Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Můj tisící příspěvek byl o nových solarech z Japonska, můj dvoutísící příspěvek bude o nových solarech z Japonska :goof:

Jak jsem psal už kdysi, bezúdržbové quartzy mě navzdory veškerému respektu k mechanice stále silně oslovují, a jednomu takovému oslovení jsem minulý týden opět podlehl. Titanové solární Seiko divery z příspěvku o tisícovku dřív jsem po relativně krátké době pustil dál (a jsem rád, že novému majiteli stále dělají radost), mně z různých malicherných důvodů nakonec nesedly, i když mi prý slušely... Z těchhle nových ProTreků mám od začátku dost jiný pocit a mé nadšení s dobou spíše roste, takže uvidíme, kam až to dospěje.

Opět přeskočím informace, které se dají najít v prvních třech výsledných odkazech na Googlu, a uvedu pár svých vlastních počátečních postřehů.

Hodinky navzdory své velikosti mi na ruce nepřipadají až tak strašně velké, mně osobně vyhovuje jejich trochu "hladší" a střídmější design ve srovnání s Géčky, na první dojem (koukám přece na plasťáky, že) jsou i poměrně těžké a působí takovým seriózním, solidním dojmem (třeba opět ve srování s Géčky, když už jsem s nimi začal) - za což z velké míry může zeleně anodizované hliníkové pouzdro schované z větší části pod zmíněným plastem. Celonerezové potápky to ale samozřejmě nejsou, což je koneckonců pro lidi mé konstituce fajn, nehrozí tolik skolióza.

Řemen je vyztužen uhlíkovými vlákny a kromě toho, že má být oproti klasickému resin bandu pevnější (nezkoušel jsem), je výrazně měkčí, ohebnější a příjemnější na ruce - tohle je opravdu poznat hned při prvním nasazení, zvlášť pokud máte možnost bezprostředního srovnání s resin bandem na PRW-3000.

Na ručičkách mě bere dokonale přesný pohyb - vteřinovka jde přesně na indexy, komplet na všech 60, a kdyby se snad náhodou někdy mezi nimi ztratila, hodinky se umí znovu zkalibrovat :punk:

Minutovka se hýbe o adekvátní úhel po 10 vteřinách a pro mě je to stejně (kacířsky si troufnu říct, že snad i trochu více) uhrančivé jako 3Hz nebo 4Hz pohyb mechaniky - nemůžu si pomoct, jsem prostě takovej. Digitální display při zobrazení času se sekundami jde přesně v synchru s ručičkami, prostě dokonalá přesnost.

Konce ručiček a indexy luminují, na Seiko potápky se sice nechytají, ale i tak jsou k ránu před rozbřeskem bez problému čitelné. Když tak se dá použít LED podsvětlení, kteréžto není rovnoměrné, ale pustí prostě světlo na digi display a cifr z diodky na šestce. Není ani nijak silné, takže je otázkou, jestli to kritizovat nebo být rád, že nepřijdu na další půlhodinu o noční vidění :ph34r:

Smart select korunka - nebylo potřeba číst návod, je to intuitivní, dělá se s ní dobře, proti klasickému tlačítku nepřináší o nic lepší, jednodušší ani rychlejší ovládání, ale není to ani o nic horší - je to prostě trochu jiné, příjemně osvěžující a cool.

Hodinky jsem (kromě odečtu času) začal používat jako budík, minutku na vaření, stopky na běh, teploměr a pro hrubý odhad vývoje počasí i jako tlakoměr, takže jsme spolu tak nějak víc, než jsem původně čekal. Určitě to časem povolí, ale momentálně jsem jejich praktičností a moderním cool designem a "chováním" (při manipulaci s korunkou ručičky za lehkého vrčení moc pěkně běhají po cifru) poměrně silně unešen.

Takže pro začátek nahodím pár fotek a budu doufat, že tohle vlákno budu moct časem doplňovat dalšími a lepšími.

post-14111-0-83598500-1430953555_thumb.jpg

post-14111-0-63688500-1430953650_thumb.jpg

post-14111-0-99063800-1430953651_thumb.jpg

post-14111-0-25328000-1430953686_thumb.jpg

post-14111-0-04560100-1430953733_thumb.jpg

post-14111-0-95746300-1430953788_thumb.jpg

post-14111-0-95886900-1430953801_thumb.jpg

post-14111-0-98058100-1430953808_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Filip.J
Odesláno (upraveno)
  V 6. 5. 2015 v 23:16, Filip.J napsal:

Můj tisící příspěvek byl o nových solarech z Japonska, můj dvoutísící příspěvek bude o nových solarech z Japonska :goof:

Jó, jasný, každej si ten důvod nějak najdeme :lol2:

Jinak paráda, právě v kategorii "Ever ready" se občas najdou neuvěřitelně našlapané kousky, gratuluji :cheers:

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

Pánové, díky! Zatím se trochu bojím, aby se neukázalo, že jsou ty digitálky chytřejší než já sám - s takovou dvojkou by už fakt nebylo k vydržení ani chvilku :cool02: 

Pavle23, šly z Shopping In Japan - stejně jako ty před tisícovkou píspěvků ^_^ - za mě v obou případech naprostá spokojenost.

Odesláno

Projel jsem všechny Casio protreky a tyto působí i k jejím velikostem která je samozřejmostí. .....velmi decentně, profi, nepreplacaně prostě parádu budou dělat.

Odesláno

Díky za pěknou inspiraci. Sám mám už pár let notně obouchané PRW 1500-T a dodnes mě překvapují, nejen co všechno vydržely, ale taky co stále umí. Takže ať Ti dobře slouží.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...