Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tyy jo díval jsem se i na jiné a ty II. by ještě šly, ale ten design jedniček se mi zdá prostě takový čistčí.. Ty dvojky mají divný ciferník docela. 5101.jpg

No a ty další už mě neberou vůbec...Takže mezi Citizin vs Aviator je volba jasná jo..Super:-)

Jaký model byste vybrali teda?

Upraveno uživatelem petrssek
Odesláno
Tyy jo díval jsem se i na jiné a ty II. by ještě šly, ale ten design jedniček se mi zdá prostě takový čistčí.. Ty dvojky mají divný ciferník docela. 5101.jpg

No a ty další už mě neberou vůbec...Takže mezi Citizin vs Aviator je volba jasná jo..Super:-)

Jaký model byste vybrali teda?

Např:

http://www.poljot24.de/en/pd802928059.htm?categoryId=2

nebo sice nepilotní, ale krásné:

http://www.poljot24.de/en/pd146184395.htm?categoryId=2

Odesláno

Ty nepilotní jsou moc krásné to je pravda, ale chtěl jsem právě nějaké tmavší. No a ty AVIATOR IV mají sice safírové sklíčko ale jinak se mi moc nelíbí oproti těm starším modelům. Ještě se dívám no pořád ale vypadá to na Aviator I, když už ne ty Citizeny.

Odesláno

To jako fakt myslíš, že by se to mohlo ošoupat časem? No ja myslel, že už to právě budou mít nějak ošéfované, že to prostě bude držet. Ještě teda popřemýšlím, ale víc se mi líbí ty černé.. S tím nic nenadělám.

Odesláno
To jako fakt myslíš, že by se to mohlo ošoupat časem? No ja myslel, že už to právě budou mít nějak ošéfované, že to prostě bude držet. Ještě teda popřemýšlím, ale víc se mi líbí ty černé.. S tím nic nenadělám.

Neznám přesně tu technologii, ale bude to nějaká forma moření nebo podobé úpravy kovu tedy platná jen do určité hloubky. Pravděpodoně upravená tak aby byla tvrdá, ale to je třeba chrom taky.... Ono je to možná jen pocitové - sám nosím hodinky tak, že se na každé dostane 1-2x měsíčně, takže je neošoupu ani kdyby byly lakované, ale prostě mi to nesedí....

Odesláno (upraveno)

Černý se safírem jsou (pokud vím) až čtyřky.

Jinak ohledně té barvy, říkal mi na můj dotaz prodavač z pražského poříčí, že při běžném nošení by se to odřít nemělo, ale stačí s tím trochu "jebnout" o hranu... Nejde prý o moření, ale o nanášení barvy na pouzdro za vysoké teploty. Takže asi něco na způsob vypalovací barvy. Pro sebe jsem si to srovnal s jízdním kolem. A protože hodinky nosím i v práci a tam se občasné ráně nevyhnu (většinou kancl, ale občas lezu do leteckého motoru, ale spíš se praštím hodinkami o futro), tak pro mne je to jasné - nerez, matt.

Upraveno uživatelem Hugo14
Odesláno

Jelikož se mi fakt líbí v černé barvě, ale mám strach, že by se mohla setřít, odřít atd.. Tak jsem trochu hledal po netu a našel jsem tohle. No a podle toho, co jsem našel na zahraničních fórech tak by to mělo být OK.

Mělo by to být udělané technologií PVD coating "PVD technologie je založena na fyzikálních principech vakuového odpaření materiálů obsažených v povlaku a jejich nanesení na pouzdro. Vrstva povlaku, který proniká do původního materiálu, se vyznačuje vysokou tvrdostí a odolností proti otěru, odolností vůči vysoké teplotě (měla by snášet přes 700 stupňů Celsia), korozi i kyselinám. Někdy se používá i lesklý PVD povlak a také nemusí být jen v černé barvě."

Odesláno
Jelikož se mi fakt líbí v černé barvě, ale mám strach, že by se mohla setřít, odřít atd.. Tak jsem trochu hledal po netu a našel jsem tohle. No a podle toho, co jsem našel na zahraničních fórech tak by to mělo být OK.

Mělo by to být udělané technologií PVD coating "PVD technologie je založena na fyzikálních principech vakuového odpaření materiálů obsažených v povlaku a jejich nanesení na pouzdro. Vrstva povlaku, který proniká do původního materiálu, se vyznačuje vysokou tvrdostí a odolností proti otěru, odolností vůči vysoké teplotě (měla by snášet přes 700 stupňů Celsia), korozi i kyselinám. Někdy se používá i lesklý PVD povlak a také nemusí být jen v černé barvě."

Myslím, že nikdo nepochybuje o tom, že to bude odolné, nebo spíš velmi odolné. Jenom prostě když vidím šrámy i na těch hodinkách na které jsem opatrný tak si jen řeknu fajn zatím OK a pak to přeleštím. Tady to prostě platit nebude. Ale když se k nim budeš chovat slušně tak to asi nehrozí a klidně je budeš nosti x let bez známky ošoupání...

• Po roku...
Odesláno
BJ7018_57E.jpg

DSC003.JPG

Co myslíte? Mě se zatím více líbí ty Aviatory. Budu rád za každou radu!

Ja mam citizeny na gumovem reminku a musim rict, ze jsou to jedny z mala hodinek, ktere vypadaji ve skutecnosti jeste lip nez na fotce - vetsinou to byva naopak. Jsem s nimi velmi spokojen - perfektni zpracovani a prijemne noseni:-) eco-drive je hezka zajimavost..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...