skalis Odesláno 10. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2008 Po nakupu ponekud kontroverznich MM "Luminor like" (neboli "Luminor copy") jsem se zakoukal i do polstarskoveho pouzdra ve stylu Radiomir. Dievas vintage 3646 mi na foru utekly (za ty penize bych o nich minimalne vazne uvazoval) a tak jsem se obratil na Ebay oplyvajici kraly fejku, hodinkami Marina Militare. Zadny "hotovy" kus se ale nesetkal s moji predstavou. Chtel jsem cifernik sendvicove konstrukce bez vterinovky, zlate rucky a pouzdro 45 mm. Bohuzel se nepodarilo zmineny cifernik sehnat (pro 45 mm pouzdro byl pouze cifernik s mimostredkou nebo California dial) a i rucky byly k dispozici pouze v cerne barve. Tak jsem pojal napad pouzit z ciferniku pouze podkladovou vrstvu a horni vrstvu nechat vyrezat z plechu. Mel jsem v hlave jednoduchou grafiku" ve stylu Dievas Vintage 2533 (stejny mel i historicky OP prototyp oznaceny prave 2533). Tak jsem objednal pouzdro a cifernik s ruckami, ktere byly k dispozici. Ale dopadlo to uplne jinak. Kdyz komponenty dorazily, zjistil jsem, ze prodejce omylem poslal 47 mm pouzdro. Zkusil jsem si ho dat s remenem na ruku a zjistil, ze ta velikost neni zas tak nepouzitelna (a to mam ruku 17,5 cm). Napsal jsem tedy prodejci (alpha_time), ze mi sice poslal spatne pouzdro, ale ze si ho necham a chtel bych od neho vymenit rucky a cifernik (pro vetsi pouzdro byly k dispozici i zlate rucky i vytouzeny typ ciferniku). Prodejce obratem obratem odpovedel a omlouval se za chybu. Nabidl mi, ze mi nove dily posle zdarma a ani nemusim ty stare posilat zpet. Vseobecne musim velmi kladne hodnotit jeho komunikaci, na dotazy ochotne a rychle odpovidal (a to slo o par polozek za male dolarove castky), vse prislo vyborne zabalene a ocenuji i jeho gentlemanskou nabidku. Cifernik mel klasickou sedocernou barvu s obligatnim napisem. S tim jsem mel jasny plan. Prebrousil jsem ho (napis sel dolu snadno, barvu jsem prebrousil) a cely cifernik pak prestrikal cernou matnou akrylatovou barvou ve spreji. Zbyvalo jeste sehnat strojovnu. Zhruba v te dobe se objevila zde na foru nabidka na prodej cinskych klonu strojku Unitas. Jednoho cinana uz jsem mel ve zminenych "luminorech". Slape se stabilni odchylkou cca +1 az +2 vteriny za den (od jejich zakoupeni v zari jsem je musel serizovat pouze jednou!), takze volba byla jasna. Hodinky zbyvalo tedy slozit. Po konzultaci s Mechanem jsem navstivil jednoho brnenskeho hodinare a pozadal ho o uvedenou praci. Po dvou tydnech byla prace hotova a ja si mohl konecne dat hodinky na ruku. Ale abych nepel jen samou chvalu, tak rad bych popsal i problemy, se kterymi jsem se ja a pan hodinar setkali. Treba se nekomu moje postrehy budou hodit. Prvni problem (i kdyz prilis vazny) byla mirne ohnuta natahovaci hridelka. Nozicky na spodni strane ciferniku, ktere ho drzi v kalibru, nebyly priletovany zcela presne a musely byt proto mirne ohnuty a pribrouseny. Dale jeden ze sroubku, ktere drzi v pouzdre nozicky pro uchyceni remenu byl strzeny, takze je nutne ho vymenit. Mozna bych si dovolil vyslovit hypotezu, ze z lepsich dilu prodejci kompletuji MM a horsi dily prodavaji samostatne. Ale nechci jim krivdit, napr. alpha_time muzu s klidnym srdcem doporucit. Jen clovek nesmi zapominat, jake zbozi kupuje, a nesmi ocekavat prilis vysokou kvalitu. Poslednim problemem je prachbidna luminiscence, ktera me prekvapila, protoze napr. cifernik mych prvnich MM sviti az do rana (rucky bohuzel ne, coz je ta horsi kombinace). Takze na zaver si vse shrnme. Design hodinek jsem si v ramci moznosti navrhnul sam podle historickeho modelu Panerai. OP v soucasne dobe podobny model nenabizi. Vyjimkou jsou 2 limitky (z let 1997 a 2006), z nichz prvni ma platinove pouzdro. Myslim, ze v tomto pripade se opravdu jedna pouze o inspiraci na urovni Dievas nebo Precisty. Cifernik je upraveny tak, aby neobsahoval zadne napisy, i jeho nove nastrikana barva ma "vintage" nadech. Korunka je sroubovaci. Clovek ovsem nemuze od techto hodinek ocekavat nejakou zazracnou kvalitu. Musim uznat, ze si me sendvicove pouzdro spolu s decentnejsi variantou pouzdra ziskalo a zacinam uvazovat i o zakoupeni hodinek Precista, u kterych me laka i nadprumerna luminiscence. Na pristi rok mam ale zatim v hlave plan na Stowa Antea 390, takze uvidim, jak se bude muj vnitrni boj vyvijet. Ale dost jiz bylo slov, obrazky reknou vic... Na zaver bych chtel podekovat Foundrymanovi za asistenci s nakupem na Ebay, dknesplovi za kalibr a Falkkonovi za konzultaci tykajici se vyroby vlastniho sendvice, i kdyz se nakonec vyvrbilo jine reseni. Historicka inspirace (zdroj http://www.paneristi.com/reference/vintage.html): a ted jiz vlastni fotky: Prvni je na jednom z mych remenu na prvni MM (fotky jsem postnul do jineho vlakna) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. fotky na ruce Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. cinan uvnitr... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. pokus vyfotit "strukturu" nastriku ciferniku (ve stejnem uhlu je bohuzel videt i odraz zarivky) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. EDIT: uprava titulku vlakna
mengelis Odesláno 10. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2008 mazec! gratulace k zlatým ručičkám (ale ne na těch hodinkách :-))
stando Odesláno 11. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2008 Vydarena pracicka.Ten cifernik po nastreku vyzera ako potiahnuty kozou a vidim,ze aj remienok,co si tu pred nedavnom prezentoval, ako "Home Made" chytil casom docela peknu patinu. Sikula
cody Odesláno 11. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2008 Poklona tve tvorivosti, nevypadaji zle... Jen prosim nejake info o remenu pripadne fotku (klidne do SZ), to bocni prositi za stezejkama vypada skvele a k temto hodinkam mi dokonale sedi. At slouzi a vydrzi!
Kalifx Odesláno 11. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2008 Nechci nějak přehnaně prudit, ale bylo by možné dodržovat tento bod z doporučení pro tuto sekci?: ? Název každého vlákna by měl obsahovat co nejpřesnější a v rozumné míře i detailní označení hodinek Zatím to ještě jde, ale až těch vláken bude hromada, tak by se v tom nikdo nevyznal. Díky Jo a samozřejmě gratulace ke zdařilému tuningu...
skalis Odesláno 11. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2008 Nechci nějak přehnaně prudit, ale bylo by možné dodržovat tento bod z doporučení pro tuto sekci?: ? Název každého vlákna by měl obsahovat co nejpřesnější a v rozumné míře i detailní označení hodinek Zatím to ještě jde, ale až těch vláken bude hromada, tak by se v tom nikdo nevyznal. Díky Jo a samozřejmě gratulace ke zdařilému tuningu... Diky vsem za ohlasy. Titulek vlakna jsem upravil, dekuji za male nakopnuti Co se tyce remenu, tak detaily poslu vecer, ted nemam moc cas. Ale je nafoceny uz v jednom vlakne ve Fotogalerii.
INA Odesláno 11. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2008 Libi se mi tva hravost, nadseni a zapal pro dilo... Nejdrive katalog, potom remeny, ted hodinky... Tesim se co bude nasledovat... Ne ze bych Ti nepral ty Stowy ci jakekoliv jine pekne hodinky, to naopak ze srdce preji, ale jen se trochu bojim, ze nam pak zlenvis...
ANT Odesláno 3. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2009 pokial sa nemylim, tak ten tvar vankusikoveho puzdra pochadza od Rolexu ked este piekli s Panerai... gratulujem, pekne hodinky
Onisan Odesláno 3. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2009 šikula... do vlákna Kampfschwimmer v Německých hodinkách jako dělané
Jaem Odesláno 3. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2009 Kedze ja sikula nie som, tak som vyuzil ponuku ex-ebay predajcu 'roling' na WUS a objednal si 47mm "Kampfschwimmery": Spracovanie je, s ohladom na velmi priaznivu cenu, viac nez dobre - puzdro sa leskne ako zrkadlo, mierne zaoblene mineralne sklo ma vnutorny antireflex, zlate rucicky, sendvicovy cifernik je bez akychkolvek popisov so zelenkavymi luminovanymi indexmi. V hodinkach je klasicky azijsky klon Unitasu 6497 s mikroregulaciou (Swan neck). Presnost a rezervu som zatial nemeral. Korunka je srubovacia, oska je primerane tuha - rucicky pri nastavovani "nelietaju". Presklene dienko je tiez lestene, bez popisov. Remen je z poctivej voskovanej koze, srubovacie nity su lestene, rovnako ako spona, ktora ale za vela nestoji. Vaha hodiniek aj s remenom je 104g. Celkovo som velmi spokojny.
skalis Odesláno 30. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2009 Drobny, ale podstatnu upgrade vzhledu hodinek -- poridil jsem (dekuji Foundrymanovi) kratsi rucky, takze napr. hodinova uz nezakryva indexy. Hodinky ted, podle meho nazoru, vypadaji mnohem lepe... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
falkkon Odesláno 30. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2009 Vydarena pracicka.Ten cifernik po nastreku vyzera ako potiahnuty kozou a vidim,ze aj remienok,co si tu pred nedavnom prezentoval, ako "Home Made" chytil casom docela peknu patinu. Sikula Skalis nám v Brně vysvětlil z čeho ty hezký řemeny šije,takže řemen patinu nechytil. Prozrazení zdroje kvalitní kůže je na něm
Karlos Odesláno 30. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2009 Mě by ten zdroj kůže moc zajímal. Nějaký armádní výprodej? Či snad stará kožená brašna? Prosím o prozrazení zdroje
skalis Odesláno 30. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2009 Mě by ten zdroj kůže moc zajímal. Nějaký armádní výprodej? Či snad stará kožená brašna? Prosím o prozrazení zdroje Uz jsem to, myslim, nekde psal. Byla to stara kozena brasna. Narazil jsem na ni v jednom vetesnictvi a byla z ni uplne idealni kuze -- idealni tloustka, hezke neponicene plochy i mista s kuzi, ktera mela poradnou patinu. Uz pres mesic se pokousim sehnat nejakou podobnou dalsi, ale zatim marne. Asi budu muset podniknout nejaky tah po zastavarnach.
Karlos Odesláno 30. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2009 Díky. Sázel bych spíš na ty použitý věci z armádního výprodeje. Začnu shánět brašnu
little_w Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 Precetl jsem si pravidla a zjistil, ze "jestli uz nekdo zalozil podobne tema o podobnych hodinkach, nemam zakladat nove vlakno, ale hodit svuj prispevek do uz zalozeneho vlakna." Takze posloucham pravidla - ten uvod jen proto, aby me nikdo neperoval, ze oteviram stare vlakno. Cili, koupil jsem si na zkousku Marina Militare. Fejk ci napodobenina nebo inspirace, to ted nechme spat. Cili hola fakta: chtel jsem cifernik bez klamavych oznaceni apod. (aspon neco, ne?), tak jsem zvolil tzv. sterilni cifernik. Reminek jsem ani nevyfotil, byl tradicne hrozny, ale mel jsem na MM uz nachystanou tuhle nahradu. je to strasne pohodly pasek a vzhledem k tomu, ze jsem si vybral ciste cerno-bily design (nechtel jsem modre ci zelene ladene rucky ani indexy - ty sice ve tme svetelkuji tak nejak do zluta, ale na svetle jsou ciste bile), tak jsem sel i do jednoducheho cerneho remene s bilym prositim. nemuzu si ho vynachvalit. fotka na ruce (jinou nemam, ale pozdeji dodam): k tem prekvapivejsim faktum: udavana vydrz je "pri plnem natazeni minimalne 56 hodin". merim to a zatim mi prvni natazeni vydrzelo 56h 22minut (nebylo uplne na doraz), druhe natazeni 56h 44minut. presnost je prekvapujici. padlo tady par dotazu na mereni presnosti, kdyz hodinky nemaji vterinovku. to je prekvapive snadne, protoze vzhledem k velikosti ciferniku a vzdalenosti petiminutovych indexu od sebe je i pohyb minutovky v rozmezi 30sekund velmi dobre patrny - cili lze spolehlive rict, jestli rucicky ve spravny okamzik "licuji" s indexem. no a musim rict, ze licuji. hodinky se pohybuji podle me tak do 15sekund na jedno natazeni (cili 2dny a neco). jako test nositelnosti a zavdavek budoucich Paneraiu to je idealni.
little_w Odesláno 4. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2009 pekne... jak vypada dynko...? a kdyby te omrzely... dynko je pruhledne. prej jak sklo, tak dynko jsou z mineralniho skla. da se tomu verit, zatim drzi. fotka je desna, zase mam po ruce jenom mobil. ale pro predstavu staci. prodavat se zatim nechystam, ale budu na tebe pamatovat, kdyby jednou prisel ten den :-)
little_w Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 jenom na doplneni. deklarovana rezerva natahu je 56 hodin. skutecnost po par merenich je: 56h22m 56h44m 57h21m 57h17m coz me vazne prijemne prekvapilo. presnost viz vyse, udivujici a po par tydnech noseni jsem proste nemusel cas korigovat - az na mereni rezervy, kdy jsem hodinky nechal dojet az na dno, samozrejme.
frkin Odesláno 17. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2009 jenom na doplneni. deklarovana rezerva natahu je 56 hodin. skutecnost po par merenich je: 56h22m 56h44m 57h21m 57h17m coz me vazne prijemne prekvapilo. presnost viz vyse, udivujici a po par tydnech noseni jsem proste nemusel cas korigovat - az na mereni rezervy, kdy jsem hodinky nechal dojet az na dno, samozrejme. to je pekna vydrz. obdivuji, ze jste tak daleko a stavite si nekteri sve vlastni stroje. to je pro me zatim snad jen v pouhe budoucnosti. hodinky na tomto vlaknu jsou jednoznacne osobite. jak uz jsem se zminoval jinde, Panerai se mi libi a nekdy snad....zatim premyslim jestli MM nebo Dievas. odpoledne jsem se motal kolem Military Mark V GMT Automatic, ale nevim jestli to ma smysl. cena nekde na 4500Kc. pisu to sem, protoze tady vidim pitvu a znalost techto modelu. prosim o radu. Dekuji
skalis Odesláno 17. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2009 to je pekna vydrz. obdivuji, ze jste tak daleko a stavite si nekteri sve vlastni stroje. to je pro me zatim snad jen v pouhe budoucnosti. hodinky na tomto vlaknu jsou jednoznacne osobite. jak uz jsem se zminoval jinde, Panerai se mi libi a nekdy snad....zatim premyslim jestli MM nebo Dievas. odpoledne jsem se motal kolem Military Mark V GMT Automatic, ale nevim jestli to ma smysl. cena nekde na 4500Kc. pisu to sem, protoze tady vidim pitvu a znalost techto modelu. prosim o radu. Dekuji Jestli se Ti tenhle design libi a premyslis o Dievas, tak jeste omrkni Precisty (PRS-20). Na prvni pohled se Ti mozna nebudou zdat, protoze jsou jine nez Panerai - cislice vice u okraje ciselniku, trochu jine pouzdro, jine rucky. Tyhle rozdily me na zacatku mirne neladily (protoze jsem mel "nakoukane" Panerai), ale velmi rychle jsem si je oblibil prave proto, ze se ty hodinky diky nim od OP lisi a neni to sakumprask kopie jako MM. A jako majitel dvou MM, z nichz uz ani jedny nejsou v cinne sluzbe, Ti doporucuju, abys dosetril a tenhle krok (nakup MM) preskocil. Dnes uz to povazuju (krome zkusenosti z experimentu se slozenim vlastniho kousku) za vyhozene penize.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.