Romis Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Odesláno 24. února 2016 Zdravím vážení kolegové.Už asi 1,5 roku jsem spokojeným majitelem hodinek Oris.Po koupi byla přesnost cca +7 sec/den a po záběhu se přesnost ustálila na cca +3-4 sec/den.Zpočátku jsem přesnost sledoval téměř denně několik měsíců a jelikož se to víceméně neměnilo tak potom už jen namátkově.Když jsem po čase zjistil,že se přesnost najednou zhoršila napadlo mě že jsou zmagnetizované,donesl je do servisu a to se potvrdilo-odmagnetizované a přesnost byla opět +3 sec/den.Nedávno jsem při namátkové kontrole přesnosti zjistil,že hodinky jdou - 7-10 sec/den.Opět návštěva servisu,tentokrát ale zmagnetizované nebyly,prý je problém někde jinde a mám se obrátit na záruční servis pro danou značku.Moje otázka je tedy tato...Co se mohlo stát že se změnila přesnost cca o - 10sec/den?...a jestli byste to řešili nějakou reklamací a kontrolou v záručním servisu?...jde mi o to že jsou hodinky ještě asi 1/2 roku v záruce...nerad bych pak řešil nějaký problém až budou hodinky po záruční době.Děkuji za vaše rady a názory.
nickolas Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Odesláno 24. února 2016 Pád, ťukanec, štípání dříví, vyjížďka na kole, motoroce, golf, střelba atd.? Změna stylu nošení - víc/míň se hýbeš, odkládáš na spaní...
Romis Odesláno 24. února 2016 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2016 Jediná změna co mě napadá...že je nosím méně...střídám se svým dalším přírůstkem Seiko sumo...tím pádem se občas zastavují...častěji je zprovoznuji bud natažením nebo se je snažím udržet v chodu častějším třepáním...vliv odkládací polohy na přesnost jsem nikdy nepozoroval
gooseman Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Odesláno 24. února 2016 Ahoj, cca před půl rokem jsem byl ještě šťastným majitelem víceméně stejných Orisek. Byly půl roku staré a začaly zlobit. Přesně jak píšeš- zprvu přesnost výtečná +1s/d. Najednou -30s/d a i více. Dal jsem je v rámci záruky přímo v Pardubicích do výhrad. zast. servisu pro ČR (viz http://www.oris.ch/en%e2%80%8e/service-centers/czech-republic?countryData=CZ ). Zjistilo se, že je hnuté a částečně utržené uchycení cifru k pouzdru. Upozorňuji, že ránu nedostaly. Vyřešili to, ALE podařilo se jim při tom poškrábat dynko a ten cifr uchytili tak, že datumovka neseděla přesně. Byl jsem tam posléze ještě asi 3x. No myslím, že je znát, že chlapci dělaj FESTINY a vrcholem je ORIS. A jejich vysvětlení ve stylu: "ale Pane, to jsou automaty a ty fungují jinak než baterkáče", mě celkem pobavilo. Musel jsem místnímu strejdovi vysvětlit, že znám rozdíl mezi automatem a baterkou,... jinak by s Vámi jednal jak s nesvéprávným. A to jsem tam s sebou neměl ani husu Mrkni, jestli když vytahuješ korunku, zda se při tom nehýbe cifr. U mě to tak bylo. Vidět to bylo jen minimálně, ale bylo to tam.Každopádně bych to dal k prodejci na záruku. Oni to asi stejně pošlou do Pardubic. Řekni, že odchylka je denně 30-60s a musí to řešit. Mrknou na to a minimálně ti je seřídí. Měj se a hodně zdaru
Romis Odesláno 25. února 2016 Autor Nahlásit Odesláno 25. února 2016 to gooseman: toto jsou velmi užitečné...i když ne moc optimistické...informace.Hlavně co se týče záručního servisu tak to není moc povzbudivé ,ale pokud to budu řešit tak jiná možnost než přes záruční servis mi stejně nezbývá.Asi bude lepší kontaktovat servis přímo...cesta řešit to přes prodejce v Praze,který to stejně pošle do Pardubic mi připadá zbytečně komplikovaná...jde i o to jestli to vůbec nějak řešit,ale asi bude lepší nechat hodinky v záruce zkontrolovat,protože tato náhlá změna přesnosti asi nenastala sama od sebe a může tam být nějaký problém a je lepší řešit to ted když mám ještě záruku než potom až záruka skončí...každopádně to budu ještě chvíli sledovat jestli se to ustálilo na těch cca -7s/d nebo to bude nějak kolísat...každopádně díky za tvou zkušenost.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se