Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

vím že podle některých na tomto fóru je označení CHRONOMETER a s tím i související doklad o funkčnosti pro ,,trubky,, ale pro zajímavost:

COSC Certificate Issuance for 2006

The Federation of the Swiss Watch Industry (FHS) has come out with its annual report on the issuance of COSC certificates.

In 2006, the COSC issued 1,300,140 certificates, 10.7% more than in 2005. It is interesting to note that of the 56,225 certificates for quartz chronometers, 54,744 were awarded to Breitling products.

In terms of manufacturers, there is again no change to the top three rankings, which have not changed in recent years:

Rolex 710,752

Omega 257,187

Breitling 182,223

Panerai 46,454

Chopard 23,462

Ulysse Nardin 10,111

Corum 8,189

TAG-Heuer 7,450

Chanel 6,980

Mido 5,722

Porsche Design 3,892

Bulgari 3,698

Ebel 3,516

Montblanc 3,471

Titoni 2,018

Zenith 1,917

Rado 1,805

Eterna 1,706

Sinn 1,596

post-445-1196429992.jpg

Návštěvník Snow
Odesláno

Všimněte si, že taková nanicovatá firma jako je Titoni má více certifikací než bájný Zenith, to mi příjde hodně zvláštní, pokoušel jsem se najít alespoň jeden model Titoni s COSC, ale kde nic tu nic.

Odesláno
Všimněte si, že taková nanicovatá firma jako je Titoni má více certifikací než bájný Zenith, to mi příjde hodně zvláštní, pokoušel jsem se najít alespoň jeden model Titoni s COSC, ale kde nic tu nic.

Jeden model som nasiel u tohto predajcu. A priznam sa, ze pri cene 1000$ ma svrbi kreditka...

Odesláno

Je to zvláštní. V jiných branžích čím menší počet vyrobených kusů, čím menší série, tím větší axkluzivita a cena. V oblasti hodinek se firmy jako Rolex pyšní svou masovostí a patrně jim to zatím příliš nebere na atraktivitě. Nebo ty stovky tisíc kusů hrnou do Číny, která je uprostřed boomu a konsolidace je teprve čeká??

Odesláno

Otázka je, aký kaliber tam tá Titoni dáva.

COSC je skôr potvrdenie, že sa z nič-moc kalibru podarilo spraviť niečo kvalitnejšie.

Zenith nič také nepotrebuje.

Odesláno

Ten ROLEX mě taky docela překvapil, moc nechápu komu to prodávají, vždycky jsem si myslel, že je ještě o něco víc zvláštnějšího než Breitling nebo Omega, ale takto je to opravdová masová produkce jaxviňa!

Navíc nesnaží se ROLEX svými kalibry, taky profilovat do tzv Haute horlogerie? Tohle je pro mě osobně trošku zklamáním... :-(

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)
Lenže Zenith je tam jedina firma,ktora patri takmer kopmletne do Haute horlogerie,takže sa trochu očakava,že to nebude masovka ;)

A ma len o 101 menej certifikatov ako Titoni :)

Máš samozřejmě pravdu, že Zenith patří do Haute horlogie, ale Ulysse Nardin je v této vybrané skupině bezesporu též a COSC má 5x tolik.

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno
Máš samozřejmě pravdu, že Zenith patří do Haute horlogie, ale Ulysse Nardin je v této vybrané skupině bezesporu též a COSC má 5x tolik.

Mno, U-N jsou tak trochu Breitling-like... Tzn, ze si nechavaji fest zaplatit za ETU.

Kdyz nepocitam kousky typu Trilogy of time, Ghenghis-Khan a pod., tak vetsina produkce je IMHO daleko vic masovka nez produkce Zenithu, kde je in-house.

Myslim,ze modely s tourbillonem, resp. in-house kalibry je zbytecny nechat certifikovat.

Certifikovany modely budou v drtive vetsine se srdcem ETA, kde to proste je potreba, narozdil od El Primero, protoze ETA je porad jen ETA, at je sepeupravenejsi. COSC ale znamena, ze tahle ETA je obra. El Primero je ale pojem, kterej COSC nepotrebuje ;)

Odesláno

Pokud se člověk podívá, kde se prodává a odkud pochází největší množství pre-owned rolexek, tj. z USA, je jasný, kam jdou jejich hodinky z valný části a že se musí uspokojit potřeby tak obrovskýho trhu jako je třistamiliónový USA, s čimž jde ruku v ruce certifikace ... O tom, že tam je vlastní pomalu každej druhej černoch ze sociálních dávek vůbec nepochybuju ... B)

Odesláno
Jináč jde vidět že ROLEX se stal opravdovou masovkou a takový Breitling, který nechává 100% svých produktů certifikovat je proti němu normální kusová výroba :-)

Vdaka takej vysokej produkcii si ale mozu udrziavat - v ramci svojej kategorii - velmi dobre ceny...

Odesláno (upraveno)
Vdaka takej vysokej produkcii si ale mozu udrziavat - v ramci svojej kategorii - velmi dobre ceny...

Súhlas. Supervysoká kvalita pri veľkom množstve = dobrá cena. A súčasne aj hviezdna cena značky - ostatné hodinárske značky majú globálne smiešny vplyv, na rozdiel od toľko zaznávaného Rolexu. A pre toho, komu sa Rolex máli, je tu ešte Cellini.

Upraveno uživatelem railmaster
Odesláno

Z toho COSC zoznamu sa za HH považujú všetky, aspoň časťou produkcie. Samozrejme kôli kusovej výrobe tam nebude PP, ani momentálne č. 1 vo svetovej HH - Lange und Sohne, pre ktorých je pridelenie nejakého COSC pod ich úroveň. Aj preto ma počty o certifikátoch nikdy netrápili.

Odesláno
Ja na to myslim ;) Moje Stowy COSC mit budou :smile_anim:

A co Vacherony? Ty nemaj COSC? Téda, takový sociální hodinky a mě se dycky líbily.... :thumbsup_anim:

Návštěvník YPO
Odesláno
Moje Stowy COSC mit budou :smile_anim:

nechci Ti kazit radost,ale jsou to vyhozené prachy ....na cosc přesnost Ti je seřídí za dvě kila každý slušný hodinář ;) .... zjistil jsem při svém ročním bádání,že pokud je 2824 natažená a udržuje se natažená pravidelným nošením tak v přesnosti nemá konkurenci .... ať už se jednalo o Archimede,Trasery a bůhví co jsem ještě s 2824 všechno měl ..... chtěl jsem tím jen říct,že pokud nemají hodinky cosc certifikát přímo daný značkou tak bych si ho dodatečně nenechával dělat a 6000 korun je teda opravdu mazec za kus papíru ;)

.... každopádně dobrá volba a hodinky udělané na míru nemá každý ;) ..... gratuluji ......

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...