Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdar,

vím že se to tu už mockrát probíralo, ale stejně mi to nedá. Na eBay se občas objeví hodinky Gruen Swiss Made, ale za podezřele nízkou cenu (např. tady tady

nebo tady

V diskusi pod článkem na Chronomagu někdo podotknul že ETA svoje strojky "nezlatí", ale výše uvedené tuto "barvu" mají a jeden prodejce dokonce přímo o strojku ETA píše.

Vzhledem k tomu, že eBay u mě nebudí příliš důvěry, ale hodinky jsou pěkné, zajímalo by mě, jaký je na to váš názor.

Dík

Tom

Odesláno (upraveno)

Nevím jeslti je ten strojek fake nebo ne, značka Eta na něm je, chodí OK a když se podívám do tabulky barevných porvedení tak to myslím odpovídá.... Zbytek je prokazatelně Čína.

Edit: Jinak ty moje byly pořízeny od člena fóra za 1500,-, už měly sundané zlacení a vyměněný řemem. Já jsem řemen stejně vyměnil za modrý s přidanou původní "odzlacenou" sponou. Po lehkém seřízení dělají cca +10 za den a -7 za noc na korunce, to považuji za velmi slušné a jsem za ty peníze velmi spokojen.

ETA_2824_2.pdfNačítání informací

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno

Strojek dle mě Eta, pouzdro a řemen čína. Celé hodinky jsou vyjma řemenu za tuto pořizovací cenu velmi povedené. (Mám na mysli model s modrým ciferníkem a "kamínkem" v korunce)

Odesláno
  vor napsal:
Podle čeho jste poznali, že pouzdro je Čína??

Například tak, že po sundání dýnka je na něm vyraženo cosi jako M.Z. Berger made in China ( přesně si ten nápis nepamatuju, ale takhle nějak to bylo )

:)

Odesláno
  koblih69 napsal:
Například tak, že po sundání dýnka je na něm vyraženo cosi jako M.Z. Berger made in China ( přesně si ten nápis nepamatuju, ale takhle nějak to bylo )

:)

Už jsem se lekl, že i třeba podle druhu leštění, barvy kovu nebo ostrosti hran poznáte Čínu. :)

Budu si muset nějaký číňany koupit a nastudovat to. :wallbash:

Odesláno
  vor napsal:
Už jsem se lekl, že i třeba podle druhu leštění, barvy kovu nebo ostrosti hran poznáte Čínu. :)

Ano, podle zpracování to moc poznat nejde, když to ovšem člověk ví a srovná si čínské hodinky mezi sebou a pak např. se Švýcarskými, tak najde některé typické čínské rysy. V případě Gruenu jsou to ovšem hlavně nápisy made in China. :) Můj osobní postřeh z z Čínských, někdy opravdu dobře udělaných hodinek se týká degradace celku díky hodně nekvalitnímu řemenu. Jako by měli kluci šikmoocí pocit, že hodinky dělá jen pouzdro a strojek...

Odesláno
  B.F.G. napsal:
Ano, podle zpracování to moc poznat nejde, když to ovšem člověk ví a srovná si čínské hodinky mezi sebou a pak např. se Švýcarskými, tak najde některé typické čínské rysy. V případě Gruenu jsou to ovšem hlavně nápisy made in China. :) Můj osobní postřeh z z Čínských, někdy opravdu dobře udělaných hodinek se týká degradace celku díky hodně nekvalitnímu řemenu. Jako by měli kluci šikmoocí pocit, že hodinky dělá jen pouzdro a strojek...

Mám ještě jeden postřeh a ten se týká indexů a plastických nápisů - většinou nejsou tak přesné, s ostrými hranami a přechody. Prostě není to tak detailní a precizní zpracování. Stejně tak Gruen. Nápis "Gruen Swiss" teda nic moc ( samozřejmě při srovnání s výletem na Kokořín... ).

Jinak už to tu bylo zmíněno, ale co jsem dohledal na zahraničních webech je informace, že společnost M.Z. Berger prodávající mimo jiné hodinky pod různými "módními" značkami se pokusila o proniknutí do vyšší třídy. Využila k tomu značku Gruen, ke které jí práva spadly za pár korun do klína. Uvedla několik řad hodinek a jedna z nich také se strojky Eta. Výsledek byl tragický a tak po nějaké době prodali celou várku za likvidační cenu a z tohoto segmentu vycouvali. Údajně se jedná o cca 2000 ks hodinek, ale asi je to více typů než tyhle hranaté o kterých se bavíme.

Odesláno
  vor napsal:

Jen aby si číňani za pár let nekoupili Tebe :crying_anim02: ...

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Po nějaké době shánění se mi povedlo dokončit cosi co jsem dlouho nosil v hlavě. Tímto děkuji dárcům orgánů ( zejména pouzdra, spony, strojku ... ) z místního fóra - někteří dokonce bez nároku na odměnu !!! Tak mohly vzniknout hodinky trochu jedovaté a pro mnoho lidí naprosto nestravitelné barvy a vzhledu, ale pro mě, k mým oblíbeným červeným tričkům, ideální :smile_anim:

Sakra teď si uvědomuju, že jsem udělal vlastně Fake GRUENu ! No to je snad zralé na :ban:

post-1259-1209666771.jpg

post-1259-1209666785.jpg

post-1259-1209666792.jpg

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno (upraveno)
  koblih69 napsal:
Po nějaké době shánění se mi povedlo dokončit cosi co jsem dlouho nosil v hlavě. Tímto děkuji dárcům orgánů ( zejména pouzdra, spony, strojku ... ) z místního fóra - někteří dokonce bez nároku na odměnu !!! Tak mohly vzniknout hodinky trochu jedovaté a pro mnoho lidí naprosto nestravitelné barvy a vzhledu, ale pro mě, k mým oblíbeným červeným tričkům, ideální :smile_anim:

Sakra teď si uvědomuju, že jsem udělal vlastně Fake GRUENu ! No to je snad zralé na :ban:

Myslím, že by se hezky vyjímaly na ženské ruce. Mít sérii 4 kusů: červené, růžové, bledě modré a světle žluté...

Upraveno uživatelem Franta Dobrota
Odesláno

no musím říci, že mě se to zdá dost dobrý, já mám Grueny bez kamínku s modrým řemínkem a není to strašné, jenom denně jdou napřed o cca 20 sec.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...