seh1 Odesláno 16. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2014 HA HA , toho se nebojim...jsem sberatel mnoho let ( byť řádů a vyznamenání) takže vím, že kliku na neco vzacneho urcite nemam... ale v prubehu roků se me neco do ruky dostalo...nejake carske rusku po legionarich, nejake bodaky, neco nemecko ( pochopitelne bez svastik) atd jen ty ČS šavle si moc nepamatuju, az se k nim dostanu nafotim je, ale myslim, ze tam je taky nejakej protektoratni četník. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 16. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2014 jé a máš ruskou šavli? a ty bodáky taky vyfoť, prosím u mě je bohužel větší pravděpodobnost, že něco nebudu mít, tak se připrav, že budu žadonit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 16. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2014 tak já neříkám, že to je cena špatná....pro mě je to ale ranec :/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
franta123 Odesláno 16. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2014 ten závěs tam samozřejmě nepatří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 16. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2014 no a je to tu paráda a někdo měl předčasné vánoce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 17. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 Počkej Franto, a co to je teda za šavli, když tam ten závěs nepatří? Závěs je sto pro z úředníka finanční stráže, takže bomba, ta bamblule by z tohoto úhlu pohledu (není vidět barva sametu zespod portepee) taky mohla být pro úředníka FS, no a ta šavle samotná by z tohoto úhlu pohledu taky mohla být šavlí pro úředníky FS, pokud to není důstojník četnictva. Armádní šavle to asi nebude, to by neměla dva závěsy na pochvě.. Já na té fotce nevidím nic jiného, než komplet úřednickou šavli pro FS. Krásný kousek! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 17. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 tak já neříkám, že to je cena špatná....pro mě je to ale ranec :/Bohužel za kvalitu se platí. Teda já si raděj pořídím jednu pořádnou věc, než pět vraků... Proto jsem hned v začátku napsal, abys od sbírání první republiky prchl dřív, než bude pozdě Já teď řeším, co všechno bych musel poprodávat, abych dosáhl na toho celníka. To by zase byla čistka v rakouských šavlích... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 17. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 Mám zase dotaz - proč by armádní šavle nemohla mít dvě očka na pochvě? To je sice pravda, ale stejně si myslím, že sbírání není o tom, dávat přemrštěné ceny na aukru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 17. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 Jako že mohla mít dvě očka, ale kolik jich v porovnání s "jednoočkami" je? Proto si spíš myslím, že podle té bambule a postroje je to financ. A k těm cenám. I sběratelství je o nabídce a poptávce. Já osobně si nemyslím, že by za ceny prvorepublikových věcí mohlo aukro. Třeba rakouské věci. Troufnu si říct, že dnes jsou levnější než v devadesátých letech, a to bez ohledu na aukro. Naopak první republika vyletěla o stovky procent. Já jsem začal sbírat první republiku, protože jsem na RU šavle neměl prachy. Takových nás podle všeho tehdy bylo víc a najednou začaly prvorepublikové věci, které nikdo nechtěl, rychle ubývat. A tím i ceny šly pěkně nahoru. Teď se tomu směju, protože tehdy jsem fakt za pár stovek sehnal věci, které bych dnes obratem prodal x krát dráž. S těma se ani nechlubím. Pokud nějaký překupník nebo kdokoliv jiný sežene věc, o které ví, že ji za nějakou cenu prodá, tak proč by to neudělal? No a když tam nenapálí vyvolávací cenu, tak ji vyšroubují větší blázni, než jsme my. Tek celník byl taky od koruny a kde je teď... Prostě blázen není ten, kdo prodává draho, ale ten, kdo to draho kupuje. V tomto ohledu je blázen každý sběratel a právě o tom je sběratelství Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 17. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 jo takhle, to máš asi pravdu ...... já si myslím, že sběratelství je postupné ucelování sbírky, kdy nedáváš nehorázný pálky, ale počkáš si na dobrou cenu....jestli teda někdy přijde v případě celníka ale celkem jasně nepřijde :/ jdeš do něj? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 17. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 Šel bych, ale je to úplně mimo moje finanční možnosti:( To bych musel dát pryč to, co mi zbylo z Rakouska, a tam už mám jen ty nejlepší kousky:( Celník je takový můj sen, ale nevím, jestli si ten sen někdy splním... Měls někdy celníka v ruce? Já jsem byl celkem zklamaný. Taková hračka. Ani značené často nebývají... Ale jsem zvědavý, kam se to vyšplhá. Jako největší pálky na aukru si vzpomínám na tohle: - důstojnická šavle s košem Zineder (listy mimo úpony) prodaná za 120.000 - několik celníků cena kolem 100.000 - lesnický tesák, úprava pro Slovenský štát, ten šel kolem 200.000 - letecký kordík Slovenský štát prodaný nějak kolem 100.000 Pak byla ještě vtipná aukce bodáku - byl to prototyp bodáku Mauser-Jelen v perfektním stavu. Někdo to tam dal od koruny, že to našel doma a neví, co to je. Výsledná cena přes 50.000 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 17. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 nene, celníka znám jen z fotek taky jsem zvědav, ten letecký tam zrovna je, ale nějaký divný http://aukro.cz/csl-kordik-rrr-slovensky-stat-i4887182883.html vidíš, tyhle aukce si moc nepamatuju, toho jelena ano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 17. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 Někdo vyměnil rukojeť, ale jinak mi přijde OK. Pořád lepší, než tato hrůza, která se tam před lety prodala asi za 30.000. To mě fakt pobavilo: Tyto mrchy se prodávají na Ebayi za pár dolarů. Tady si dal někdo práci s "patinou" a slušně vydělal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
franta123 Odesláno 17. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 je to důstojník četnictva. ten závěs mám chvílí, tak je škoda ho neuvázat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 17. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 Tak já mám zase volný vycházkový závěs pro důstojníky četnictva (zlatý dracoun, trikolóra uprostřed) a marně sháním ten zbytek:( Pěkné to máš a podle všeho krásný stav! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
franta123 Odesláno 17. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 tak ne , že bych se chtěl chlubit ale je to v perfektním stavu. jinak ty máš aspon finance, kompletního. já mám jenom zatím ten závěs.jinak kdyby byl ten tvůj závěs volný měl bych zájem, na dokompletaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 17. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 tak to je síla, souhlas, ten na aukru vypadá až na rukojeť dobře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 19. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2014 Tak tady je Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 20. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2014 Hodně zajímavý kousek! Řekl bych, že ten koš je tvarově stejný jako u toho mého policajta "RČS". Je to poniklovaná mosaz nebo plech? Jde to zjistit magnetem. Je to původni komplet se závěsníkem a portepee nebo to dals dohromady? Já jsem se ještě domů nedostal, tak až tam budu, tak něco nafotím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 20. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2014 Je stejný, bude to mosaz, je tam místo s odloupnutou povrchovou úpravou magnet zkusím, až zase budu doma a byla to samotná šavle, dokompletoval jsem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se