Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Google mi moc nepomohl, zkusim tedy zde, treba zde bude nejaky HW odbornik: mam ssd disk, viz obr a potreboval bych zjistit, jestli zije nebo je mrtvy (je z vyplaveneho notebooku). Na ebayi jsem neco nasel, ale za docela dost penez na to, abych akorat overil, ze mozna nezije..

Vedel byste nekdo prosim jak to levne pripojit?

Upraveno uživatelem tmoris
Odesláno

Adaptéry jsou kolem pětikila a nejsou nejspolehlivější. Nejlevnější bude, strčit to do jiného ntb. Nebo zkus servis, tam ti to zkusí hned.

Odesláno

Bohuzel nemam zadny ntb do ktereho bych to pichnul. Jaky servis mas na mysli? Tam prave cekam, ze po me budou chtit nejakou sazbu typu 500-1000kc/h za to, ze se na to vubec podivaji..

Odesláno

mozna zkusit, jestli tu nekdo ma pc se zakladni deskou, ktera ma msata rozhrani, je ve tvem okoli a nechal by te tam ten disk zapichnout ?

klidne i v praci se poptat...

Odesláno
  V 28. 6. 2016 v 16:25, nekdo napsal:

mozna zkusit, jestli tu nekdo ma pc se zakladni deskou, ktera ma msata rozhrani, je ve tvem okoli a nechal by te tam ten disk zapichnout ?

klidne i v praci se poptat...

V praci jsem to uz zkousel..

Pohybuju se na ose P10-P4 a okoli, tak treba se nekdo mistni najde..

Odesláno

Já jsem byl v menším servisu, když jsem potřeboval ověřit funkčnost starší GK před jejím prodejem. Za zkoušku nic nechtěli, je to práce na tři minuty.

Odesláno
  V 29. 6. 2016 v 16:05, VS napsal:

Do USB musí být další převodník. Tohle převede na SATA.

Nove základní desky už mají mSATA a jde to připojit přímo.

Akorat se to do toho nevejde (podivej se na fyzicky rozmer)
Odesláno
  V 29. 6. 2016 v 16:21, tmoris napsal:

Akorat se to do toho nevejde (podivej se na fyzicky rozmer)

Jo, přehlíd jsem, že je nějak přerostlý. Ono by to tam strčit šlo, ale nezaklapne to a kontakt by nebyl spolehlivý.

Odesláno (upraveno)

Tohle vypadá, že by tam vešel ten dlouhý

http://www.dx.com/p/wbtuo-type-c-ngff-to-usb3-1-m-2-mobile-solid-state-hdd-enclosure-2230-2242-2260-2280-412119#.V3QbyKKt-h4

I způsob uchycení jedním šroubkem na konci odpovídá. Nakupovat podle obrázků je vždycky loterie.

A pozor, mSATA nemí Micro SATA. Taky jsem koupil až na druhý pokus :)

Upraveno uživatelem VS

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...