Dimmu Borgir Odesláno 5. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2016 Před nějakým tím pátkem jsem sháněl hodinky pro sedmiletého syna. Už od cca. pěti let se mi ochomýtá okolo hodinkovnice a prohlíží si mou "cennou" sbírku. Velice ho to zajímá, obdivuje se mechanickým strojkům, vydrží se dívat půl hodiny průhledem na chod strojku v mých automatických Seikách. No a že by chtěl taky něco tikajícího. Paradoxně nejvíce z mých kousků ho zaujaly Vostoky Amphibia, které jsem ale asi před rokem prodal. Podíval jsem se nedávno na meranom.com, kde jsem bral i Amfiny, a našel tam jedny malé Komadirskie, s označením junior. Je tam asi sedm typů, většina klasické ruské pouťové příšernosti. Tyhle byly až na bojové plavidlo na obzoru vizuálně nejjednodušší, tak jsem mu je vzal. Jako první normální hodinky (myšleno v porovnáním s produkcí obchoďáků jako Lidl a artiklu trhovce Nguyena) myslím poslouží dobře. Syn měl radost a to je hlavní. Mimochodem, je docela problém pro mladé nadšence něco sehnat. Není problém u hodinek kolem průměru 37, tam by byl výběr obrovský, ale u menšího průměru je docela problém vybrat..... Jo, a ještě by mě zajímala vodotěsnost, všude píší waterproof, ale kolikpak to asi je?????? Korunka je šroubovací, dýnko vypadá řešeno jako u Amphibií, myslím, že by koupačku dát mohly. Ale oficiálně jsem se o vodotěsnosti nikde nic nedočetl. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Rudina Odesláno 5. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2016 waterproof je bohužel nejmensi vodotesnost, takze hodinky mít na ruce jen při mytí rukou v umyvadle a při dešti, ponoření do vody nesnesou
Rudina Odesláno 5. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2016 http://www.hodinky.cz/hodinarsky-slovnik/vodotesnost/ koukni třeba sem, ale jestli je korunka šroubovací a je tam těsnění a i pod víkem, třeba by snesly víc, ale je to asi otázka do loterie a pro hodináře, aby se podival jak to tesni
zhrado Odesláno 5. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2016 Najjednoduchšie je ísť skúsiť vodotesnost a začať od minima...
travex Odesláno 5. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2016 Někde píšou u Komandirskie 20m, někde 30, viděl jsem i 50m. No neměl bych strach si s nimi zaplavat. navíc když mají vše šroubovací. Jen zkontroluj, jestli je dotažen kroužek na dýnku.
Frostie Odesláno 5. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2016 waterproof je bohužel nejmensi vodotesnost, takze hodinky mít na ruce jen při mytí rukou v umyvadle a při dešti, ponoření do vody nesnesouSnesou, dokonce bez problémů. Nesmíš se tak řídit tabulkami. Vyzkoušena WR na sprchu, skoky do vody, tobogán, vše bez následků
Rudina Odesláno 6. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2016 (upraveno) tak ono jde asi kus od kusu, resp. výrobce od výrobce, já takhle utopil WR 30 m a dokonce i 100 m, hodinář mi pak říkal, že technické řešení vodotěsnosti u těch stovkových bylo takové "vachrlaté" Upraveno 6. ledna 2016 uživatelem Rudina
Dimmu Borgir Odesláno 6. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2016 Asi je tedy bude syn používat pouze jako suchozemské. Zmátla mě ta korunka, přeci jen jsem u šroubovací určitou vodotěsnost čekal. Budily ve mně dokonce větší důvěru, než třeba různé jiné hodinky s hrdým nápisem 100M bez této fíčury. Je ale pravda, že výrobce to nikde výslovně neuvádí a asi by bylo škoda je hned zatopit, i když se jedná o časoměřič za pětikilo..... Byl bych raději, kdyby Vostok uváděl voděotolnost zaběhlým systémem, byť třeba jen 30M, jak je v civilizovaných krajích zvykem. Člověk by alespoň věděl, na čem je, a že si může tak maximálně opláchnout ruce. Takhle budu žít do smrti v nejistotě ;-)
Frostie Odesláno 6. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2016 Je to o tom, že nesmíš mít strach to zkusit. Pokud bys to bral dle tabulek, musel bys mít strach skočit do vody i s dobře udělanými WR 100.
Rudina Odesláno 6. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2016 jenže ony jsou značené, na pouzdře mají označeno vodoodolné, bez uvedení čísla.
Aktobe Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Jak jiz bylo napsano:bezne koupani ve vode tyto hodinky vydrzi bez problemu, pokud vse je utazeno tak jak ma.Je to hezky darek!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se