Přejít na obsah

Ne moc přesná vteřinová ručička u Traser Super Sport

Doporučené příspěvky

Návštěvník kaktusss
Odesláno

Zdravím vás. Chtěl bych se vás zeptat, jestli i u vašich Traser Super Sport vteřinová ručička necvaká tak jak by měla. Prostě se mi zdá, že přesnosť je kapánek odfláknutá. Zdá se mi to, nebo se je třeba na hodinky koukat pod nějakým normovaným úhlem? Dík hoši

Odesláno

moje slapou dobre. problem bych videl v tom, ze vzdalenost mezi cifernikem a vterinovkou je (kvuli tritiovym trubicim) vetsi nez u jinych hodinek, takze to tak opticky muze fakt pusobit, pokud se na ne nedivas pod primym uhlem (tedy kolmo z nadhledu).

Návštěvník kaktusss
Odesláno

No tak ať se dívám jak se dívám, vždy je to pozdě a taky je to vidět na těch hlavních indexech jako dvanáct, tři, šest, devět, že vteřinovka není přesně kolmo ani vodorovně. Tohle má bejt jako ta švýcarská přesnost? Teď se ani nedivím, že ty Trasery jsou na netu zlevněny. Je to na reklamaci?

Odesláno
No tak ať se dívám jak se dívám, vždy je to pozdě a taky je to vidět na těch hlavních indexech jako dvanáct, tři, šest, devět, že vteřinovka není přesně kolmo ani vodorovně. Tohle má bejt jako ta švýcarská přesnost? Teď se ani nedivím, že ty Trasery jsou na netu zlevněny. Je to na reklamaci?

Potěší Tě, že ani u Omega a spousty dalších, se někdy nepodaří nasadit ručku přesně? :)

(na reklamaci to není, 100% preciznost si bohužel koupíš až za jiné peníze, nebo musíš mít štěstí na kus ;))

pokud je odchylka stabilní, je poměrně jednoduché to napravit, ale osobně bych do nových hodinek se slušnou odolností nevrtal a raději se kochal svícením :thumbsup_anim: možná za nějaký čas u příležitosti servisu)

Odesláno

u quartzek je to někdy problém, nepřesnou vteřinovku vídávám i u podstatně dražších strojů než jsou trasery.

pokud by to bylo něco s čím se nesmíříš, reklamace je určitě cestou jak to řešit

Návštěvník kaktusss
Odesláno
Divim se a obdivuji ze Kuba nabizi pripadnou reklamaci. Mel jsem uz radku quartzek a ani jedny se v celych 360 stupnich netrefovaly presne na indexy.

Dík, celkem si mě uklidnil. :smile_anim: Takže vlastně u quartzek je to běžný než u mechanických hodinek?

Odesláno

Je to jak pise Dan a Kibi. Normalni (bohuzel) jev. I u drahych hodinek. A casem prijdes jeste na jednu nemilou vec a to, ze se kolikrat ani nekryje upne presne hodinova a minutova rafika. Poznas to tak, ze naridis cas 12:00 hod.

Odesláno

Ta vzdialenost sekundovej rucicky od dna ciferniku je pri tychto hodinkach dost velka, co znamena, za pri akejkolvek uhlovej odchylke pohladu zaznamenas rozdiel v prekryti cez indexy. Ked sa na ne pozeram kolmo zhora, tak sa sekundova rucicka pekne kryje s indexami na ciferniku. Z ineho uhla a vacsej vzdialenosti je to rovnake, ako to popisujes ty. Osobne v tom problem nevidim a prvy krat som sa na to takto pozeral az ked si to tu popisal. Skus sa zamerat na ine cesti tych hodiniek a kvalitu ich spracovania ;)

• po 3 týdnech...
Odesláno

Kupoval jsem letos u kubsona troje sporty (od každé barvy jedny) - dvoje mají vteřinovku přesně, modré mírně do plusu - nic dramatického. U kamaráda je taky vše vpořádku. Tím přesně mám na mysli polohu 3,6,9, 12.

Osobně jsem s nimi VELMI spokojen.

Odesláno

Mám Trasery Super Sport od kubsona a problém s vteřinovkou nemám,ale je fakt že oproti hodinkám,které v sobě nemají trubičky tritia a tak mohou být podstatně blíže u sebe je dost důležitý kolmý pohled na hodinky.Ono u Traserů jde hlavně o svícení a pokud hlavní ručičky jsou OK tak bych to neřešil.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...