Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravim kolegovia kedže doteraz som nosil hodinky len na ocelovom tahu a nejake kusky na nosenie pribudly a kedže nemam prehlad v koženych remenoch a vlastne ani neviem čo aky štyl farba a pod by sa mi pačilo,rozhodol som sa na skušku kupit par lacnych koženych remenov.Nešiel som system ten isty obrazok najmanšia cena ale volil som tu vyššiu,samozrejme objednal som viac kuskou farieb a vzorou naskušku s tym , že čo mi nebude sediet pošlem dalej.Samozrejme pri počte 3ks v baliku som neunikol pozornosti colnikou ,ale žiadne velke palety najdrakhši je asi poplatok pošte 4,5.-eura.

Tymto sa Vas chcem opytat na Vaše skusenosti čo sa tyka kvality a prevedenia a hlavne mi vrta hlavou či je to vobec deklarovana prava koža :-) oni ti činani su určite šikovny a zvladnu technologie farbenia syntetickych koži a ešte ich aj navonaju aby vonali ako koža.

Mne zatial došla prva varka 22mm.Po rozbaleny som bol prijemne prekvapeny remienok vyzeral naozaj pekne a kvalitne pekna velka brusena spona. podla rad som ho nainpregnoval a potom nabalzamoval pripravkami na to určenymi.Po troch tyždnoch remen prijemne zmekol aj ked ma hrubku 4mm,ruka mi pod nim prekvapivo nesm.di ,farbu nepušta.......ale aj tak vo mne hlodaju pochybnosti je to koža? nie je to koža?

Ja ,že viem su tu nazory ludi že by sa to bali dat na ruku a ja ich akceptujem,ale ak tu ma niekto nejaku skusenost rad sa poučim 

Ak bude viac svetla nafotim nejake aktualne foto

objednaval som tu:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Karol
Odesláno

Kůže to asi je, ale pravděpodobně je to udělaný z takový tý hmoty, kdy se rozšmelcujou zbytky a odřezky kůží, celý se to nějak slepí a natiskne se na to "genuine leather":).

Odesláno (upraveno)

.....jj može byt ,že to robia aj takym sposobom.......škoda ,že sa nevyjadri nik čo ma takyto remen dlkhšiu dobu ako sa to po čase sprava....neverim,že ich niekto neskusil

Upraveno uživatelem Karol
Odesláno

riziko koze z ciny spociva hlavne v moznosti zdravotnej zavadnosti. na ruku by som dal len remen, ktory je cineny naprirodno a to sa v cine velmi nerobi a ked aj ano tak urcite tiez za cenu co najvacsieho znizovania nakladov...

Odesláno

Mam tusim rovnaky remen v inej farbe zopar tyzdnov a zatial ok. Nenosim ho denne, realne bol na ruke mozno dokopy tyzden. Prevedenim sa vyrovna 2-3x drahsim remenom z nemeckeho eshopu. Bral som ho na skusku a prijemne ma prekvapil. Ekzem sa neobjavil a farbu tiez nepusta. Sam som zvedavy ako bude na tom casom. 

O sposobe farbenia si iluzie nerobim, ale spodna strana by mala byt bez farbiv, vrchna strana s rukou v kontakte nie je, tak hadam.. :)

Toto vsak zial nemozem povedat napr. o Strapsco vintage remeni. Ked som ho vybalil, skoro ma naplo od smradu farbiva. Ani po 2 tyzdnoch vetrania to nepripomina kozu, vonou ani na dotyk. Nastastie Paypal vratil peniaze, Strapsco sa neunuval odpisat na ziadny email. Teraz remen lezi ako kuriozita v sufliku. :)

Odesláno

riziko koze z ciny spociva hlavne v moznosti zdravotnej zavadnosti. na ruku by som dal len remen, ktory je cineny naprirodno a to sa v cine velmi nerobi a ked aj ano tak urcite tiez za cenu co najvacsieho znizovania nakladov...

...........samozrejme , že nemam žiadne iluzie o sposobe vyroby, a Ty ako človek ktory s kožou pracuje určite o tom svoje vieš.

Odesláno

Řemenů nakoupených na EBay a jinde v zahraničí je na fóru mraky a fotek s alergickou reakci minimum (nevím o nich). O to zda je to kůže bych se nebál (náklady oproti ČR jsou opravdu minimální) a proto i ceny. A způsob výroby ti opravdu zaručí je domácí výrobce (popravdě i jemu musíš věřit) ...

Odesláno

Mám ten samej co Karol, jen světlejší odstín. Taky ebay, kolem 10$, vypadá to jako kůže, smrdí to jako kůže. Po 14 dnech nošení trochu změkl, takže celkem pohodlný. Za tu cenu ho vezmu i do vody :-)

Odesláno

.......došla dalšia varka zajtra nafotim......kedže mam hodinky s roztečami 20mm 22mm 24mm a chcel som z každej farby tak som toho objednal docela dost :-)....bude mi to postupne chodit

Odesláno

...strašne slabe svetlo doma mam len bodovky to prd nasvieti

.....ked zratam naklady + dph a poplatok pošte ,tak ten remienok vyjde asi na 16.-euro,neratajuc čas,benzin a pod.Ale určite sa da objednat niekde aj lacnejšie,ale odtialto kde som objednal super dodacia doba 8dni a vlastne mi prišlo viac ako som očakaval,myslim vzhlad ,kvalita to sa ukaže časom,farba tiež nad očakavanie, a ta brusena spona nema chybu.........rozmyšlam jeden rozrezat a vypitvat,že čo tam najdem :-)

Odesláno

Nemá smysl se v tom pitvat. Najdeš tam buď kůži, nebo něco, co jako kůže vypadá. Dnešní technologie jsou neskutečné - vezmou odpad z kůže, rozemelou, smíchají s pojivem a pod lisem z toho udělají velké bloky "kůže". Něco jako výroba papíru nebo dřevotřísky. Velice podobný princip. 

Na první pohled je těžké najít rozdíl mezi pravou kůži a tímto semletým odpadem. Na druhý pohled a pohmat to poznat jde. Je to jiná struktura, jiné vlastnosti a hlavně - kůže voní a odpad s pojivem smrdí. A smrdět bude, protože nošením - teplem a chemickými reakcemi se to pojivo bude uvolňovat a smrad bude intenzivnější.

Jak se tomu vyhnout? Nejde to. I evropské eshopy a krámy jsou toho plné (vždyť kde mají nakupovat, aby mohli vydělávat na levných věcech, když ne v Číně). Vždyť si zkuste čichnout ke svému "koženému" řemínku. Voní...???

Snad jediná možnost, jak se tomu 100% vyhnout, je nechat si řemeny šít od mistrů, kteří používají kusy krásné a voňavé kůže...

Odesláno

......jasne že,to nema zmysel porovnavat s kvalitnou kožou a ručnou vyrobou o to mi ani nejde,ale trebars mnohy z nas maju hodinky ktorych cena je trebars 100-400.-euro tak skušat a a laborovat s remienkami ktorych hodnota nema problem byt 100.-euro asi nema vyznam....a je mi jasne že dospejem k tomu že si nakonieč ten kvalitnejši remienok kupim :-)

...pokus o nejake foto

Odesláno

.......jj jasne som si nevšimol ......nenasadzoval som len prikladal kvoli foteniu,ale priznam sa ked som prvy krat menil remienok asi mesiac dozadu že som musel vyhladat odbornu pomoc na nete :-)

Odesláno

......jasne že som tunajšieho majstra oslovil, a určite ho ešte oslovim ale až si ujasnim čo vlastne chcem aby mi to podla toho urobil a samozrejme že si na to kvoli jeho pracovnej vytaženosti rad počkam aj dva mesiace a viac.........toto je take lacne skušanie a ako tu už aj Ruiz.aw pisal nebude to škoda aj do vody.

.....bože akurat pozeram že ja už mam hodnost kandidata zavislosti :-).........to je podla počtu prispevkou?....budem to musiet obmedzit :-).......inač vdaka Vam za Vaše postrehy a nazory.

Odesláno

Toto je návod pro ty, co tady pořád pláčou, že musí mít 50 příspěvků, aby mohli prodávat. 

Stačí jedno smysluplné vlákno a chvilku s lidmi komunikovat ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...