rorda Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2008 Nejsem žádnej velkej fotograf, ostatně moje fotky hodinek jsou toho důkazem ... Máte nějaký osvědčený fígle nebo tipy (světlo, polohu hodinek, atd.) , který by člověku pomohly při focení hodinek?!? Doufam, že mi tady nezačnou některý jedinci radit, abych šel na specializovaný fórum pro fotografy ...
Mike. Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2008 Pár rad je třeba tady: http://www.wrist-watch.info/pgtips/phototips.htm
spiderer Odesláno 26. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2008 rorda - ja hodinky fotim nasledovne - vyberu si nejaky pozadi, bud nejakou stranku s konkretnima hodinkama na kterou je placnu, nasvitim nekolika lampama nebo otevru okno aby byl dostatek svetla, v pripade ze sklo hazi nezadouci odlesky tak fotim s polarizakem, kdyz je dost svetla, chvilku hodinky steluju pred objektivem a az se mi to aspon trochu libi tak neco nacvakam. Vetsinou se snazim zakryt pozadi aby bylo co nejvic neutralni, potom hodinky mnohem lip vyniknou.. i kdyz kdyz nad tim tak premyslim tak az budu mit chvilku cas tak si zas par fotek udelam
Návštěvník YPO Odesláno 26. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2008 nejsem žádný profík,ale koukatelné fotky lze vyrobit i za měně než pět minut ( a to jsem se s tím nějak moc nepáral) http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...mp;#entry139834 na ebay prodávají takové fotostany (pošta je dražší než ten stan ) - je to dobré proti odleskům
PepaSFI Odesláno 26. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2008 jeden z našich šéfů občas v práci fotí výrobky,pravda trochu větší kousky,demoliční techniku.Ale to nevadí,zásady jsou stejné. Vyvinul si zvláštní techniku kterou jsem pojmenoval Dark shit. Prostě když se mu to někde leskne tak to zastíní. a tak pořád dokola až tam má tmu jak v pr... Pak se to sice neleskne a kompakt to nějak vyfotí ale je to strašný. Ale teď vážně,rozptýlené světlo,měkké stíny. Ten rozptylový stan se dá koupit i u nás a dá se snadno improvizovat průsvitným papírem nebo vhodnou fólií nebo textilem. Taky malý stativ je žádoucí a použít samospoušť nebo dálkový ovladač. Ikdyž si myslíte že to udržíte tak to opravdu prospěje ostrosti.
Návštěvník RaGe Odesláno 26. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2008 Nějaké info jsem našel tady : http://www2.olympus.cz/corporate/25_601.htm pak tady : http://old.paladix.cz/tip019.html a tady mají Konusy pro fotografování lesklých předmětů : http://www.profifoto.cz/produkty/foba/foba1.html , zkusil jsem ho objednat. Snad něco z toho pomůže.
horal Odesláno 27. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2008 Doposud jsem to řešil plastovým kanistrem od náplně do ostřikovačů. Mléčná barva, na boku řez ve tvaru písmene H. Uvniř vložený prohnutý list bílého papíru. Nejpracnější bylo aranžování. Teď jsem našel a vyzkouším toto. Difuzní stan za 200,- Našel jsem toto http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50116588 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
spiderer Odesláno 27. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2008 sibirnaya - to nez bych sestavil tak bych zesedivel
sibirnaya Odesláno 27. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2008 (upraveno) sibirnaya - to nez bych sestavil tak bych zesedivel no moje to rozhodne neni ja su tak linej, ze hodinky ani nenasvecuju lampickou... to kolega z bigwatchfora fotil brajtle Upraveno 27. ledna 2008 uživatelem sibirnaya
spiderer Odesláno 27. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2008 Dobra fotka, napad se ceni, asi taky budu muset rozlozit par svetel a vymyslet neco zajimavyho
M916 Odesláno 27. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2008 Rychlá a jednoduchá cesta: méně světla, delší čas, stativ, samostpoušť. To se dá přinejhorším i s kompaktem a stativ přijse na 500 kaček. Good luck...
horal Odesláno 27. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2008 Dobra fotka, napad se ceni, asi taky budu muset rozlozit par svetel a vymyslet neco zajimavyho Právě ten nápad, zbytek je už jen řemeslo
joXerus Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 sibirnaya - hodně povedený koutek pro focení Ty breitling vypadají pěkně, ale asi to nebylo na první pokus, co?
sibirnaya Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 (upraveno) sibirnaya - hodně povedený koutek pro focení Ty breitling vypadají pěkně, ale asi to nebylo na první pokus, co? aspon cist se nauc, kdyz uz musis ozivovat ctyri roky stary vlakna no moje to rozhodne neni, ja su tak linej, ze hodinky ani nenasvecuju lampickou... to kolega z bigwatchfora fotil brajtle Upraveno 3. března 2012 uživatelem sibirnaya
joXerus Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Omlouvám se za oživovaní starých vláken, nevšiml jsem si toho, dostal jsem se k němu přes "Podobná témata".Číst umím, jen se mi to líbilo a ty jsi to postoval, tak jsem to adresoval tobě. Příště si sám pro sebe řeknu, že to je povedené, mému psovi řeknu, že to určitě nevyšlo napoprvé a půjdu na další téma... že já vůbec něco postoval a nezůstal jsem dál u toho pasivního čtení a vstřebávání informací.... sypu si popel na hlavu
gougy Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Omlouvám se za oživovaní starých vláken, nevšiml jsem si toho, dostal jsem se k němu přes "Podobná témata". Číst umím, jen se mi to líbilo a ty jsi to postoval, tak jsem to adresoval tobě. Příště si sám pro sebe řeknu, že to je povedené, mému psovi řeknu, že to určitě nevyšlo napoprvé a půjdu na další téma... že já vůbec něco postoval a nezůstal jsem dál u toho pasivního čtení a vstřebávání informací.... sypu si popel na hlavu Ta fotka je stejně slabá, vzhledem k vybavení fakt suchá, že Ti to stojí za ty nervy..
Jay Doll Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Ta fotka je stejně slabá, vzhledem k vybavení fakt suchá, že Ti to stojí za ty nervy.. Nojo furt... počkej až já si jednou koupím sodovku, to ty tvoje noční vodní fotky budou blednout závistí
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se