Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

prosim o pomoc...

potreboval bych pichnout s jednou veci... mam sloupec dat (nabidky), nahore filtr a kdyz ho otevru, tak se mi tam nektere radky nesmyslne radi na začátek seznamu, misto na konec seznamu. Zkousel jsem format bunek (číslo, nebo text), novy filtr, nova oblast (jen jeden sloupec) ale nevim cim to je a dost mi to komplikuje zivot... vedeli byste prosim?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Ten sloupec jsi po naformátování "reaktivoval"? - vybrat sloupec, Menu Data - Text to Columns, proenterovat; pro čísla by mě stačít formát General, tj. nikde tam nic nepřeklikáváš.

A taky si zkontroluj, jestli u těch "čísel", co se ti řadí dospodu, náhodou nemáš třeba mezeru na konci...

Odesláno (upraveno)

Začal bych funkcí pročistit (bokem odkaz do buňky s číslem, =PROČISTIT (buňka)), pak nakopírovat jako hodnoty na původní umístění. Dále jak už poradil Filip.J, tj. výběr sloupce s čísly a karta Data -> Text do sloupců -> Dokončit.

Upraveno uživatelem VitekB
Odesláno

No počkej, jak paráda, čím to bylo? Stačila ta reaktivace, nebos měl ta čísla zabordelená naviditelnými textovými znaky?

Ještě jedna finta na tohle, když ty čísla taháš odněkud tak, že tam můžeš nasměrovat vzorec, je násobit je v cílové buňce jedničkou - pak máš jistotu, že je to číslo, a jestli je ve zdroji ta mezera, hodí to chybu - snáz to pak odhalíš.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...