tutek Odesláno 19. února 2015 Nahlásit Odesláno 19. února 2015 Vite nekdo jaky je postup sundani sklicka u 3133? Slozitost?
bohus76 Odesláno 21. února 2015 Nahlásit Odesláno 21. února 2015 Počítám,že je na to potřeba "pavouk" na sundání.Zajdi si k hodináři,než to sklo praskneš .Jsou věci co jdou "samodomo " ,ale pokud nemáš vybavení tak nic.
milan.w Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Odesláno 22. února 2015 Není 3133 označení pro kalibr? Pouzdro ve kterém je strojek uložen může mít jak minerální, tak plastové sklíčko a postup demontáže se pak liší...každopádně bude lepší nechat to na hodináři.
Návštěvník eloga Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Odesláno 22. února 2015 3133, je to kalibr, v Rusku jeden z legendárních, tak raději opatrně.... **
Návštěvník eloga Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 http://jacktreasure.blogspot.cz/2014/11/authentic-vintage-novet-poljot.html**
uff Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 mne vypadlo samo, ale kazdopadne umi každý hodinar s pavoukem
Dor Odesláno 21. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2015 Jen je potřeba odlišit hodináře od měničů baterek.
Návštěvník Odesláno 1. listopadu 2021 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2021 menil som sám, len treba zohnať správnu veľkosť, lebo predávajú aj o niečo väčšie!
Návštěvník Odesláno 8. listopadu 2021 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2021 Dovolím si podeliť sa s vami o moju skúsenosťou s výmenou skla na mojich Poljotoch 3133 (hovorím o hodinkách éry ZSSR). Začnem tým, že medzi sklami na model 3133, s lunetou a model 31659, bez lunety, je rozdiel v skle (samozrejme, že celý čas hovorím o plexiskle)). Priemer podľa mojich meraní by mal byť cca rovnaký, ale výšku majú rozdielnu. Na 3133 sú vyššie, dúfam, že na foto to je vidno. Ja som nameral u 3133 cca 5 mm a u 3159 cca 4 mm na výšku. Keďže mi na mojich Poljotoch bez zjavného môjho pričinenia prasklo sklo (sú tam nejaké pnutia, tak že vraj sa to stáva bežne), tak som sa rozhodol, že ho svojpomocne vymením, keďže som mal zakúpené náhradné z Ebaya. Nástroj na výmenu, tzv. pavúk som nemal, preto som vybral strojček a následne prasknuté sklo (Odskrutkovať zadný kryt, vybrať korunku s hriadeľom, treba napr. tenkým skrutkovačom zatlačiť taký malý kolíček a potiahnuť korunku, následne odskrutkovať dve skrutky, ktoré držia strojček, vybrať ho a následne sa už dá vytlačiť sklo.) No a tu sa to začalo kaziť☹. Ani po úmornej 2 hodinovej snahe sa mi nové sklo nepodarilo nasadiť. Stále som predpokladal, že je to mojou nešikovnosťou, ale keď sa mi podarilo prasknúť aj nové sklo, tak som to vzdal. Následne som zistil, že staré sklo dokážem bez väčších problémov nasadiť. Preto som začal rozmýšľa, či predsa len nebude chyba niekde inde. Preto som sa skontaktoval s hodinárom a požiadal ho o pomoc. Samozrejme, že mi povedal, že by bol potrebný prípravok pavúk, ale malo by sa to dať vymeniť aj bez toho. Ja som medzitým odmeral priemer pôvodného skla a skla mnou zakúpeného, viď aj foto. Výsledok, pôvodné sklo malo priemer 36,54 mm a nové sklo 36,76 mm. Hodinár mi následne odpísal, že priemer skla má byť maximálne 36,6 mm. Takže tu bol „pes zakopaný“. Poprosil som ho, aby mi zaslal sklo, ktoré používa on a „voalá“, toto sklo som bez problémov nasadil. Kolega mal podobnú skúsenosť, ale on sám prišiel na to, že priemer skla je väčší a preto ho jemne po obvode zbrúsil a tak ho nasadil. Takže dá sa aj takto. Na rôznych portáloch ponúkajú tieto sklá na 3133, že vraj originál, no treba si dať pozor, lebo nie všetky sú rozmerovo „originálne“. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se