Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

narazil jsem na tyto Glashutte spezimatic, jedná se o zlacené hodinky se šroubovací korunkou

jsou v chodu, velmi slušný stav jen zlacení je částečně ošoupané, bohužel neznám tuto řadu,

ani použitý kalibr ( 26 kamenů ), tak si říkám, že bych je nechal zrenovovat, má to vůbec smyls ?

znáte je někdo ?

jinak vyměnil jsem je za láhev vína, takže pořizovací cena byla cca 150 kč :D

dsc00698gk4.jpg

dsc00700eg0.jpg

dsc00683qg6.jpg

Upraveno uživatelem gas
Odesláno

Znám, strojek spezimatic jsem měl rozebraný, není to nic extra. Renovovat se asi nevyplatí, obvyklá cena takovýchto hodinek se pohybuje v rozmezí 500- 1500 Kč..

Odesláno

tak to jsem je "koupil" levně :)

tak snad nechat vyčistit, odleštit zlacení, dát kožený řemen a přidat do sbírky, z Glashutte tam zatím nic není ...

Odesláno (upraveno)
  gas napsal:
tak to jsem je "koupil" levně :)

tak snad nechat vyčistit, odleštit zlacení, dát kožený řemen a přidat do sbírky, z Glashutte tam zatím nic není ...

Neblbni , pod tím zlacením je mosaz. :lol: A korunka by byla šroubovací jen kdyby bylo rezavý natahování.

Upraveno uživatelem mechano
Odesláno
  gas napsal:
dsc00707bf9.jpg

vyšrubovat to jde lehce, ale jen po vytažení korunky

No to asi nebude to pravé čemu se říká šroubovací korunka :D, jinak co se týká toho mosazného pouzdra tak tam toho asi mnoho nenaděláš, možnosti jsou asi 2 - tedy buď pochromovat ( případně poniklovat ) a nebo pozlatit. Vlastně ještě třetí - nechat to být...

Odesláno

upřesním, korunka samozřejmě není šroubovací, ale dá se vyšroubovat :)

nechám je vyčistit a pokud to pujde, tak zrenovovat pouzdro, dám jim kožený řemen a nechám si je pro radost

Odesláno
  gas napsal:
upřesním, korunka samozřejmě není šroubovací, ale dá se vyšroubovat :)

nechám je vyčistit a pokud to pujde, tak zrenovovat pouzdro, dám jim kožený řemen a nechám si je pro radost

Jak je na tom ložisko toho samonátahu? nemá velkou vůli...? To by asi trochu ztrácelo smysl se pouštět do opravy.

• Po roku...
Odesláno (upraveno)
  koblih69 napsal:
Jak je na tom ložisko toho samonátahu? nemá velkou vůli...? To by asi trochu ztrácelo smysl se pouštět do opravy.

Takovej blbej dotaz, jak se v případě hodinek projevuje vůle v ložisku?

Upraveno uživatelem JamesLurk
Návštěvník Tada
Odesláno

gas: V Olomouci je nějaký schopný hodinář? Já už nějakou dobu marně hledám... :(

Odesláno

Ještě by mě zajímalo, jak při nastavování času pohybovat ručičkama směrem dopředu, protože při vytažení se po točení korunkou po směru ručiček korunka odšroubuje.

Odesláno
  gas napsal:
zítra je vezmu k hodináři, ať se vyjádří zda to má smysl

Zeptej se André** Stoppoka v Glashutte (ten odkaz je ve vláknech ke Glashutte, mně se to teď nechce hledat), ten Ti řekne, co má smysl a co nemá.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...