Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím,

měl bych otázku na zdejší odborníky - zajímalo by mě, zda-li hrozí přetažení automatů (ETA 2895) při ručnim nátahu korunkou. Jestliže ano, kolikrát se tou korunkou má zhruba otočit, aby byly hodinky plně natažený? já to zkoušel zhruba 30-40x a počád to jde otáčet celkem lehce, tak nevim... :sweatdrop:

Upraveno uživatelem Ales-82
Odesláno

Na mojich PRS 516 ked su plne natiahnute, tak potom je už počuť prešmykovanie- to je ta ochrana.

Tie lepšie zabrania dalšie natiahnutie, proste už to dalej nepojde.

Odesláno

Eta kalibry se "přetáhnout" nedají, pro plný nátah se uvádi asi 20 otočení

Ruční natažení jim vyloženě neškodí, jen se zbytečně opotřebovávají (těsnění v korunce, odlučovač).

Odesláno (upraveno)

Já je korunkou natahovat často nebudu, jenom sem to chtěl vyzkoušet. Ale to 20 otočení se mi zdá docela málo, jenom k tomu aby se mi vůbec rozběhla vteřinovka musim otočit cca 10x (když s nima zatřesu tak běží hned). Každopádně díky za odpovědi, hlavně sem chtěl vědět že hodinky nemůžu poškodit, pokud otočim korunkou třeba vícekrát než se má.

Upraveno uživatelem Ales-82
Odesláno
Já je korunkou natahovat často nebudu, jenom sem to chtěl vyzkoušet. Ale to 20 otočení se mi zdá docela málo, jenom k tomu aby se mi vůbec rozběhla vteřinovka musim otočit cca 10x (když s nima zatřesu tak běží hned). Každopádně díky za odpovědi, hlavně sem chtěl vědět že hodinky nemůžu poškodit, pokud otočim korunkou třeba vícekrát než se má.

Jenže když s nimi zatřeseš, tak se rovnou i pohne setračka...

Odesláno

pokud jsou hodinky v dobré kondici tak určitě nepotřebují natáhnout o 10 otáček, myslím, že potřebují vyčistit.

Odesláno
pokud jsou hodinky v dobré kondici tak určitě nepotřebují natáhnout o 10 otáček, myslím, že potřebují vyčistit.

Ty hodinky jsou nový, v běhu asi 5 dní, takže vyčistit určitě nepotřebují.

Odesláno
Ty hodinky jsou nový, v běhu asi 5 dní, takže vyčistit určitě nepotřebují.

Řekl bych, že vdolek má pravdu, to že jsou v chodu pět dní, neříká nic o tom, jak je uvnitř starý olej a jestli vůbec.

Odesláno

Nechci se prit s odborniky, ale moje PO jsou sestaveny nekdy zacatkem letosniho roku (COSC certifikace konec r.07) a pokud se natahuji a jsou pri tom v klidu, rozbehnou se skutecne az cca po 10 otackach korunkou. Takze se spise klonim k Railmasterove vysvetleni. Nebo tam soudruzi v Bienne zapomeli dolejt huile ;-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...