Přejít na obsah

Explorer / Superocean / Grand Seiko

Doporučené příspěvky

Odesláno

Potřeboval bych ani ne pomoci s výběrem, ale pomoc s prohlédnutím si hodinek naživo. Žádné nejsou v ČR běžně na krámě, protože se buď už nedělají, nebo nevozí. Poté, co mne některé objekty platonické lásky naživo za srdce nevzaly (IWC Ingy 3239 :() si nelajznu pořídit je naslepo.

Oč mi konkrétně jde:

Rolex Explorer 114270 (modernizovaná 36mm verze), alternativně aspoň jiný ocelovo-černý/šedý/modrý Oyster popř. Datejust modernějšího data výroby v 36mm, v tomto případě raději se zubatou lunetou a bez designových vylomenin. Nicméně zatím silně preferuji Explorery. 39mm né, ty jsem viděl a neberou mne proporce

Breitling Superocean Heritage 38 v černé(!)

Grand Seiko SBGR053 nebo SBGR023 (černá klasika s průhledem či bez)

Pokud je někdo máte / o někom víte / viděli jste je někde v Praze v bazaru, uvítám kontakt resp. chvíli vašeho času. Kafe/pivo jde samozřejmě na mne. Kdybyste mi někdo prodat Royal Oaky za cenu uvedených, ozvěte se taky :D

Odesláno

Zeptám se ještě jinak, je nějaký markantní rozdíl v otěruvzdornosti oceli mezi B. a Rolex? Vycházím ze zkušenosti s blátoocelí levnějších Seiko, kde Spirity vypadaly po půl roce jako předchozí Tissoty o polovinu levnější po 7 letech denního nošení. Paradoxně i titan od Citizenu je tvrdší než tohle. Někde jsem četl, že 906L je právě hodně měkká.

Odesláno

Zeptám se ještě jinak, je nějaký markantní rozdíl v otěruvzdornosti oceli mezi B. a Rolex? Vycházím ze zkušenosti s blátoocelí levnějších Seiko, kde Spirity vypadaly po půl roce jako předchozí Tissoty o polovinu levnější po 7 letech denního nošení. Paradoxně i titan od Citizenu je tvrdší než tohle. Někde jsem četl, že 906L je právě hodně měkká.

Podívej se na inzeráty jetých RLX tady na fóru a můžeš si udělat představu. 904L je v tomhle směru lepší, než 316L, ale zase to není tak, že by na nich nebylo pak vůbec nic :) 

Odesláno

UP - fakt nikdo v Praze nemáte Explorery 36? GS jsem nakoukal v Koskomu, tak si dokážu SBGR053 představit, ale ty Expy mi stále leží v hlavě.

Odesláno

Nejsou tu náhodou jedny 36 v inzerci?Jinak to ti vadí proporčně na 39? Jsou ve všech ohledech vyspělejší než 36 (kalibr, tah se sponou) a jak je dáš na ruku, většinou se pochyby vytratí. 

Odesláno

Tak se pak pochlub:-) A čím jsou ty 39 fail? Mě přijdou perfektně vyvážený, ideální velikost.

Naprosto souhlas, 39 je super!!

Odesláno

Težko se to vysvětluje, pocitově mi přišel cifr moc prázdný a proporcema luneta-cifr-pouzdro to nebylo ono. Prostě jiskra nepřeskočila, jak u ženských :) 36mm byl na ruce luxus. Zatím jsem nosil právě 39-42, ale v tomhle případě jsem musel sáhnout po těch menších.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...