gas Odesláno 10. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2007 (upraveno) narazil jsem na tyto Glashutte spezimatic, jedná se o zlacené hodinky se šroubovací korunkou jsou v chodu, velmi slušný stav jen zlacení je částečně ošoupané, bohužel neznám tuto řadu, ani použitý kalibr ( 26 kamenů ), tak si říkám, že bych je nechal zrenovovat, má to vůbec smyls ? znáte je někdo ? jinak vyměnil jsem je za láhev vína, takže pořizovací cena byla cca 150 kč Upraveno 10. srpna 2007 uživatelem gas
jjjj Odesláno 10. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2007 Znám, strojek spezimatic jsem měl rozebraný, není to nic extra. Renovovat se asi nevyplatí, obvyklá cena takovýchto hodinek se pohybuje v rozmezí 500- 1500 Kč..
gas Odesláno 10. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna 2007 tak to jsem je "koupil" levně tak snad nechat vyčistit, odleštit zlacení, dát kožený řemen a přidat do sbírky, z Glashutte tam zatím nic není ...
mechano Odesláno 10. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2007 (upraveno) gas napsal: tak to jsem je "koupil" levně tak snad nechat vyčistit, odleštit zlacení, dát kožený řemen a přidat do sbírky, z Glashutte tam zatím nic není ... Neblbni , pod tím zlacením je mosaz. A korunka by byla šroubovací jen kdyby bylo rezavý natahování. Upraveno 10. srpna 2007 uživatelem mechano
gas Odesláno 10. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna 2007 korunka se povytáhne a pak celá vyšroubuje ven, natahovat jdou bez problémů, máš pravdu je tam mosaz co by se s tím dalo dělat ? díky
gas Odesláno 10. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna 2007 vyšrubovat to jde lehce, ale jen po vytažení korunky
koblih69 Odesláno 10. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2007 gas napsal: vyšrubovat to jde lehce, ale jen po vytažení korunky No to asi nebude to pravé čemu se říká šroubovací korunka , jinak co se týká toho mosazného pouzdra tak tam toho asi mnoho nenaděláš, možnosti jsou asi 2 - tedy buď pochromovat ( případně poniklovat ) a nebo pozlatit. Vlastně ještě třetí - nechat to být...
mnovace Odesláno 11. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2007 dej to pochromovat nebo poniklovat, za ty kroupy cos za to dal je to super, stroj sice není bůhvíco, ale dá se to, jinak korunka šroubovací samo není
gas Odesláno 11. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2007 upřesním, korunka samozřejmě není šroubovací, ale dá se vyšroubovat nechám je vyčistit a pokud to pujde, tak zrenovovat pouzdro, dám jim kožený řemen a nechám si je pro radost
koblih69 Odesláno 11. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2007 gas napsal: upřesním, korunka samozřejmě není šroubovací, ale dá se vyšroubovat nechám je vyčistit a pokud to pujde, tak zrenovovat pouzdro, dám jim kožený řemen a nechám si je pro radost Jak je na tom ložisko toho samonátahu? nemá velkou vůli...? To by asi trochu ztrácelo smysl se pouštět do opravy.
gas Odesláno 12. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 12. srpna 2007 zítra je vezmu k hodináři, ať se vyjádří zda to má smysl
JamesLurk Odesláno 31. března 2009 Nahlásit Odesláno 31. března 2009 (upraveno) koblih69 napsal: Jak je na tom ložisko toho samonátahu? nemá velkou vůli...? To by asi trochu ztrácelo smysl se pouštět do opravy. Takovej blbej dotaz, jak se v případě hodinek projevuje vůle v ložisku? Upraveno 31. března 2009 uživatelem JamesLurk
Návštěvník Tada Odesláno 31. března 2009 Nahlásit Odesláno 31. března 2009 gas: V Olomouci je nějaký schopný hodinář? Já už nějakou dobu marně hledám...
JamesLurk Odesláno 1. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2009 Ještě by mě zajímalo, jak při nastavování času pohybovat ručičkama směrem dopředu, protože při vytažení se po točení korunkou po směru ručiček korunka odšroubuje.
Apep Odesláno 2. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2009 gas napsal: zítra je vezmu k hodináři, ať se vyjádří zda to má smysl Zeptej se André** Stoppoka v Glashutte (ten odkaz je ve vláknech ke Glashutte, mně se to teď nechce hledat), ten Ti řekne, co má smysl a co nemá.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se