MarosRy Odesláno 16. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2014 Za posledne obdobie som sa dostal ku niekolkym vintage az starozitnym hodinkam a tak mi napadla otazka na ostatnych clenov, co maju v zbierke aj vintage kusky - po akej dobe ich davate hodinarovi vycistit? Je treba aj funkcne a zachovale hodinky, ktore dobre idu dat hned po kupe resp. nadobudnuti vycistit, alebo to odkladate az po urcitej dobe pouzivania?Dakujem za nazory Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Odesláno 17. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2014 To je otázka.... pokud je to dobrý hodinář, tak je otevře omrkne stav strojku a řekne. Já jsem mu naposledy přinesl mé staronové Certina DS-2 a nečistil jsem je, řekl mi, že to je zbytečné. Strojek udržovaný, čistý, ve výborném stavu. Takže mi je vrátil, přehodil sponu na řemínku za zlatou a šly na ruku :-). Hodinky bych nechával čistit cca po 10ti letech, někdo říká, ž už po 5ti (ty koncovky u čísel jsou fakt hrozný Karlosi :-)). Vždy záleží i na frekvecnci nošení a dalších faktorech - jsou alespň prachotěsné? atd... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarosRy Odesláno 17. listopadu 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2014 V 17. 11. 2014 v 6:27, Delawer napsal: To je otázka.... pokud je to dobrý hodinář, tak je otevře omrkne stav strojku a řekne. Já jsem mu naposledy přinesl mé staronové Certina DS-2 a nečistil jsem je, řekl mi, že to je zbytečné. Strojek udržovaný, čistý, ve výborném stavu. Takže mi je vrátil, přehodil sponu na řemínku za zlatou a šly na ruku :-). Hodinky bych nechával čistit cca po 10ti letech, někdo říká, ž už po 5ti (ty koncovky u čísel jsou fakt hrozný Karlosi :-)). Vždy záleží i na frekvecnci nošení a dalších faktorech - jsou alespň prachotěsné? atd...Dik za tip Skocim za tym "svojim" hodinarom, uvidime co povie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 17. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2014 V 17. 11. 2014 v 6:27, Delawer napsal: Hodinky bych nechával čistit cca po 10ti letech, někdo říká, ž už po 5ti (ty koncovky u čísel jsou fakt hrozný Karlosi :-)). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se