Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
Je to strojek z ověřovací série z počátku 60-tých let. Jako tlumič nárazů byl použit Elast-Blok a setrvačka vychází z řešení, které se v té době používalo u kal.50. Při zahájení sériové výroby tohoto strojku v roce 1965 byl již použit Incabloc.

Záhada třetího šroubku na můstku pérovníku vyřešena !!!

Ve spolupráci s kolegy se mi podařilo zjistit, že tři šroubky na můstku pérovníku byly používány od zahájení výroby kal.66,68 až do ledna 1972.

Od února 1972 se z racionalizačních důvodů jeden šroubek vypustil.

Takže se jedná o dobrou pomůcku pro rychlé určení období výroby hodinek. Před rokem 1972 a poté.

Upraveno uživatelem accutron
Odesláno

No, mně to teda jako vyřešení záhady nepřijde, tak nějak jsem si to i představoval.

Záhada je pro mě spíš to, že někdo navrhne nějaký strojek, z nějakých důvodů do něj umístí šroubky a po letech se najednou zjistí, že jeden šroubek je tam úplně na nic :D A tomuhle zjištění se říká racionalizace? :)

Odesláno
Záhada třetího šroubku na můstku pérovníku vyřešena !!!

Ve spolupráci s kolegy se mi podařilo zjistit, že tři šroubky na můstku pérovníku byly používány od zahájení výroby kal.66,68 až do ledna 1972.

Od února 1972 se z racionalizačních důvodů jeden šroubek vypustil.

Takže se jedná o dobrou pomůcku pro rychlé určení období výroby hodinek. Před rokem 1972 a poté.

Dobrá práce. :thumbsup_anim:

Tím pádem jsem v pohodě dvakrát - jednak jsem majitelem šroubku a navíc do bratrstva šroubku spadám i věkem(rokem výroby). :taz:

Odesláno (upraveno)

Já rokem výroby nespadám, ale zase mám těch třetišroubků několik :)

Edit: Dík, accutrone.

Upraveno uživatelem Biges
Odesláno

Podmínkou členství v bratrstvu je vlastnictví třetišroubku. :clap: Osobní rok výroby je soukromý problém každého člena. :crying_anim: Takže to žádné členské plus není. :taz:

Odesláno

Alexi, nesmutni, kdyby rodiče věděli, jak to pro tebe bude závažné, s ohledem na bratrstvo, určitě by tě vyfikli o pár let dřív. Nemůžeš jim vyčítat, že o šroubku tehdy nevěděli. Ano, já vím, je to základní mezera ve vzdělání, ale to se dá napravit.icon6.gif

Odesláno (upraveno)

Při troše snahy by se z třetišroubku dal vyfiknout přinejmenším bakalářský studijní obor... historie, souvislosti, filozofické pozadí, výroba, obdoby ve světě... dneska se na VŠ učí kde co :)

Upraveno uživatelem Biges
Odesláno

Podle mě soudruzi v Eltonu dokázali něco, co neuměli ani v Sovětském Svazu - sebrali z hodinkového strojku šroubek, aniž by to mělo nějaký vliv na jeho chod :)

Připomíná mi to karetní hru zvanou Záchod :)

Odesláno (upraveno)

Je tady v tomhto vlákně vůbec nějaká fotka kalibru 68 bez ohoho šroubku? Hledám a zatím nenacházím :)

Edit: Ještě jsem si na tuto otázklu stihl i odpovědět, v sekci prodej jsem si na to vypůjčil myslím že od Tolji fotku Sportů I. ..

Upraveno uživatelem Apep
Odesláno
Je tady v tomhto vlákně vůbec nějaká fotka kalibru 68 bez ohoho šroubku? Hledám a zatím nenacházím :)

Edit: Ještě jsem si na tuto otázklu stihl i odpovědět, v sekci prodej jsem si na to vypůjčil myslím že od Tolji fotku Sportů I. ..

Fuj! Mor na tebe, tahat nám sem takovou bezšroubkovou dekadenci! A ještě k tomu... :sick01:

Odesláno (upraveno)
Fuj! Mor na tebe, tahat nám sem takovou bezšroubkovou dekadenci! A ještě k tomu... :sick01:

Náhodou, u mně všechno dobrý :)

Upraveno uživatelem Apep
Odesláno
No trochu jsi to vylepšil, ale tou předešlou jsi nás málem vyrušil z bratrského nicnedělání. :thumbsdown_anim:

Jestli by to šlo, taky bych se k tomu nicnedělání přidal, konec konců třetí šroubek mám :)

Odesláno
Jestli by to šlo, taky bych se k tomu nicnedělání přidal, konec konců třetí šroubek mám :)

To je samo možné, ale musíš přihodit ještě jeden třetišroubek ;)

Odesláno
To je samo možné, ale musíš přihodit ještě jeden třetišroubek ;)

Tak to mám smůlu, ani v jedněch Sportech (I. a II.) třetí šroubek nemám a jestli je v těhle dvou dalších primkách nevím, zatím jsem neměl čas se do nich podívat. Čas nemám, protože nic nedělám a to, jak víte, zabere času fůru .. :)

post-3657-1268124743.jpg

post-3657-1268124762.jpg

Odesláno

Tak to mám smůlu, ani v jedněch Sportech (I. a II.) třetí šroubek nemám a jestli je v těhle dvou dalších primkách nevím, zatím jsem neměl čas se do nich podívat. Čas nemám, protože nic nedělám a to, jak víte, zabere času fůru .. :)

Jako mluvčí bratrstva tě neodvrhuji - jsi přijat s výjímkou. Koukej někde do 0,5 minut sehnat nějaký další kousek. Nápovědu jsem poslal. A výmluvy přijímáme.

Odesláno (upraveno)

Jako mluvčí bratrstva tě neodvrhuji - jsi přijat s výjímkou. Koukej někde do 0,5 minut sehnat nějaký další kousek. Nápovědu jsem poslal. A výmluvy přijímáme.

Je to pro mne pocta a závazek. Nebudu tedy pro to dělat nic, abych v dobré víře nakonec nešel proti stanovám bratrstva, kde nicnedělání je jedním ze základních pravidel členství. Když při tom nicnedělání náhodou objevím třetí šroubek, resp. svůj druhý třetí šroubek, tak se přihlásím :)

Edit: A včera jsem udělal v rozespalosti hrubku: QUOTE(Apep @ 8.3.2010 - 22:01)

Náhodou, u mně všechno dobrý - správně "u mne" ...

Upraveno uživatelem Apep
Odesláno

Dneska jsem tenhle nádherný kousek 68.1 vyzvedl u hodináře, měl s tím dost práce, ale řekl bych, že to stálo za to.

Zítra ho posílám do Eltonu, aby ho použili v mém Prim Sport s průhledem místo 'trapného' 68.3 bez třetišroubku. Naštěstí si to mohu dovolit, protože se na mých Sportech prý ještě nezačalo pracovat. Čekačky jak za bolševika na devizový příslib naštěstí v tomto případě je to plus :) (Tedy ne že bych věděl, jak dlouho se na devizák čekalo :) )

post-6998-1268773710.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...