klot Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 Mám jeden laický (možná i hloupý) dotaz - na co se používají různé stupnice ála tachymetr na hodinkách - klasický tachymetr je mi jasný (teda snad), ale myslím třeba dvě totožné stupnice na Breitling Navitimer - jedna na ciferníku a stejná na otočné růžici, plus ještě další pod nimi, přizdobená nápisy Naut, Stat, Base...Je to skutečně k něčemu, nebo je to jen rádoby praktická ozdůbka ? A k tomu klasickému tachymetru - na stanovené dráze (míle, kilometr) měřím čas a na stupnici odečtu rychlost - k čemu je to dobré, myslím prakticky ?
Stoner Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 (upraveno) Mám jeden laický (možná i hloupý) dotaz - na co se používají různé stupnice ála tachymetr na hodinkách - klasický tachymetr je mi jasný (teda snad), ale myslím třeba dvě totožné stupnice na Breitling Navitimer - jedna na ciferníku a stejná na otočné růžici, plus ještě další pod nimi, přizdobená nápisy Naut, Stat, Base...Je to skutečně k něčemu, nebo je to jen rádoby praktická ozdůbka ? A k tomu klasickému tachymetru - na stanovené dráze (míle, kilometr) měřím čas a na stupnici odečtu rychlost - k čemu je to dobré, myslím prakticky ? Stupnice na Navitimeru je kruhové logaritmické pravítko (dá se s ním počítat úhel snosu atd.), taky by tam měl být převod z kilometrů na míle. Vyčerpávající odpověď je v návodu k hodinkám . A klasický tachymetr - jak moc je to dobré nebo potřebné netuším, v autě mám tachometr, na kole taky... snad tu někdo napíše k čemu ho využívá. Pro mě je to hezká ozdoba Upraveno 28. srpna 2007 uživatelem Stoner
NovoCZ Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 Tak mně se to podařilo použít - v Pendolínu abych zkontroloval kolik jede :-)
decebal Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 Tachymetr ukáže průměrnou rychlost na zvoleném úseku.
Jaem Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 Tachymetr ukáže průměrnou rychlost na zvoleném úseku. Nemusi mat ten usek presne 1 km?
farářskej Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 Dobre je spousta stupnic vysvetlena na Chronomasteru.
decebal Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 Nemusi mat ten usek presne 1 km? V ideálním případě. Jinak nastupuje násobení a dělení.
Jaem Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 V ideálním případě. Jinak nastupuje násobení a dělení. Na plastakoch s kalkulackou od vietnamca
BIMBAM Odesláno 29. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2007 Já jsem použil tachymetr jen jednou za mlada a na quartzkách, když jsme jeli po dálnici a odměřil jsem si průměrnou rychlost mezi dvěma žlutejma cedulema. pak jsem se podíval na tachometr v autě a dle okamžité rychlosti to sedělo. Od té doby jsem to nikdy nevyužil a na současných hodinkách žádný tachymetr nemám a žiju.
kober Odesláno 29. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2007 V ideálním případě. Jinak nastupuje násobení a dělení. Líbí se mi "tachymetrické" stupnice, u kterých je napsáno "units per hour" - ty aspoň neomezují chápání na kilometry, ale třeba na rychlost fronty u pokladny v Lidlu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se