tano Odesláno 10. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 10. září 2017 AKUC: dikes Dnes toulani v Sarce a okolo koupaliste Dzban. Vzhledem k pocasi malo lidi, proste parada.
Radik Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Odesláno 10. září 2017 Taky mám rád hnusný počasí - ze stejnýho důvodu V 10. 9. 2017 v 16:47, tano napsal: AKUC: dikes Dnes toulani v Sarce a okolo koupaliste Dzban. Vzhledem k pocasi malo lidi, proste parada.
Svatoslav Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Odesláno 11. září 2017 Tano: na toto vlákno jsem narazil až dnes, moc se mi líbí. Já vím, že tano je skromný muž, ale palec nahoru. Mám rád takové fotky, nejlépe bez lidí např. Tančící dům. Dnes jen smekám.
tano Odesláno 11. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 11. září 2017 Radik: jojo, tento druh pocasi ma neco do sebe, osobne jsem rad, ze ty vedra jsou za nami. Svatoslav: jsem rad, ze to nekoho potesi. Skromny nejsem , jen se snazim tak pusobit. Fotky bez lidi jsou fajn, ale odehnat tu havet v Praglu, je nekdy o nervy Uz mam nejake fotky v zasobe a snazim se vystourat zajimava mista. Pokusim se k fotkam pripojit nejake pisani, tak prosim o shovívavost Dikes
Svatoslav Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Odesláno 11. září 2017 V 11. 9. 2017 v 9:37, tano napsal: Svatoslav: jsem rad, ze to nekoho potesi. Skromny nejsem , jen se snazim tak pusobit. Fotky bez lidi jsou fajn, ale odehnat tu havet v Praglu, je nekdy o nervy Uz mam nejake fotky v zasobe a snazim se vystourat zajimava mista. Pokusim se k fotkam pripojit nejake pisani, tak prosim o shovívavost DikesTano: těším se na tvé fotky, toho skromného muže mám od tebe, když jsem ti chválil fotky z pražských uliček nebo náplavek, tuším. Být skromný je obtížné.Jinak Tano matně znám jen ze světa Shili. To je ale asi jen náhoda. Jsem trpělivý.
tano Odesláno 12. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Pri mem toulani po Praze jsem pobliz Holeckovi ulice narazil na tuto stavbu. Jeji umisteni je po prave strane ve smeru od Smichova k ulici Svedska.O jeji existenci jsem doposud nemel tuseni. Atmosfera blizkeho okoli a samotne stavby pusobi velmi tajemne, az sklicujim dojmem a to v dobe foceni svitilo slunce a bylo pekne pocasi. Nedokazu si to vysvetlit a tak po navratu domu jsem se snazil najit neco z historie, co by potvrdilo me pocity. Nic jsem nenasel, coz muze byt tim, ze stavba je pomerne mlada. V dobe foceni byl na miste nejaky stab, co tam neco fotil a natacel, tak jsem musel pockat az vypadnou. Kostel byl zavreny, pry se otevira vyjmecne, co jsem se docetl az doma. Snad se tam nekdy podivam do utrob teto stavby. To je vse k mym subjektivnym pocitum a ted neco k ofiko informacim. Foceno pouze mobilem. Fotka s konem nepatri ke kostelu ale je z jineho mista. Kostel Zvěstování Panny Marie (běžněji nazývaný kostel sv. Gabriela) stojí v dominantní poloze na jižním úpatí vrchu Petřína, na místě někdejších vinic v Holečkově ulici v Praze 5 ? Smíchově. Od roku 1958 je kostel spolu s klášterem benediktinek zapsán v seznamu kulturních památek České republiky. Novorománský kostel byl dostavěn po čtyřech letech v roce 1891 a vysvěcen pražským arcibiskupem, kardinálem Františkem Schönbornem. Jeho výzdoba trvala až do roku 1917. Na západní a severní straně na něj navazují budovy konventu (jižní křídlo křížové chodby nahrazuje severní boční loď baziliky) s prelaturou, a zahrady.
tano Odesláno 12. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Vazeni pratele, rozhodl jsem se puvodni vlakno ( Eterna Kontiki date ) prejmenovat na Tanovo toulani. Duvod je ten, ze jsem chtel mit sve fotky pohromade. Ti co budou chtit vladat fotky Eterna samozrejme mohou, budu velice rad. Ostatni co narazi pri svych vyletech na nejakou zajimavost, nebo budou mit typ na vylet nebo neco podobneho budou rovnez vitani.Timto chci moc podekovat Prischerovi za ochotu.
pebe Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 takže tu bodou i Seika a ostatní? Proto jsem to neměl ve sledování
tano Odesláno 12. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Ano, budu se davat sve vsechny, hlavne tedy Seiko. Pokud to klapne, tak v brzke dobe bude od Seiko nova akvizice. Kvalita to asi nebude, fotit budu jen mobilem. Snad to dozenu napaditosti
pebe Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 tak to se těšímstejně ty toulací vlákna jsou nejlepší. Ať už Andyho, Ondrovo a další
Svatoslav Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Tano, velice zvláštní a opravdu tajuplná stavba kostela zřejmě novorománského slohu, z vlastních zkušeností vím, že jsou místa, která mohou být zalité sluncema přesto působí ponuře. Těším se na další Tvé toulky a pokud budu mít něco zajímavého, rád přispěji
tano Odesláno 13. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 13. září 2017 Svatoslav: urcite prispej, budu rad.Pebe: ted mam obdobi ecek, Seiko pujde co nevidet na pazouru. Rozhledna Cibulka Dnes jsem byl na vice zajimavych mistech. Chtel bych vas s jednim seznamit, je dost mozne, ze to bude ale znat spousta z vas. Ja osobne jsem tu byl poprve.Rozhledna Cibulka je umistnena v Kosirich na Praze 5, je to velmi sverazna ctvrt. Rozhodne nedoporucuji sem lezt sam v nocnich hodinach . Pocet schodu souhlasi, dale souhlasi co hlasa pruvodce, ze vyhled je clonen mistni zeleni a je otevreno bez omezeni. Urcite bude moc zajimave se juknout v zimnich mesicich, az opada listi. Co se tyce cele lokality, tak tato rozhledna neni jedinna zajimavost. Je tam toho vic ( socha Diana, studanka a treba Cinsky pavilon ) . Uz dost mojich kecu a jeste nejake ofiko informace. Rozhledna Cibulka se nachazi ve výšce 302 m n. m. Výška vyhlídkové plošiny je cca 12mPočet schodů cini 76, období výstavby r. 1820.Celková výška ma byt13mOtevírací doba je volna-stale přístupná. Romantická kamenná rozhledna Cibulka se nachází v pražské čtvrti Košíře, nad Plzeňskou ulicí. Okolo ní se rozprostírá stejnojmenný areál, jehož centrem je bývalá hospodářská usedlost, později zámeček.Výhled: je především na Motol, sídliště Řepy a Kotlářku (jinak je rozhledu bráněno korunami stromů) Málokdo však ví, že vyhlídkovou stavbu nalezneme i v Praze-Košířích. Původně malá ves, poprvé připomínaná v roce 1185, má dnes podobu vilové zástavby situované ve stráni nad Motolským potokem. Rozhledna se nachází v parku ? areálu Cibulka, jehož centrem je bývalá hospodářská usedlost, později zámeček, dnes chátrající ruina. Jméno parku bylo odvozeno od majitele Blažeje Cibulky z Veleslavína, který tu žil na přelomu 16. a 17. století.
Svatoslav Odesláno 13. září 2017 Nahlásit Odesláno 13. září 2017 Tano, mám rád taková místa, moc se mi to líbí. Díky za tvůj čas.
tano Odesláno 13. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 13. září 2017 V 13. 9. 2017 v 18:05, Svatoslav napsal: Tano, mám rád taková místa, moc se mi to líbí. Díky za tvůj čas.Rado se stalo pane . Zajimave misto, skoro v centru ale opustene. Nikdy ani zivacka, vsude ticho, jen stromy ve vetru povidaji svuj pribeh...V noci to tam musi zit.
Svatoslav Odesláno 13. září 2017 Nahlásit Odesláno 13. září 2017 Tiše šumí a šeptají si příběhy dávných dob. Vzpom?nají na krásné dny plné vláhy a slunce i na ty zlé, které se jím vepisují do kůry jako vrasky. Žijí tu s námi a mi ztrácíme schopnost je vnímat a naslouchat jim.
tano Odesláno 14. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 14. září 2017 V 13. 9. 2017 v 20:19, Svatoslav napsal: Tiše šumí a šeptají si příběhy dávných dob. Vzpom?nají na krásné dny plné vláhy a slunce i na ty zlé, které se jím vepisují do kůry jako vrasky. Žijí tu s námi a mi ztrácíme schopnost je vnímat a naslouchat jim.Lepe bych to nenapsal, pravdu díš.
tano Odesláno 15. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 15. září 2017 Dnes jsem mel moznost navstivit obec Vinor na Praze 9, kde je zamek Ctenice. Par ofiko informaci a zaverem me postrehy ve zkratce. Zámecký areál Ctěnice leží v osadě Ctěnice, která od roku 1950 spadá do katastrálního území Vinoř a od roku 1974 je součástí Prahy 9. Je chráněn jako kulturní památka České republiky. První zmínka o zdejší gotické tvrzi pochází z roku 1372, kdy ji koupil pražský měšťan Jan Zeiselmeister. Tvrz byla chráněna bažinatými loukami a příkopem vytesaným ve skále. Renesanční zámek je ve stylu klasicizujícího baroka. Osobne me tento zamek az tak neuchvatil, nevim cim to je. Celkove mi prijde areal zamku nejaky prazdny. Kdo ma rad kone, tak si prijde na sve, v arealu je moznost projizdky. V zámeckem areálu je volně přístupný zámecký park, parkem protéká Ctěnický potok. Oteviracka parku je denně od dubna do října: 8:00?22:00. Dale co jsem zjistil, v arealu je zámecká restaurace, jak tam vari a za kolik ale netusim. V kapse jsem mel par musli tycinek a v aute vodu se stavou. Setrit se musi. Fotky hodinek jsem musel udelat nasledne po prijezdu do kanclu, bo tam bylo spatne svetlo, fotky staly za kulovy a ja jsem strevo .
Ruslan77 Odesláno 15. září 2017 Nahlásit Odesláno 15. září 2017 Krásné doslova relaxační vlákno. Fotíš foťákem? Pokud ano jakým?
tano Odesláno 15. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 15. září 2017 V 15. 9. 2017 v 12:38, Ruslan77 napsal: Krásné doslova relaxační vlákno. Fotíš foťákem? Pokud ano jakým?Nene, fotim pouze mobilem. Diky ze se libi vlakno. Pokud bude cas, prolezu kde co
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.