Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

:tomcat:

New X-Bob napsal:
To NiG

Ale já jsm se nepřipomínal :D Jen jsem se tě chtěl zastat, aby se nenaznačovalo, že jsi Ježíšek v kombinaci s Dědou Mrázem :) A proto jsem postrašil tím tajemnem, co máš pod čarou.

BTW - žena mi volala, že dnes přišla pošta. Děkuji moc! Když už teda na kanálu AXN už nedávají v So ráno další díly Star Treku, tak se aspoň budu upřeně dívat na hodinkový kalibr. Rodině to vyjde nastejno. Tatínek zase nebude vnímat....

• Odpovědi 158
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  divotvorca napsal:
Kazdy tu che primky...tak ich uz niekomu dajte...ja si ich nezasluzim...

inak ta citacia je z filmu Equilibrium

no hrůza, tak zprznit mystika Yeatse nějakým béčkovým filmem, kdybys googlil dál, mohl by ses i dovzdělat. Takže si taky zacituju jak to NiG má rád. ;)

.......A neučiní nic, co by rozhněvalo slavné a velké předky, kteří již odešli bratr vedle bratra. (vím, je to vytržený, ale nic lepšího mě nenapadlo) Jinak jsem zvědavej na toho scifistu co to to uhádne :thumbsup_anim:

Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
Slíbil a odeslal. Včera. Byl jsem služebně mimo, dříve to nešlo. Omlouvám se.

Ale hvězdičky už jsou na cestě k tobě ;)

No a s Rentierem už jsem také domluven. Mám těch NOS hodinek doma nějak moc. Včetně krabiček :)

A k tomu pod čarou:

Existuje jedna naprosto dokonalá (nepříliš známá) povídka od slavného sci fi spisovatele - v ní se odehrává přibližně toto:

V budoucnosti (sterilní, nezajímavé, cenzorské) jsou spisovatelé jako Poe postaveni mimo zákon a jejich díla spálena. Prostě je zakázáno knihy tohoto typu číst a vlastnit - jsou přeci plné hrůz a strašidel a někdo nad naším mravním blahem bdít musí, ne? My máme Odklizece a Kamila, oni mají něco podobného :)

Takže se (jak to jen nazvat?) duše či energie těch spisovatelů stáhne na Mars. Jenže na ten letí průzkumná raketa. Přízraky těch spisovatelů se chystají na poslední souboj. Už nechtějí ustupovat. Chtějí bojovat. A nejen oni. I bytosti z jejich děl. Takže Poe pro ně chystá (mimo jiné) "Černého kocoura", "Předčasný pohřeb", "Masku rudé smrti", ... Samá milá sladká překvapení :) A ostatní rovněž pár mazlíků ze svých repertoárů. I Dracula už si brousí zoubky a Hekate si slastně mne ruce.

A jak to dopadne? Astronauti za letu umírají způsoby, o kterých ani netušili, že existují. Ale pak začne kapitán pálit poslední exempláře knih, které si vzal v muzeu. S každou z těch knih, která shoří, zemře i vzpomínka na toho kterého autora či postavu a s ní i oni. I jedno smaragdové město se rozpadne v prach. Všechny knihy jsou spáleny, raketa přistane, astronauti vystoupí s blastery v rukou, ale nikde nikdo... Už není s kým bojovat... A tak umírají sny :crying_anim:

No a za název té povídky a jejího autora pošlu ještě jedny NOS Primky i s krabičkou...

No jo mám to skleněný, sice sem to četl, jenže kde? :) A o čem že je to řeč? Momentálně dorážím svoji sbírku děl od Lema, a rozjíždím Strugacké, ale tohle je jiný kafe.

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

prekvapko!

par dni som tu nebol a tak teraz som si docital toto vlakno a mam z toho az zimomriavky ze sa nasli aj taky co to vobec nepochopili, ze tu ide o vtip a dobru naladu!!! VOBEC tu neslo o to ci su to len Primky tak naco spominas Omegy, ved ani neslo o vitazstvo ( len tomu blaznivemu motorkarovi ale toho aj tak uz doriesim! )

je dobre ze sme sa fajn pobavili - a ta energia a basnicky stali za to!

gratulujem vitazovi a je mi luto tych porazenych co to nepochopili!

Odesláno (upraveno)
  NIGHTinGALE napsal:
Slíbil a odeslal. Včera. Byl jsem služebně mimo, dříve to nešlo. Omlouvám se.

Ale hvězdičky už jsou na cestě k tobě ;)

No a s Rentierem už jsem také domluven. Mám těch NOS hodinek doma nějak moc. Včetně krabiček :)

A k tomu pod čarou:

Existuje jedna naprosto dokonalá (nepříliš známá) povídka od slavného sci fi spisovatele - v ní se odehrává přibližně toto:

V budoucnosti (sterilní, nezajímavé, cenzorské) jsou spisovatelé jako Poe postaveni mimo zákon a jejich díla spálena. Prostě je zakázáno knihy tohoto typu číst a vlastnit - jsou přeci plné hrůz a strašidel a někdo nad naším mravním blahem bdít musí, ne? My máme Odklizece a Kamila, oni mají něco podobného :)

Takže se (jak to jen nazvat?) duše či energie těch spisovatelů stáhne na Mars. Jenže na ten letí průzkumná raketa. Přízraky těch spisovatelů se chystají na poslední souboj. Už nechtějí ustupovat. Chtějí bojovat. A nejen oni. I bytosti z jejich děl. Takže Poe pro ně chystá (mimo jiné) "Černého kocoura", "Předčasný pohřeb", "Masku rudé smrti", ... Samá milá sladká překvapení :) A ostatní rovněž pár mazlíků ze svých repertoárů. I Dracula už si brousí zoubky a Hekate si slastně mne ruce.

A jak to dopadne? Astronauti za letu umírají způsoby, o kterých ani netušili, že existují. Ale pak začne kapitán pálit poslední exempláře knih, které si vzal v muzeu. S každou z těch knih, která shoří, zemře i vzpomínka na toho kterého autora či postavu a s ní i oni. I jedno smaragdové město se rozpadne v prach. Všechny knihy jsou spáleny, raketa přistane, astronauti vystoupí s blastery v rukou, ale nikde nikdo... Už není s kým bojovat... A tak umírají sny :crying_anim:

No a za název té povídky a jejího autora pošlu ještě jedny NOS Primky i s krabičkou...

NiGu, mám to! Ray Bradbury - The Exiles!

Chtěl jsem si to vytisknou na raybradbury.ru, ale je tam jenom útržek. Trochu pohledám. Od Bradburyho jsem pár povídek četl a moc se mi líbily.

Upraveno uživatelem Heim
Návštěvník maxigabrielg
Odesláno
  Heim napsal:

Chtěl jsem si to vytisknou na raybradbury.ru, ale je tam jenom útržek. Trochu pohledám. Od Bradburyho jsem pár povídek četl a moc se mi líbily.

Bradbury, Isak Asimov ci Lem - pripominas mi krasne detske casy!

Odesláno
  maxigabrielg napsal:
Bradbury, Isak Asimov ci Lem - pripominas mi krasne detske casy!

Jo, super jsem se bal, kdyz jsem cetl Maleho vraha v Tiche hruze. Podobne se mi z te knizky libil uz asi jenom Dav.

Návštěvník Kamil
Odesláno
  Heim napsal:

V češtině se to jmenuje Psanci a já to mám v překladu Jiřího Hanuše v téhle sbírce:

post-147-1189171376.jpg

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno
  Heim napsal:
Jo, super jsem se bal, kdyz jsem cetl Maleho vraha v Tiche hruze. Podobne se mi z te knizky libil uz asi jenom Dav.

zial u nas bolo malo podobnej literatury, mne vela pomohlo, ze som mal pristup k Galaktike - a tam bol Bradbury kral!

Odesláno
  divotvorca napsal:
Kazdy tu che primky...tak ich uz niekomu dajte...ja si ich nezasluzim...

inak ta citacia je z filmu Equilibrium

Ale fuj... V tom filmu to bylo sice použito, leč mě zajímal autor citace ( William Butler Yeats). Ne to, že to filmaři přebrali ;)

Návštěvník Kamil
Odesláno

A N`nG bych doporučoval, přečíst si z téhle sbírky víc povídek, aby mě přestal přirovnávak k někomu nebo něčemu, co je mi velmi vzdálené. Já ji mimochodem četl, když on snad ani neuměl číst.:)

Nehledě na to, že dělat moderátora mě přestává bavit, speciálně s podobnými výpady a kecy od některých členů. Takže tímto končím s moderováním a nabízím tuto "funkci" (nebo jak mě tu kdosi nazval blbcem s funkcí) někomu jinému. A posledních pár týdnů zjišťuji, že se docela dobře obejdu bez pár místních týpků, zvláště těch, kteří nepochopí ani vtip či nadsázku.

Odesláno
  Heim napsal:

To Heim: Bingo, byl jsi první :) Dej mi, prosím, adresu do vzkazu... Jo a oceňuji i tvůj avatar (alespoň doufám, že to je Mjölnir).

Takže už se těším, že hodinky odejdou do Asgardu :)

To Kamil: Taky jsi mě potěšil. Tu knihu mám dokonce i doma. Za komančů se vytáhli. Perfektní a obsáhlý sborník. Bravo!!!

Odesláno
  Kamil napsal:
A N`nG bych doporučoval, přečíst si z téhle sbírky víc povídek, aby mě přestal přirovnávak k někomu nebo něčemu, co je mi velmi vzdálené. Já ji mimochodem četl, když on snad ani neuměl číst.:)

Nehledě na to, že dělat moderátora mě přestává bavit, speciálně s podobnými výpady a kecy od některých členů. Takže tímto končím s moderováním a nabízím tuto "funkci" (nebo jak mě tu kdosi nazval blbcem s funkcí) někomu jinému. A posledních pár týdnů zjišťuji, že se docela dobře obejdu bez pár místních týpků, zvláště těch, kteří nepochopí ani vtip či nadsázku.

Ale no tak, Kamile. Jsme si kvit. Já nepochopil tvé nevinné rýpnutí v tom Alba inzerátu a ty teď tady to moje.

Nemyslel jsem to nijak zle, tak, prosím, pokračuj. Děkuji. :cheers:

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno
  Kamil napsal:

Kamil - klud, priatelu! To bude zial vzdy na dennom poriadku ze natrafis aj na takych ludi, co spominas....

vidis - ja som naopak rad, ze som natrafil na fandu mojej literatury z detsva....

Návštěvník Kamil
Odesláno
  maxigabrielg napsal:
Kamil - klud, priatelu! To bude zial vzdy na dennom poriadku ze natrafis aj na takych ludi, co spominas....

vidis - ja som naopak rad, ze som natrafil na fandu mojej literatury z detsva....

Ale já opravdu nevidím žádný smysl v tom, aby mě kdekdo napadal. Když nebudu moderátor, na čemž nijak nelpím, budu mít klid a nemusím se dočítat a diskutovat že jsem blbec (což je docela paradox :)) s funkcí nebo ne.

Taky už jsem požádal odklizeče, aby mě té funkce zbavil.

Odesláno
  hciq napsal:
no hrůza, tak zprznit mystika Yeatse nějakým béčkovým filmem, kdybys googlil dál, mohl by ses i dovzdělat. Takže si taky zacituju jak to NiG má rád. ;)

.......A neučiní nic, co by rozhněvalo slavné a velké předky, kteří již odešli bratr vedle bratra. (vím, je to vytržený, ale nic lepšího mě nenapadlo) Jinak jsem zvědavej na toho scifistu co to to uhádne :thumbsup_anim:

Bravo za toho Yeatse :thumbsup_anim:

Ještě mě napadl jeden hezký citát:

"Jsem nevinná, už mu bylo 15."

Autorem je jedna moje kamarádka :D:D:D

Odesláno (upraveno)

[quote name='To Kamil: Taky jsi mě potěšil. Tu knihu mám dokonce i doma. Za komančů se vytáhli. Perfektní a obsáhlý sborník. Bravo!!!

Já to tipoval spíš na Clarka, holt jsou tu větší znalci! Docela jste mě navnadili po dlooouhé době se podívat, co aktuálně vychází za sci-fi. A k těm časům minulým, mám doma dvě nebo tři sbírky povídek. Za pět korun kus :speak_cool: A přitom je každá špalíček jako blázen, třeba Experiment člověk 728 stránek, to už se dnes nevidí a čtení to není vůbec špatné :cheff: Nechápu, proč je v knihovně vyřazovali... Btw. http://aukro.cz/item241311227_ray_bradbury_kaleidoskop_.html :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem rentier
Odesláno (upraveno)
  rentier napsal:
Já to tipoval spíš na Clarka, holt jsou tu větší znalci! Docela jste mě navnadili po dlooouhé době se podívat, co aktuálně vychází za sci-fi. A k těm časům minulým, mám doma dvě nebo tři sbírky povídek. Za pět korun kus :speak_cool: A přitom je každá špalíček jako blázen, třeba Experiment člověk 728 stránek, to už se dnes nevidí a čtení to není vůbec špatné :cheff: Nechápu, proč je v knihovně vyřazovali... Btw. http://aukro.cz/item241311227_ray_bradbury_kaleidoskop_.html :thumbsup_anim:

Vřele doporučuji ke koupi.

V dnešní době dáte za sborníky povídek R.B. kolem 300Kč a přitom je jejich rozsah (přinejlepším) třetinový.

A spousta povídek, v té knize obsažených, už u nás zřejmě nikdy nevyjde.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

Myslím , že najvačšiu radosť bude mať ten , kto ešte nevie že ich eventuálne dostal. A dostane ich aj s celou začínajúcou zbierkou na 18 resp. plnoletosť aby ich nepotrieskal. Dnes má môj syn 2,5 roka a všetky hodinky sú tik tak.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...