Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj, našel jsem doma jedny Poljoty. Ve vlákně ruské hodinky jsem o nich nic neviděl, tak to skusím na vás lidi :) Zajímal by mě kalibr, zkušenosti s ním, seříditelnost, přesnost, životnost. Dále potom zdali se dají nějak oživit olezlé ručky a sehnat sklíčko?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem B.F.G.
Odesláno (upraveno)
Ahoj, našel jsem doma jedny Poljoty. Ve vlákně ruské hodinky jsem o nich nic neviděl, tak to skusím na vás lidi :) Zajímal by mě kalibr, zkušenosti s ním, seříditelnost, přesnost, životnost. Dále potom zdali se dají nějak oživit olezlé ručky a sehnat sklíčko?

Tady jsou údaje:

Poljot 2614

Mechanical lever movement

Manual winding

Diameter: 26 mm

Movement height: 4.3 mm

Jewels: 17

Functions: hours, minutes, seconds,

Shock protection

Frequency: 21600 vph.

Daily rate from -20 to +40 s/day

Power reserve minimum: 42 h

Jinak moje zkušenost s tímto kalibrem je, že se dají seřídit na přesnost cca +- 15-20 s. Je to poměrně hodně rozšířený kalibr který třeba používal i Vostok do řady Amfibian...

Sklíčko je podle mě plastové, že? Takže bez problémů přeleštitelné nebo za 50,- ti ho vymění každý hodinář. Ručky se dají sehnat taky poměrně bez problémů.

Upraveno uživatelem koblih69

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...