Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím místní osazenstvo.

I když tak často nepřispívám, tentokrát mi to nedá, abych se nepochlubil s novým přírůstkem. 

Už delší dobu jsem sháněl něco trochu jiného, než nabízí současná produkce. Něco neotřelého, co se jen tak nevidí. Dlouho jsem hledal na netu, až mi okamžitě padly do oka právě tyto Orienty. Přesně splňovaly to, co jsem chtěl. Zajímavé tvary, lehký retro nádech, užitečná komplikace, přehledný ciferník... Brzy jsem ale vystřízlivěl, jelikož se jednalo o model, který se už nějaký čas nevyrábí a je v podstatě nesehnatelný. I když jsem tomu nedával žádné naděje, přeci jen jsem zkusil pohledat a štěstí se na mě nakonec usmálo. No a teď už jsem jejich spokojeným majitelem.

Teď něco k hodinkám samým.

Hodinky jsou z roku 2008, nicméně ve velmi dobrém stavu. Jsou po prvním majiteli a zdá se, že se o ně celkem staral.

Na první pohled zaujme tvar pouzdra, který svými tvary odkazuje na starší modely od Orientu. Velmi pěkné jsou kombinace broušených a leštěných ploch které pouzdru dodávají luxusní nádech. Šroubovací korunka, zajišťující hodinkám 100m WR je umístěna na pozici 4, což činí, společně s tvarem pouzdra, tyto hodinky velmi pohodlnými na nošení. Ke komfortu při nošení přispívá i pohodlný tah, který je jednoduše broušený a dle mého názoru dobře koresponduje se zbytkem hodinek.

Hodinky mají pro mě ideální velikost: průměr pouzdra je 39 mm a výška 14 mm. Výšku do značné míry ovlivňuje použití klenutého safíru, který dává hodinkám ten správný šmrnc. Safír rovněž najdeme i na spodní straně pouzdra, kde se nabízí průhled na zdobený strojek. 

Ozdobou hodinek je jejich ciferník. Není ani tak bílí, jak spíše stříbrný a jeho plastičnost opět posouvá hodinky o kousek výš. Kromě bílé/ stříbrné byly hodinky vyráběny také v černé a červené variantě, nicméně tato moje se mně osobně líbí nejvíc. Kromě ukazatele data a běžného času můžeme na ciferníku najít také ještě čtvrtou ručku. Nejedná se však o GMT, ale o kompas. Tato ručka totiž ukazuje čas v 24h. formátu a jejím namířením na slunce lze okamžitě stanovit světové strany.   

Přesnost jsem neměřil, nicméně zatím s ní nemám žádné problémy a hodinky jdou přesně. Rovněž mě příjemně překvapila rezerva chodu. Celkově jsem zatím velmi spokojený a hodinky mi dělají jen radost. 

No a teď ještě nějaké fotky. Omluvte však jejich kvalitu, která je dána mými schopnostmi a vybavením :D

post-15672-0-07175900-1447510398_thumb.jpg

post-15672-0-99816600-1447510404_thumb.jpg

post-15672-0-56689400-1447510428_thumb.jpg

post-15672-0-97683700-1447510435_thumb.jpg

post-15672-0-41085800-1447510445_thumb.jpg

post-15672-0-68240900-1447510451_thumb.jpg

post-15672-0-11228400-1447510504_thumb.jpg

Odesláno

Ještě jednou gratulace, určitě budou skvělé i na řemenu.

Jak je řešeno nastavování čtvrté ručky? Skáče po hodinách nebo plynule?

Odesláno

Díky :)

To nastavování čtvrté ručky probíhá souběžně s nastavováním hodinové, takže posouváním hodinovky se plynule posunuje i ta kompasová ručka. Tím že je navázaná na pohyb hodinové je právě umožněno, aby po na točení ke slunci fungovala jako kompas.  

Odesláno

pekný kúsok. vyzerajú zaujímavo a netuctovo. tento retro štýl mám rád..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...