Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, prosím o pomoc při identifikaci. Rád bych věděl, co to mám doma za poklad. Přikládám několik fotek.

Díky, Jirka

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

utekaj na matriku. Zmenit si meno na Jirka Rockefeller.

Od někoho to může vyznít jako vtip, od tebe bohužel ne.

Jinak cena ocelových kapesních hodinek Cortébert je 50 až 200 dolarů dle stavu. Existují ještě s označením Tellus místo Cortébert a ty se prodávají třeba za 300 dolarů. Celkově jsou to jedny z levnějších kapesních hodinek. Styl je již doba po art deco, tipuji tedy konec 30. let, možná i 40. léta 20. století. Koukni na Ebay a třeba je tam najdeš. Ceny "Buy It Now" bez s nadhledem.

Odesláno (upraveno)

Hezký kousek. Mám podobný. Po dědovi. Mně zas Poeple, v reakci na  nalezené hodinky, doporučil objednat si hned novou káru. Aspoň za dva míče.

Upraveno uživatelem docent
Odesláno

Ahoj

Bolo by asi treba zmerat priemer, ale ak je to 36 mm ,myslim  ze tam mas jeden z  rodiny  16´´´ Lepine kalibrov Cortebert  616, 618,622  . http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?00&ranfft&0&2uswk&Cortebert_616

Sluzil napriklad ako vzor pre u nas velmi rozsireny kaliber v hodinkach Molnija , ale najdes ho aj v naramkovych  Rolexkach a Officine Panerai zo styridsiatych rokov. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...