Čistič Odesláno 28. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2007 Tak cca po měsíci zůstává situace stejná, tj. +6 vteřin denně nehledě na to, jestli je nosím nebo ne, jestli jsou v teple nebo chladu. Lze tuto odchylku nějak upravit, resp. má to vůbec smysl? Díky.
afrikab Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2007 to mi trošku připomíná předepraný džíny ......... tisíc hodin je celkem dost a v podstatě si kupuješ jetý hodinky ......... Mam malou uchylku...hodinky musi byt starsi nez ja (mam snad jen dvoje, co tuto specifikaci nesplnuji). Na presnost to vsak moc vliv nema. Kdyz to byl kvalitni strojek zamlada, je kvalitni porad. Kdyz to byl low-end, kvalite mu to neprida ani dnes. Zahoreni naopak povazuji za vyborny test, ktery odhali pripadne chyby pri vyrobe. Myslim, ze staci i tech 15 dnu.
Conrad Odesláno 18. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2008 Longines chronograf master collection , ani na noc nesundávané z ruky 4 měsíce staré standartní odchylka 1.5 sec za 24 hod. a to nemají COSC
Pekos Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 I když je mi to v podstatě jedno, tak jsem provedl měření přesnosti u mých Breitlingů a za tři dny to dělá + 1 sec. Pokusím se, aby celý měsíc šlapaly a pak tomu teprve začnu věřit.
zungar Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 Tak to taky sleduji, od 8.1.2008 co jsem koupil Archimede pilot u kubsona, tak mi to ze začátku ukazovalo +6,5 vt. a dnes po 264 hodinách stáleho chodu (na noc je odkládám do svislé polohy korunkou vpravo) tak jsem + 81 vt. to se rovná 7,3 vt. za 24 hodin a za jednu hodinu to průměrně dělá 0,306 vt. po 300 hodinách je seřídím na vteřinu a budu zase 300 hodin měřit při odkládání na noc dýnkem dolů co to udělá? V plánu mám ještě 300 hodin korunkou vlevo a taky experimentálně 300 hodin sklíčkem dolů, pak se podělím o výsledky.
rorda Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 Tak to taky sleduji, od 8.1.2008 co jsem koupil Archimede pilot u kubsona, tak mi to ze začátku ukazovalo +6,5 vt. a dnes po 264 hodinách stáleho chodu (na noc je odkládám do svislé polohy korunkou vpravo) tak jsem + 81 vt. to se rovná 7,3 vt. za 24 hodin a za jednu hodinu to průměrně dělá 0,306 vt. po 300 hodinách je seřídím na vteřinu a budu zase 300 hodin měřit při odkládání na noc dýnkem dolů co to udělá? V plánu mám ještě 300 hodin korunkou vlevo a taky experimentálně 300 hodin sklíčkem dolů, pak se podělím o výsledky.Jo, to by mohlo bejt zajímavý měření s ještě zajímavějšíma výsledkama ... Tak pak sem s nima!
Návštěvník YPO Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 Tak to taky sleduji, od 8.1.2008 co jsem koupil Archimede pilot u kubsona, tak mi to ze začátku ukazovalo +6,5 vt. a dnes po 264 hodinách stáleho chodu (na noc je odkládám do svislé polohy korunkou vpravo) tak jsem + 81 vt. to se rovná 7,3 vt. za 24 hodin a za jednu hodinu to průměrně dělá 0,306 vt. po 300 hodinách je seřídím na vteřinu a budu zase 300 hodin měřit při odkládání na noc dýnkem dolů co to udělá? V plánu mám ještě 300 hodin korunkou vlevo a taky experimentálně 300 hodin sklíčkem dolů, pak se podělím o výsledky. ...to budou první Archimede s COSC
Pachollini Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 K tomu původnímu tématu: opravte mne, pokud se mýlím, ale měl jsem za to, že COSC není ani tak o absolutní přesnosti, jako spíš o rozpalu odchylek, tj. že když to dělá +12s, tak je to dělá více méně pořád a ne jednou +12 a podruhé ?5. Tudíž pokud jdou hodinky s COSC pořád +6, je to naprosto v pořádku a stačí je dát seřídit.
rorda Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 Inside COSC http://www.timezone.com/library/wbore/wbor...733384647656250
Návštěvník YPO Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 K tomu původnímu tématu: opravte mne, pokud se mýlím, ale měl jsem za to, že COSC není ani tak o absolutní přesnosti, jako spíš o rozpalu odchylek, tj. že když to dělá +12s, tak je to dělá více méně pořád a ne jednou +12 a podruhé ?5. Tudíž pokud jdou hodinky s COSC pořád +6, je to naprosto v pořádku a stačí je dát seřídit. je to tak jak píšeš .....
Čistič Odesláno 25. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2008 Tak po 2 měsících potvrzuji stále odchylku + 5-6s za 24h. Asi je to fakt v pořádku.Na poloze nezáleží a na nošení taky ne. Byl jsem u Dušáka s reklamací číselníku a při té příležitosti jsem se u nich v servisu na to případné seřízení zeptal. Prý by do toho nesahali, protože to může rozhodit právě tu diskutovanou odchylku, která je pořád stejná. Mohlo by se prý stát, že to v nějaké poloze půjde sice přesněji, ale celkově by to mohlo být ještě horší.
midloch Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2008 Tak po 2 měsících potvrzuji stále odchylku + 5-6s za 24h. Asi je to fakt v pořádku.Na poloze nezáleží a na nošení taky ne. Byl jsem u Dušáka s reklamací číselníku a při té příležitosti jsem se u nich v servisu na to případné seřízení zeptal. Prý by do toho nesahali, protože to může rozhodit právě tu diskutovanou odchylku, která je pořád stejná. Mohlo by se prý stát, že to v nějaké poloze půjde sice přesněji, ale celkově by to mohlo být ještě horší. Já mám dlouhodobě na CSO spočítanou odchylku +5,7s, takže bych to neřešil...
Pekos Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2008 Po dalším týdnu, kdy stále udržuji Br. v chodu, už to neudělalo ani vteřinu! Dám to reklamovat!?
Návštěvník YPO Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2008 Po dalším týdnu, kdy stále udržuji Br. v chodu, už to neudělalo ani vteřinu! Dám to reklamovat!? u quartzu je to normální ..... zbytečná panika
midloch Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2008 u quartzu je to normální ..... zbytečná panika
Pekos Odesláno 26. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2008 u quartzu je to normální ..... zbytečná panika Ahááá! Dík, uklidnil jsi mě!
bandicoot Odesláno 26. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2008 Seiko Samurai, nové po týdenním užívání: 7:50- 19:50 (nošení) +16 sec. 19:50-7:50 (odložení korunkou nahoru) +8 sec. Snad si to sedne, týden je krátká doba na nějaké závěry.
Pekos Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Po dalších pěti dnech nulová odchylka. Včera jsem byl v Carollinu u hodináře. Velmi příjemný chlapík. Dal je na vibrograf a vyjel mi jakýsi lístek s polohami na noční odkládání. Celkově na mě působila prodejna i personál asi o 1000 procent lépe než Dušák, kde přístup personálu hodnotím jako mizerný!
Návštěvník YPO Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Po dalších pěti dnech nulová odchylka. Včera jsem byl v Carollinu u hodináře. Velmi příjemný chlapík. Dal je na vibrograf a vyjel mi jakýsi lístek s polohami na noční odkládání. Celkově na mě působila prodejna i personál asi o 1000 procent lépe než Dušák, kde přístup personálu hodnotím jako mizerný! nechápu,proč obtěžuješ pana Městku s vibrografem,když máš atomové hodiny bez odchylky
Pekos Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 nechápu,proč obtěžuješ pana Městku s vibrografem,když máš atomové hodiny bez odchylky Vzal mi je z ruky a sám je tam strčil. Co víc ti mám na to říct? Jestli ale otravuju tebe, tak příště můj příspěvek nečti, protože tvé infantilní reakce jsou k ničemu dobré!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se