Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

potřebuji poradit. Mám po dědečkovi, který padl v I. SV v roce 1914 zlaté hodinky Ancre Ligne Droite . Jsou tříplášťové a na plášti je vyraženo 17 Rubis, No:28150. Bohužel nemám sklíčko ani zlatý prstenec, kterým je sklíčko přichyceno k plášti u ciferníku. Snad vše bude lépe patrné z fotek. Nevíte o někom, kdo by dokázal hodinky opravit ? Hodinky mají pro mne památeční hodnotu. Ptal jsem se dvou hodinářů a v podstatě shodné odpovědi spočívaly v tom, že sklíčko by se dalo sehnat, ale že prstenec mi žádný pasíř nevyrobí, protože to prý neumí. Mám si prostě hodinky dát ve stavu, v jakém jsou , do vitríny a občas je natáhnout.....

Díky za nějakou radu a odpovědi.

post-42350-0-37962600-1461155950_thumb.jpg

post-42350-0-03680900-1461155991_thumb.jpg

post-42350-0-74210300-1461156019_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

No, opravit takové hodinky by jistě bylo moc fajn, jen jestli se ti bude chtít do nich investovat, bude to stát tisíce, podle výsledku.

Nejjednodušší a asi i nejlevnější by bylo sehnat rámeček z nějakých jiných, nezlatých hodinek, ten přizpůsobit a napasovat a pak nechat pozlatit. Takových rámečků z rozebraných hodinek se všude válí dost, je tedy z čeho vybírat (sběratelé, někteří hodináři, aukro,...). Například takto: http://aukro.cz/ramecky-sklicek-na-kapesni-hodinky-i6049552244.html

Jednou se mi takhle náhodně podařilo nacvaknout rámeček místo spodního víčka na jedny předělávky, takže ty teď mají průhled na strojek. Ale tam je to snadné, je tam neomezeně místa. Tady u těch je pod předním víčkem jen velice omezený prostor, o to to bude horší.

I když to nebude hned ani snadné, přesto je to nejjednodušší.

Nebo pak teda nechat ten rámeček celý vyrobit. Určitě ne u hodináře, ale buď u nějakého zlatníka, nebo třeba tady: http://topopravy.cz/

To ovšem bude drahé.

No a možnost, ke které bych se asi nakonec přiklonil i já, je fakt to nechat jak to je. Ale když tady s tím jsi, tak už ses asi rozhodl s tím něco dělat.

A teď mě napadlo, že by rámeček možná dokázal vytočit i nějaký šikovný soustružník, třeba z mosazi...

Ed? Někde v šuplíku se mi pár rámečků taky válí. Změř si přesně průměr té příruby, na které je rámeček nasazený a já se mrknu.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Obrať se na člena fóra Jiří9, který se na opravy kapesních hodin specializuje a který mi opravil kapesní Omegy, se kterými mě posílali všichni hodináři k čertu. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...