prostě ze všech stran. je to focený ve fotostanu. Rozptýlený světlo sunburst eliminuje.

škrábance na hodinkách jsou jak ten sunburst, na slunku, nebo přímým "silnějším" světle to "vyleze" a na rozptýleném, jdoucím ze všech směrů, to není vidět. To známe z leštěnek všichni.

msg-24979-0-83346800-1457893811.jpg

a tady detail struktury sunburstu

msg-24979-0-21265300-1457893812.jpg

žádná z výše uvedených fotek není dobarvována!

všechy byly foceny do RAWu a pak "laděn" dynamickej rozsah, protože ten je na mým foťáku mizernej.

fotky jsou "jen" zbavený prachu, případně potlačený přepaly a zesílený stíny, atp., žádný dobarvování, zvyšování saturace, atp. Nic z toho!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc pěkně pro představu nafocený. Na tvých fotkách mi ta barva přijde fajn...mám modrej sunburst na Pan Europech, takže mám představu, co to dělá za různýho světla. Aby to bylo pořád čistě modrý, tak by podle mě musel být ten odstní světlejší a to by ve finále podle nebylo to pravý ořechový

Odkaz ke komentáři

ok, ta barva musí být součástí celku, :photo:  :photo: jak tu bylo prezentováno již  v návrzích, ze kterých vzešel ten enormní zájem o celou L.E.  Proto já stále doufám, že ten celek bude v původně návrhové podobě. To je důležitý moment, který se váže skutečnou úctou k tehdejším letcům a vytváří harmonií celku tak, aby to byly v Česku vyjímečné letecké hodinky a ne jen tak nějaký barevný šmuk z Eltonu. To by se vzhledem k tomu 75.výročí 310.perutě RAF docela slušelo, i když hodinky dělá "jen" Davosa a nikoliv značka, jejíž hodinky někteří naši letci ve WW2 skutečně měli či mohli mít.

Tahle celá RAF historie mne lákala již jako kluka, tak snad to ještě chvíli vydržím a dočkám se.   :photo:  :photo: 

I když některé věci nejsou dle mého gusta a dost věcí bych rád jinak, pořád to stojí za to nejen pro mě, jistě i pro všechny, kteří se přihlásili a neváhali zaplatit zálohu. Tak tedy - I have a dream....  :notworthy:

**

Financ - :cheers: 

1400

Odkaz ke komentáři

Pokud jsem zachytil správně, tak počet kusů odpovídá počtu Spitfirů co přiletěly do Prahy. Ta myšlenka se mi líbí, jinak by to chtělo pak ke každému kulatějšímu výročí dělat potřebný počet kousků. Při tom co to obnáší práce se obávám, že je nereálné :-) a zůstal bych u původní myšlenky.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...