Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Paráda, 8215 bez hackingu OK, levný a spolehlivý stroj. Počkáme tedy na Elton, až potvrdí, že se strojek vleze a cena bude doufejme přibližně stejná.

Skoro jistotě dostatečného zájmu by se rovnala varianta

1-15ks manuál

16-30ks automat

Tam by se to prodražilo, vnitřnosti, uchycení cifru, ručky... by se vždy kalkulovaly na 15 ks, ale to by nemuselo být o tolik přeci.

Jo, ta 8215 tam na tutáč půjde.

Ale jaks myslel tu stejnou cenu? Těch 17 a něco je napočítáno bez strojku, takže ještě těch cca 50USD bez daně a dopravy minimálně k tomu

http://www.esslinger.com/miyota-citizen-ltd-watch-movement-8215-automatic-mechanical-movements/

http://www.ofrei.com/page625.html

zjistím samo cenu i v Eltonu a hodim to sem s těma dírama

• Odpovědi 299
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Paráda, 8215 bez hackingu OK, levný a spolehlivý stroj. Počkáme tedy na Elton, až potvrdí, že se strojek vleze a cena bude doufejme přibližně stejná.

Skoro jistotě dostatečného zájmu by se rovnala varianta

1-15ks manuál

16-30ks automat

Tam by se to prodražilo, vnitřnosti, uchycení cifru, ručky... by se vždy kalkulovaly na 15 ks, ale to by nemuselo být o tolik přeci.

Tohle dost dobře nepůjde, pokud nebudou mít datový věnce stejnej průměr. Nožky se letují separátně, tak by to asi šlo

A bacha na Elton, pokud se nepletu, tak když jsme s nima řešili miyotu, tak trvali na tom, že strojky dodají oni a byli cenově jinak...

Odesláno (upraveno)

Je to nodate, jaký datový věnce.

Jinak k ceně, jasný, myslím to bez strojku, ten si zařídí každej sám anebo jestli Elton dodá vlastní o něco dražší 8215, no tak ok, zase s tím nebudeme mít administrativu. Bylo by fajn znát cenu bez stroje za 1/ 30 ks automatu a 2/ 15ks manuál a 15 ks automat.

Upraveno uživatelem Georgeisin
Odesláno

Hlavně aby měl Elton tu příležitost jí tam nechat nebo nenechat, pak to znamená, že se limitka povedla :), to bych řekl by měl být hlavní cíl, kterého dosáhneme nejlépe, když se odložíme nízké půtky a potáhneme všichni za jeden provaz. Myšlenka pouzdra s kovovou lunetou je přeci od počátku svázána s cifrem této limitky, byť na to žádný papír není. Teď trochu narážím na to vlákno v Prim sekci k zájmu o PSII pouzdro s kovovou lunetou, dnes jsem ho viděl poprvé, no to je úlet taky. Malinko se to tu teď pohnulo, no a v tu chvíli někdo vystřelí tohle, to mi hlava nebere. Myšlenka se krade nejlépe, je nehmotná a lépe s ní manipuluje.

Odesláno

Jasne ze je, ale furt to byla jen myšlenka.... Ted to konecne dostalo reálný rozměr....

Promiň, ale myšlenka kovové lunety na PS2 je o dost starší, než vlákno ve kterém se tady pohybujem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Jasne ze je, ale furt to byla jen myšlenka.... Ted to konecne dostalo reálný rozměr....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ano, jeden konkrétní možný rozměr. Taky to byla fuška s přesvědčováním, že?

Odesláno

moje troska do mlyna - uz delsi dobou se z casovych duvodu vyhybam sekci prim :D, takze jsem vlakno o kovove lunete nezaznamenal. ale po oziveni tohoto limitkoveho vlakna v poslednim cca tydnu uvazuju, ze sem napisu toto:

Nevim, zda je to jenom muj postoj nebo pocit nebo zda to vice lidi vnima podobne, ale nejvetsi problem mam u tohodle projektu se stigmatem vojebatelnosti.

Klasicke a ocekavane flejmy o strojcich, ruckach a vsem ostatnim "dulezitem" jsou krasnym a nutnym korenim pri nachazeni shody a uvadeni hodinek v zivot.

Co je ale hlavni na techto hodinkach, to je kovova luneta, a pocit hranicici s jistotou, ze nami zaplaceny vyvoj PS2 kovove lunety se obratem rozprskne do vsech smeru a budou z toho profitovat jak v Eltonu, tak i vazeni i nevazeni primkari mimo limitku, snizuje dost motivaci se ucastnit.

Pokud by nam byl Elton schopny nabidnout exkluzivitu na kovovou lunetu na PS2, jo to by bylo jiny kafe. To bych si objednal minimalne dva, mozna i tri kusy. Hezky cifr a rucky, co tu probehly (je hodne hezkych variant ze kterych se da vybrat a shoda by se urcite nasla), to jen dostavaji o dalsi level exkluzivity a uzasnosti vys :)

Takhle to nechavam vyhnit a mozna se podvedome sam posouvam do te druhe skupiny a vychcane cekam az se to podari technicky zvladnout a pak si objednam nerezovy pouzdro s nerezovou lunetou :)

Odesláno

No ale tohle je zajímavá myšlenka. Kdyby si totiž všichni, kdo mají zájem o taková pouzdra, objednali limitku celou- i s cifrem- mohlo by být účastníků daleko víc a celkově by mohla být cenově dostupnější pro všechny. Je tak? 

Odesláno

Promiň, ale myšlenka kovové lunety na PS2 je o dost starší, než vlákno ve kterém se tady pohybujem.

Všichni tu máme hlavy plný myšlenek, průser ale nastává, když je někteří začnou ventilovat.

Myšlenka sama o sobě je k ničemu, když se nezačne realizovat, nebo aspoň nenastane pokus o realizaci. A zrovna Sedlin není ten, co by seděl v koutě a žmoulal si myšlenky v hlavě, ať už šlo o bronzový PS2 nebo tuhle limitku, takže dohadovat se, jestli bylo dřív kuře nebo vajíčko, je mimo mísu... Tohle tu rozjel Sedlin s Kristiánem, takže by taky bylo vhodný to dodělat tady, se všema výhodama, který to bude mít... samotný pouzdro na domácí bastlení pak stejně bude mít Elton v nabídce pro ty, kdo nemají koule dát dvacku za obyč Primky...

Odesláno

Všichni tu máme hlavy plný myšlenek, průser ale nastává, když je někteří začnou ventilovat.

Myšlenka sama o sobě je k ničemu, když se nezačne realizovat, nebo aspoň nenastane pokus o realizaci. A zrovna Sedlin není ten, co by seděl v koutě a žmoulal si myšlenky v hlavě, ať už šlo o bronzový PS2 nebo tuhle limitku, takže dohadovat se, jestli bylo dřív kuře nebo vajíčko, je mimo mísu... Tohle tu rozjel Sedlin s Kristiánem, takže by taky bylo vhodný to dodělat tady, se všema výhodama, který to bude mít... samotný pouzdro na domácí bastlení pak stejně bude mít Elton v nabídce pro ty, kdo nemají koule dát dvacku za obyč Primky...

To je pravda. Sám mám radost že se myšlenka kovové lunety podařila prosadit. Ale zatím zůstává na papíře či v kompu. Když budou všichni jen čekat, žádný pouzdro s lunetou z kovu nebude. Tak se prostě hledá pár srdcařů co do toho půjdou i s cifrem. Jo, chce to koule, ale je tu spousta lidí co už dali za Primky násobně víc. Co je teda odrazuje?

Odesláno

Miro, přečti si prosím ještě jednou Sedlinův první příspěvek v SZ o bronzových PSII prosím, ten nápad nebyl jeho a ty sám to musíš moc dobře vědět, neb jsi u toho byl

Ad vlákno v prim sekci - ano rozvířilo to diskusi, dost možná i zde. Vlastně je vtipné, že během 2 dnů jsem byl obviněn z parazitování na něčí práci a následně z toho, že ji nepodporuji, tak nevím...

Odesláno

Já jsem pro automat, radši bych tam měl nový strojek, než něco staršího... i když už teď mám zásobu asi 10ks kalibru 68 :D Miyotu mám ve fliegrech od Laco a spokojenost.

Myslím, že bychom mohli nasbírat cca 15-20 lidí, co by chtělo komplet hodinky a pak další, kteří by vzali, jen lunetu nebo lunetu+pouzdro :) 

Odesláno

mě osobně je celkem jedno co tam bude za stroj.... chci PSII s kovovou lunetou a super číselníkem.... takže každá varianta, která zde vznikne je už teď pro mě přijatelná.....

Odesláno

a ještě nápad.... teď je nás v seznamu (pokud platí) co mají zájem 15. Myslím si, že vytvářet bokem pouzdro s lunetou zvlášť je blbost a limitce to rozhodně neprospěje....

ALE, co kdybychom šli cestou, že k limitkovým hodinkám bude možnost doobjednat bonusový číselník nebo pouzdro na domácí bastlení....

pokud se tahle myšlenka zkombinuje s myšlenou udělat část s mijoutou, myslím si, že by ten projekt mohl být realizovatelný.... co myslíte??

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...