Hector_24 Odesláno 21. března Nahlásit Odesláno 21. března Na zacatku (3:45) tam popisujuje jak Navy Seals nosili Zelvy a jaky byl jeho vyber pasku https://youtu.be/TpVFZQiuR5s?is=tl9D7EfKJeUvF3dz
Jiří Sedlák Odesláno 22. března Nahlásit Odesláno 22. března V 19. 3. 2026 v 9:33, Hector_24 napsal: Mně osobně vadí, že nemůžu najít pořádnou gumu na Želvy. Jak kolegové nahoře právě psali, se vším souhlasím. Originální guma je skvělá – co se týče materiálu, pocitu na ruce, designu atd. – ale prostě ten držák konec nedrží, litá všude, takže buď mi hodinky spadnou, nebo překáží a zapíná všude… Takže jak koukám, letos do vody to zase vezmu na oceli. To je prostě jistota. ALE chybí mi trochu ten potápěčský pocit, který dává jen gumový řemínek… Já jsem koupil z Japonska originál Seiko gumu DAL1BP a je úplně super tvrdší, ale teplem tvarovatelná. No a nebo od Uncle GL831 která je teď na výběr nově i z FKM gumy nebo waffli, ta je super a skvěle vypadá, ale dávám jí spíš na SKX. Tady první a poslední zmíněné varianty. GL jsem nezkoušel, ale vypadá hodně podobně jako DAL1BP. Oboje ti dá potápěčskýho pocitu až až. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
lamizol Odesláno 22. března Nahlásit Odesláno 22. března Na Waffly gumě máš slabý stěžejky a ten konec nevypadá u toho pouzdra dobře, protože je to moc úzký. Jinak waffle guma je parádní univerzální guma, bohužel k želvám moc nejde. U origo gumy jde ten kovový kroužek zmáčknut u těch modelů co je to možné, lehce kleštěma a nebo jsem to vyřešil, koupením dalšího gumového očka v barvě řemínku a to dost pomůže. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
lamizol Odesláno 22. března Nahlásit Odesláno 22. března (upraveno) Já to kupoval na eBay Upraveno 22. března uživatelem lamizol 1
Hector_24 Odesláno 22. března Nahlásit Odesláno 22. března před 2 hodinami, Jiří Sedlák napsal: Já jsem koupil z Japonska originál Seiko gumu DAL1BP a je úplně super tvrdší, ale teplem tvarovatelná. No a nebo od Uncle GL831 která je teď na výběr nově i z FKM gumy nebo waffli, ta je super a skvěle vypadá, ale dávám jí spíš na SKX. Tady první a poslední zmíněné varianty. GL jsem nezkoušel, ale vypadá hodně podobně jako DAL1BP. Oboje ti dá potápěčskýho pocitu až až. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Wafle myslis tyhle? https://unclestraps.com/products/standard-waffle-strap?variant=45414959612137
Hector_24 Odesláno 22. března Nahlásit Odesláno 22. března Ted se mi nejvic libi asi DAL1BP, ale se bojim toho "uplne super tvrdsi"
lamizol Odesláno 22. března Nahlásit Odesláno 22. března před 22 minutami, Hector_24 napsal: Wafle myslis tyhle? https://unclestraps.com/products/standard-waffle-strap?variant=45414959612137 Tak o týhle waffly sem ani nevěděl ono je toho na výběr hafec doteď jsem zaregistroval jenom na ty slabý stěžejky, ale tyhle jsou pro tlustý stěžejky, takže ty budou OK.
Hector_24 Odesláno 22. března Nahlásit Odesláno 22. března před 22 minutami, lamizol napsal: Tak o týhle waffly sem ani nevěděl ono je toho na výběr hafec doteď jsem zaregistroval jenom na ty slabý stěžejky, ale tyhle jsou pro tlustý stěžejky, takže ty budou OK. No na tech fotkach to vypada ok... akorat co se znam, me ty wafle prestanou brzy bavit a budu chtit klasiciky design Proto ted spis premyslim jestli nevzit tyhle obyc od US: https://unclestraps.com/collections/gl-831-classic/products/the-classic-gl831-rubber-diver-strap-20-22mm
lamizol Odesláno 22. března Nahlásit Odesláno 22. března Dycky toho chce mít zásobičku aby nezevšednily . Já tady mám nějaký waffle, ale s temě slabejma stěžejkama a to není ono, ale sou pohodlný a když by to pasovalo velikostně u pouzdra tak bych je nosil. Ty waffle gumy mi nepřijdou špatný když to bude sedět na tlustý stěžejky, tak budou OK. Podle mě je základ mít černej a oranžovej na protočení a jaký to konkrétně budou modely už je na vkusu a chuti každého soudruha.
Hector_24 Odesláno 22. března Nahlásit Odesláno 22. března Je to tak- ted jsem si ale oblibil Nato ale to nebudu brat do vody, nebavi me cekat nez to uschne atd hlavne zelvy tolik ani nenosim vlastne, hlavne na dovolenou nebo chatu... jeste si to rozmyslim, ale mozna zitra vezmu od US GL831 22mm short. koukam, ze to vyjde asi levneji pres tuhle stranku nize. Mate nekdo zkusenosti s nakupem tam? https://unlimitedstraps.com/collections/seiko/products/the-classic-gl831-rubber-diver-strap-19-20-21-22mm-1?variant=44711423869209
Hector_24 Odesláno 22. března Nahlásit Odesláno 22. března před 51 minutami, Jocker napsal: Proč levněji, clo a DPH zaplatiš tam i tam. Ono mi to asi jenom neukazovalo clo u pokladny jako na Uncle Seiko strance, ale koukam ze jsou v UK, takze clo by byt melo. Tak jedine ze by nejaky sklad meli i v EU...
Vit Odesláno 22. března Nahlásit Odesláno 22. března Pokud bude někdo objednávat, rád se přidám a přispèju na poštovné.
Jiří Sedlák Odesláno 27. března Nahlásit Odesláno 27. března Přímo na Uncle mají i novou verzi z FKM gumy, mohla by být ještě lepší.
Jiří Sedlák Odesláno 27. března Nahlásit Odesláno 27. března V 22. 3. 2026 v 10:46, Hector_24 napsal: Wafle myslis tyhle? https://unclestraps.com/products/standard-waffle-strap?variant=45414959612137 Jojo, tu myslím. 1
Hector_24 Odesláno před 1 hodinou Nahlásit Odesláno před 1 hodinou Už je konečně doma. Vypadá přesně tak, jak jsem si představoval – extrémně jednoduchá, měkká, drží na místě (doufám, uvidíme ). Vzal jsem kratší verzi, což je dobré pro mých cca 17,5 cm (obvod ruky samozřejmě). Klasicky jsem mezi dírkami, ale v létě to akorát dosedne. Teď ještě najít to moře. @Vit promiň, tohle jsem nějak přehlídl Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se