Přejít na obsah

Kedy k hodinarovi na cistenie?

MarosRy

Doporučené příspěvky

Za posledne obdobie som sa dostal ku niekolkym vintage az starozitnym hodinkam a tak mi napadla otazka na ostatnych clenov, co maju v zbierke aj vintage kusky - po akej dobe ich davate hodinarovi vycistit? Je treba aj funkcne a zachovale hodinky, ktore dobre idu dat hned po kupe resp. nadobudnuti vycistit, alebo to odkladate az po urcitej dobe pouzivania?

Dakujem za nazory :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je otázka.... pokud je to dobrý hodinář, tak je otevře omrkne stav strojku a řekne. Já jsem mu naposledy přinesl mé staronové Certina DS-2 a nečistil jsem je, řekl mi, že to je zbytečné. Strojek udržovaný, čistý, ve výborném stavu. Takže mi je vrátil, přehodil sponu na řemínku za zlatou a šly na ruku :-).

Hodinky bych nechával čistit cca po 10ti letech, někdo říká, ž už po 5ti (ty koncovky u čísel jsou fakt hrozný Karlosi :-)). Vždy záleží i na frekvecnci nošení a dalších faktorech - jsou alespň prachotěsné? atd...

Odkaz ke komentáři

V 17. 11. 2014 v 6:27, Delawer napsal:

To je otázka.... pokud je to dobrý hodinář, tak je otevře omrkne stav strojku a řekne. Já jsem mu naposledy přinesl mé staronové Certina DS-2 a nečistil jsem je, řekl mi, že to je zbytečné. Strojek udržovaný, čistý, ve výborném stavu. Takže mi je vrátil, přehodil sponu na řemínku za zlatou a šly na ruku :-).

Hodinky bych nechával čistit cca po 10ti letech, někdo říká, ž už po 5ti (ty koncovky u čísel jsou fakt hrozný Karlosi :-)). Vždy záleží i na frekvecnci nošení a dalších faktorech - jsou alespň prachotěsné? atd...

Dik za tip :) Skocim za tym "svojim" hodinarom, uvidime co povie :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...