Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Na Ebay.com jsem nazaril na zajímavé vintage hodinky

Nevíte něco bližšího o tomto modelu?

Co je to za funkci PULSATIONS ?

Díky za reakce.

Pulsation je česky "tep", míněno například tep srdce. Také vibrace, rázy a podobně.

Nejdříve mne napadlo, že jsou to hodinky pro lékaře, že se jimi měří tep srdce. Ten ale u člověka často přesahuje 100 tepů za minutu. Možná, že by stupnice byla vhodná pro velká zvířata.

Další, ještě zběsilejší nápad je, že by mohly sloužit vědcům nebo námořníkům (špionům??), kteří naslouchaji zvukům v oceánu. Tam se vyskytuje mnoho zvuků charakteru pulsací.

Vzhledem k rozsahu čísel na lunetě bych si ale tipl, že je určena k měření .... tempa hudby. Spustíš stopky, odpočítáš 10 taktů a ručka ukazuje tempo.

Strojek 6139 je velmi rozšířený, spolu se svým dvojčetem 6138 se vyráběl asi 25 let. Jedná se o chronograf s automatickým nátahem. Liší se tím, že 6138 má navíc registr hodin. Hodinky nemají trvale běžící vteřinovou ručičku.

Odesláno

Pulsations = slouží k měření tepu. Vnitřní luneta se nastaví na 12=tečka pod "BASE 10 PULSATIONS", spustí se stopky a odpočítá se 10 tepů. Zastaví se stopky a na lunetě se odečte počet tepů za minutu. Mám stejné s černým ciferníkem. Kalibr je 6139A a bývají to jedny z nejstarších 6139, rok výroby 1969-70.

Odesláno
Pulsations = slouží k měření tepu. Vnitřní luneta se nastaví na 12=tečka pod "BASE 10 PULSATIONS", spustí se stopky a odpočítá se 10 tepů. Zastaví se stopky a na lunetě se odečte počet tepů za minutu. Mám stejné s černým ciferníkem. Kalibr je 6139A a bývají to jedny z nejstarších 6139, rok výroby 1969-70.

Udělej deset dřepů a zkus to změřit.

Nápověda: tepová frekvence dospělého člověka v klidu je okolo 80 (trénovaní sportovci o něco méně). Při sebemenší námaze vyskočí nad 100.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...