Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj všichni, 

jak mi hoďky, u kterých není na první pohled zřejmé, kolik je přesně hodin, v minulosti nic neříkaly, včera jsem po sklence dobrého sicilského cuvée zatoužil právě po něčem takovém a tato touha byla přítomna i po probuzení a trvá až do nynějška. Nu a protože by byla škoda nechat to jen tak vyšumět, zakládám toto vlákno. 

Především mi jde právě o to, aby z hodinek nebylo patrné, kolik je přesně hodin. Když si je vezmu na ruku, nebudu chtít být svazován časem. Nemusí to být nutně jednoručky, ale nic jiného mě zatím nenapadá.. 

Vím, že chci, aby byly relativně elegantní, ale ne nutně vyložené oblekovky. Strojek - automatický nebo ruční nátah. Viděl bych je spíše na řemenu, ale nebráním se ani jiným materiálům. Velikost preferuji něco kolem 40ti mm (strop asi cca 42), tedy spíš menší a i nižší. Dále by mě potěšilo, kdyby byly tak nějak neokoukané, ale samozřejmě v rámci možností a cenového rozpětí (uvádím hned níže). Sklo spíše jiné než plastové. Mohou být opatřené i nějakou komplikací, ale není to nutné. Potěšil by průhled na kalibr, ale to už si hodně vymýšlím.. :-D

Dále vím, že nechci, aby vypadaly jako pilotky a ani za ně nechci utratit mnoho - ideálně tak 20-40k, ale pokud mi něco jóó padne do oka, znáte to...  Mohou být nové, ale i z druhé (či třetí, čtvrté, atd..) ruky, takže rád příjmu i případné nabídky (jen komplet balení).

Před nedávnem jsem pořídil jedny hoďky, tak na tento nákup absolutně nespěchám. Chtěl bych se nejdříve seznámit se světem tohoto typu hodinek, abych věděl proč a co kupuji. Vlastně ani nevím, kdo s tímto typem časomíry přišel, z jakého důvodu, kdo používá jaké strojky (in-house vítán), atd.. A proto i zakládám toto vlákno a prosím nejen o rady na konkrétní modely, ale třeba i o odkazy na tématicky zajímavé a obzory rozšiřující články, atp.. 

Designem se mi líbí například model od Schaumburg (viz obrázek níže), ale zde mi vadí, že se dá již zjistit přesný čas. Nebo Meistersinger NEO (obr. také níže). Oboje hodinky jsou vzájemně v rozdílné cenové kategorii. Dávám jen jako první nástřel pro představu mé představy :-) po rychlém prosurfování netu.. Ale chtěl bych něco ještě více osobitého a originálního. 

To je asi zatím vše. Takové vlákno zakládám prvně, pokud jsem tedy něco opomněl, omlouvám se předem a prosím o "nakopnutí", kterou informaci mám případně doplnit.

Všem, kteří se věcně zapojí do této mé "hry s časem" předem moc děkuji.  

Mějte se co nejlépe!

post-19307-0-64989400-1451232056_thumb.jpg

post-19307-0-12157500-1451232421_thumb.png

Upraveno uživatelem Wrch
Odesláno

YPO: Děkuji moc. O plastu na Meistersinger Neo vím - škoda ho, ale zase tomu odpovídá cena. Ty Glycine se mi nezdají až tak elegantní  :lol2: pro mě fakt divočina..

Ty druhé Botta jsou zajímavé, děkuji ;). Tohoto výrobce, přiznám se, moc neznám.. Musím na ně kouknout..

Návštěvník YPO
Odesláno

Vůbec neznám, děkuji moc za tip... Prozkoumám...   :-)

Nezkoumej .... už se to neprodává. A zřejmě se to bude i špatně shánět, kromě modelů ve zlatě. 

Odesláno

Tak jsem něco prolezl a v tuto chvíli se začínám více přiklánět k 24 hodinovkám...

Ty na fotce níže by šly, ale jsou to baterky, což určitě nechci.. Bude to asi "oříšek", něco takového sehnat ve stanoveném rozpočtu.. 

post-19307-0-88132200-1451249356_thumb.jpg

Odesláno

Kdyby byly stale ve hre i dvourucky, tak uplne bez indexu je movado museum, myslim, ze se dela i s etou. Pak treba jeste od christophera warda jumping hour, ale tam je odecet casu v podstate na tebe asi moc presny ;-)...

Odesláno (upraveno)

Kdyby byly stale ve hre i dvourucky, tak uplne bez indexu je movado museum, myslim, ze se dela i s etou. Pak treba jeste od christophera warda jumping hour, ale tam je odecet casu v podstate na tebe asi moc presny ;-)...

Moc díky za tip. Ty Movada nejsou to, co nyní hledám.

CH.W. Jsou moc hezké, ale máš pravdu, hledám něco "méně přesného"..  :lol2:

edit: dvouručky jsou tentokrát mimo hru..

Upraveno uživatelem Wrch
  • po měsících...
Odesláno

Co sis nakonec pořídil? Já mám Botta-Design UNO+ Black Edition. Jsou to "jenom" dvanáctihodinovky, ale na průměru 44mm krásně čitelné a i když jsou to jednoručičkovky, tak se na nich orientuji plus mínus jedna minuta  :cool02: Dají se nosit jak oblekovky, tak i sportovní styl

Odesláno

Co sis nakonec pořídil? Já mám Botta-Design UNO+ Black Edition. Jsou to "jenom" dvanáctihodinovky, ale na průměru 44mm krásně čitelné a i když jsou to jednoručičkovky, tak se na nich orientuji plus mínus jedna minuta  :cool02: Dají se nosit jak oblekovky, tak i sportovní styl

Stále jsem neobjevil něco dle mých požadavků. Pro mě je to spíš takové zpestření a než najdu přesně to co chci, budu vyčkávat. Fakt i jako oblekovky? Hodíš foto? 

Odesláno

Rychlovka z mobilu. Koukám, že rukáv a hodinky vypadají trošku nepřiměřeně veliký, ale naživo to fakt vypadá dobře :-)

post-41687-0-21838600-1457443624_thumb.jpg

Odesláno

Nejmin presna co me napada je asi fakt Nova od botta design.Ale nikdy jsem je zatim nevidel nazivo. Jsou to jednorucky jen s hodinovejma indexama. Na klasickejch jednoruckach se opravdu da cas odecist celkem presne. Mam meistersingery a na prvni pohled to je jak chces, kouknu a reknu si treba "za chvili budou 4" pri detailnim zkoumani to ale to ale na +- minutu az dve dam, kdyz chci. Takze pokud bys nechtel ani tu moznost, tak asi budes miset jit jinou cestou. Treba vzit ty jumping hour od Warda a nechat sundat minutovou rucku :-) jenze bys musel asi neco dat misto ni, aby to nevypadalo blbe.

Odesláno

Nejmin presna co me napada je asi fakt Nova od botta design.Ale nikdy jsem je zatim nevidel nazivo. Jsou to jednorucky jen s hodinovejma indexama. Na klasickejch jednoruckach se opravdu da cas odecist celkem presne. Mam meistersingery a na prvni pohled to je jak chces, kouknu a reknu si treba "za chvili budou 4" pri detailnim zkoumani to ale to ale na +- minutu az dve dam, kdyz chci. Takze pokud bys nechtel ani tu moznost, tak asi budes miset jit jinou cestou. Treba vzit ty jumping hour od Warda a nechat sundat minutovou rucku :-) jenze bys musel asi neco dat misto ni, aby to nevypadalo blbe.

Díky za radu :-). Že z něčeho sundám minutovku už mě napadlo taky  :thumbsup_anim: .... (trochu drastické, ale efektivní) :-D

Nebuď labuť a jdi do Drozů :))

No jo, to bychom ale nedělali nic jiného, než stáli před domem a slintali...     :cheers:

To (z)denny: díky za fotku, vypadají moc hezky. Vyloženě k obleku by mně ale asi nepasovaly.. Ale kdo ví, možná bych změnil názor, kdybych to viděl na vlastní augle...

Odesláno

Jak budu někdy ve štatlu, tak můžeš hodit čučku. Přes den, to lítám v šolně :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...