malda Odesláno 20. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2014 No tak jestli je to hnědé portepee a hnědý závěsník (nějak ty barvy nemůžu odhadnout), tak paráda. To se zase tak často nevidí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 20. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2014 nene, je to stříbrný dracoun Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 20. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2014 Tak nakonec přes 150.000... Svět se zbláznil:( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 20. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2014 viděl jsem..... mít ten kordík už bude jen o štěstí.... za kolik ho asi koupil ten překupníček? za 5? myslím si, že za 5 max..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seh1 Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2014 Tak jedná služební šavle po pradedovi. Sry za fotku, teď to lépe nedám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seh1 Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2014 (upraveno) a ještě detail Upraveno 23. prosince 2014 uživatelem seh1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2014 Krásný exemplář ruské důstojnické šavle. Pokud je to po tvém pradědovi, tak musel být ruský legionář nebo si šavli donést z první války jako kořist z východní fronty, kde sloužil jako RU voják. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seh1 Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2014 (upraveno) Legionář. mam po něm dvě jeho 100% služební šavle a ještě přitáhl " kinžál", ale teda nenapadá mě k čemu ho vlastně měl, se mě nezdá, že by ho fasoval... Upraveno 23. prosince 2014 uživatelem seh1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2014 Tak legionáři používali upravené ruské uniformy a k tomu patřily i ruské chladné zbraně. Fotky legionářů s kinžály jsou celkem běžné a důstojníci jejich šavle také nosili.Ale spíš se jednalo podle mě o kořistní zbraně. Vyfoť i ty ostatní. Jsou ty šavle stejné? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seh1 Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2014 ty šavle standartne nafasoval.....kinžál si ale nejsem jistej......ted se k te druhe nedostanu, ale co si pamatuji tak je trochu zdobnejsi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seh1 Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2014 tohle už není po předcích, to jsem kdysi koupil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2014 (upraveno) A jo, tak to by mohla být ta se zdobenou rukojetí a košem a s monogramem cara na hlavici rukojeti. Pak ještě ty šavle mívaly leptaného nebo rytého ruského dvouhlavého orla a monogram cara na čepeli. Teda pokud je to ještě carská varianta. Po revoluci už byla místo monogramu cara hvězda... Ta tvoje šavle by měla být ještě carská. Má přejímací značku "1917". Kinžál by měl být pro poddůstojníky. Úplně si ale jistý nejsem. Každopádně takhle v kompletu vedle sebe to musí být bomba. EDIT k poslednímu příspěvku: Hezká šavle pro důstojníky armády s nepředpisovým portepee a šavle pro strážmistry a vrchní strážmistry četnictva. Upraveno 23. prosince 2014 uživatelem malda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seh1 Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2014 jojo je to fajn, ze po něm něco zbylo...bohužel jeho nejvzácnější vyznamenání už ne ( jsem hlavně sběratel vyznamenání) . Řád sv. Anny mu někdo ukradl z uniformy, když spal na cestě vlakem :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seh1 Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2014 Ještě bych měl dotaz, mám se nejak pokusit zabojovat se rzí u čš šavlí? čepele jsou ok, ale pochvy/rukojet nic moc...jsem zastánce do starých věcí nezasahovat, ale... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2014 (upraveno) Tak to je problém, protože ten povrch mimo čepele je niklovaný. Máš dvě možnosti. Buďto tu rez začneš odstraňovat mechanicky a tím zničíš i zbytek povrchovky, a nebo nechat tak, jen zakonzervovat. Nikl opravit nejde. Jen přeniklovat a to už nikdy nebude ono. Já to vidím stejně jako ty. Nezasahovat! Postříkat WDčkem, nechat přes noc a pak setřít zbytek. Jen bych to případně ještě vyleštil silichronem nebo pastou na zuby. Pokud je ale nikl úplně pryč (což sleze nejdřív na "zádech" rukojeti), tak už nemáš, co pokazit. - vzal bych to namočeným jemnějším šmirglem (zrnitost 1000 a víc) a zakonzervoval WDčkem. Podle fotek si myslím, že důstojník je OK, ten četník bude mít asi horší nikl na pochvě. Nijak tragicky bych to neviděl. Tak ty sbíráš vyznamenání? Tak to je taky hezký a drahý koníček! RU řády a vyznamenání se mi taky líbí. Taková železná koruna... Já mám jen to, co je na generálské uniformě, co jsem sem dával obrázek. Můj sen je pořádný řád Bílého lva ve vojenské kategorii a tak do třetí třídy... Ale kde na to vzít a nekradnout:( Edit: pravopis. Upraveno 23. prosince 2014 uživatelem malda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2014 Teď jsem si všiml, že tu svou unifrormu jsem vyfotil bez metálů. Takže je tam kříž za 25 let služby, velká stříbrná Tapferkeit medaile, Signum Laudis a Rakouský záslužný kříž, vše na vojenských stuhách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seh1 Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2014 Máš pravdu dustojník má spatnou pouze rukojet a pocva četníka je z půlky mrtvá.. Jo jo, řád BL je nádhernej, naštěstí ho mám skoro kompletního. řetěz holt chybí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seh1 Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2014 TA železná koruna naštěstí jde sehnat ještě docela šlušne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 23. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2014 Super kousky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
franta123 Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2014 supr šavle. jinak se šavlí nic nedělat. jednou do toho hrábneš a už to strácí.pro malda. proč myslíš že portepe je nepředpisový. chce to chlapi vždycky vysvětlit, jinak to je jen jedna babka povídala. o portepetoho moc není tak to chce trochu poučit. dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se