vladimir Odesláno 10. července 2005 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2005 dobry den vsem, zajimal by mne Vas nazor na hodinky Laco, konkretne na jejich letecke modely: http://www.laco.de/flieger/praezision.aspx zde trocha historie techto hodinek: http://historypreservation.com/hpassociate...lacolanding.php zvazuji nakup tohoto kousku: http://www.watchwindow.com/laco/series0/860884.html jednoduche, krasne, nadcasove ;-) BTW: nevite proc/k cemu se na nemecky leteckych hodinkach objevuje ten trojuhelnik na ciferniku misto cislice "12"? videl jsem to i drobne obneme -- vedle trojuhelniky byly 2 tecky, napr. zde: http://www.aristo-watch.de/sport.htm ma to nejakou funkci? diky za nazory/zkusenosti pripadne vysvetleni trojuhelniku ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronomag Odesláno 10. července 2005 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2005 No, ten trojúhelník se tam dává proto, že na hodinkách většinou nesvítí číslice, jen ty čárečky - takže kdyby vám někdo utrhl ruku a vy jste se na ni v noci musel podívat na hodinky, nevěděl byste, jaká je jejich orientace. Takhle na zemi se to nezdá, ale v letectví se to nepodceňovalo, takže pozici šest a dvanáct takhle odlišují, abyste měl jistotu, jakou orientaci hodinky mají.l Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimir Odesláno 10. července 2005 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2005 danke majstr ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 10. července 2005 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2005 Laco jsou solidní klasický letecký hodinky, ale před jejich nákupem bych zvážil například Archimede Pilot, za nižší cenu (225 EURO bez dopravy) dostaneš přední safírový sklíčko a asi i lepší pouzdro od firmy Ickler. Obdobný hodinky jako od Laco má i Poljot (se stejným strojkem ETA), ale o 150 EURO levnější, řekl bych velmi podobný kvality. Zdraví Viktor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 6. října 2005 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2005 Já mám přesně ty hodinky o kterých uvažuješ tj: Model # 860884 z limitované série. Mám je už asi tři roky? (prostě od první chvíle co je dovezli do ČR a začali prodávat) A musím je jenom chválit. Vypadají naprosto skvěle, budí zaslouženou pozornost. Sklíčko bez jediného škrábance, vzhled pouzdra nenarušen. Jak už jsem psal v jiném příspěvku, i kluci co maj IWC za úúúplně jiný prachy si je půjčí na prohlídku -) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flax Odesláno 6. října 2005 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2005 Ty archimede zvazuju v co nejblizssi dobe koupit, ale s bilym cifernikem a modrymi rucickami. Maji nadherne rozmery 42mm a vysku 9.9mm, skoda jen ze opet 50M WR. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 6. října 2005 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2005 Jo, jo, je to takový "poor man IWC" model, taky si na tyhle bílé s modrými ručkami myslím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J. Martének Odesláno 15. března 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2006 Laco jsou solidní klasický letecký hodinky, ale před jejich nákupem bych zvážil například Archimede Pilot, za nižší cenu (225 EURO bez dopravy) dostaneš přední safírový sklíčko a asi i lepší pouzdro od firmy Ickler. Můžete mi doporučit hodináře, který by byl schpen dodat a vyměnit na Archimede Pilot Fliegerkrone safírové klenuté sklíčko za původní ploché? Tj. lehce je "vytunit"... Počítám, že úprava snad není až tak náročná? Co? Cena není rozhodující :-)) Inspiroval mě model IWC vystavený v Brně na "Svoboďáku"... a podobné pokusy Jeremiho...ale ten to udržuje v tajnosti. Pokud možno Brno a okolí....Díky za případné info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
steel Odesláno 15. března 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2006 hledej nekde tady v nemeckych hodinkach laco ma nekdo z clenu jsou tam foto i zkusenosti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J. Martének Odesláno 15. března 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2006 jen pro ilustraci...díky za zprávu, budu pátrat. J. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J. Martének Odesláno 20. března 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2006 mimochodem ptal jsem se dnes v hodinářství Hanák na nám. Svobody v Brně na úpravu ARCHIMEDE. Chtěl jsme po nich klenuté safírové sklíčko. Sdělili mi, že by stálo cca 12tis Kč s tím, že by se muselo upravovat i pouzdro, protože každý druh sklíčka má jinak broušenou fazetu, čili usazení v pouzdře a muselo by se řešit i přetěsnění )))) myslím, že si radši rovnou koupím https://www.kronium.cz/index.php?act=viewPr...od&productId=22 :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomik Odesláno 31. března 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2006 Zkusil bych Strnada na Veveří, anebo staršího pána na mASNÉ - ten asi udělá všechno a docela levně. dODAL mi sklo do IWC kapesních. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se