Návštěvník salamio Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2009 Tohle je můj první příspěvěk zde, tak bych měl pár zábavných dotazů naprostého trotla. Jako kluk jsem měl nějaké ruské hodinky i s budíkem (mechanickým - v nastavený čas začaly vrčet). Později jsem si koupil Timexy (líbilo se mi to celoplošné podsvícení) a když nějak přestaly fungovat, odložil jsem je. Od té doby žiju bez hodinek, jen s mobilem . Posledních pár let jsem si říkal, že by se mi přece jenom nějaké hodily a tak se chystám koupit si své první "seriózní" hodinky. Favoritem je prozatím Archimede Pilot Chrono, které se mi prostě líbí . A nyní ony dotazy:Nevíte, kde se dá najít popis funkcí chronografu (oněch tří malých "budíků"?)Existuje něco jako britská verze B-uhren? Přece jenom nevím, jestli bych se srovnal s tradicí oněch hodinek...Je na nošení příjemnější skleněné nebo ocelové dýnko?Nebo doporučíte něco úplně jiného?Omlouvám se za stupidní otázky . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník salamio Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2009 chronograf - vetsinou vterinova rucka, co se toci stale + minutovy citac stopnutych minut + hodinovy citac stopnutych hodin? nevim na koukani sklenene, na noseni ocelove - pro me tak a kdyz se ti libi, neni co resit... Díky za odpověď. Ten chronograf jsem si mezitím zjistil na eta.ch. Jestli to správně chápu, tak ona "velká" vteřinová ručička jen měří "stopky", stále otáčí se ta malá v malém ciferníku. Myslím, že naopak by to asi bylo lepší, ale co se dá dělat... a vitej, bude to drahy... Nestraš, už jenom za knihy a Lego utrácím více, než by mi bylo milé . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipes Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2009 chápeš to správně, velká vteřinovka jsou logicky správně stopky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2009 Tohle je můj první příspěvěk zde, tak bych měl pár zábavných dotazů naprostého trotla. Jako kluk jsem měl nějaké ruské hodinky i s budíkem (mechanickým - v nastavený čas začaly vrčet). Později jsem si koupil Timexy (líbilo se mi to celoplošné podsvícení) a když nějak přestaly fungovat, odložil jsem je. Od té doby žiju bez hodinek, jen s mobilem . Posledních pár let jsem si říkal, že by se mi přece jenom nějaké hodily a tak se chystám koupit si své první "seriózní" hodinky. Favoritem je prozatím Archimede Pilot Chrono, které se mi prostě líbí . A nyní ony dotazy:Nevíte, kde se dá najít popis funkcí chronografu (oněch tří malých "budíků"?)Existuje něco jako britská verze B-uhren? Přece jenom nevím, jestli bych se srovnal s tradicí oněch hodinek...Je na nošení příjemnější skleněné nebo ocelové dýnko?Nebo doporučíte něco úplně jiného?Omlouvám se za stupidní otázky . ten problem s britskou verzi B-uhren neni nahodou vubec blbej. akorat ta tradice tam proste patri... nosit vojensky, notabene nemecky hodinky prece jeste neznamena, ze se vecer mazlis s plysovym Dolfikem ale i to jde resit: (Zdroj) (Christopher Ward) atd. a vitej. clovek je prece jen tak nejak sobecky rad, ze neni jedinej blbec, kterej utraci za takovou hromadu kolecek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník salamio Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2009 ten problem s britskou verzi B-uhren neni nahodou vubec blbej. akorat ta tradice tam proste patri... nosit vojensky, notabene nemecky hodinky prece jeste neznamena, ze se vecer mazlis s plysovym Dolfikem ale i to jde resit: (Zdroj) (Christopher Ward) atd.Ty druhé vypadají pěkně, ale nejsou to jen B-uhren "made in UK"? (jak možná sami naznačují) Spíš mi jde o to, jestli jsou nějaké tradiční hodinky RAF, které by ale vypadaly stejně dobře jako ty B-uhren Ale co, dělám v německé firmě a mám anglického šéfa, tak se to kdyžtak nějak srovná a vitej. clovek je prece jen tak nejak sobecky rad, ze neni jedinej blbec, kterej utraci za takovou hromadu kolecek Chápu - když manželka zjistila, že začínám mluvit o hodinkách, trochu ji to vyděsilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2009 Ty druhé vypadají pěkně, ale nejsou to jen B-uhren "made in UK"? (jak možná sami naznačují) Spíš mi jde o to, jestli jsou nějaké tradiční hodinky RAF, které by ale vypadaly stejně dobře jako ty B-uhren Ale co, dělám v německé firmě a mám anglického šéfa, tak se to kdyžtak nějak srovná Chápu - když manželka zjistila, že začínám mluvit o hodinkách, trochu ji to vyděsilo. Precista PRS-5 mozno sa ti tieto nebudu pacit koli cinskemu stroju vo vnutri, ale ja ich mozem len a len odporucit. pracuju naozaj spolahlivo. su to hodinky navrhnute pre anglicku armadu samozrejme toto je remake). samozrejme ak netrvas len na pilotkach... http://www.timefactors.com/precista.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2009 jo tak, uz to zadani chapu. v tom pripade doporucuji mrknout na stranky MWC nebo RLT watches - viz jedny prej original stare pilotky, daval jsem to do vlakna tady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník salamio Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2009 Ty Presisty ani RLT nevypadají špatně, ale přece jenom ty Archimedy... se mi fakt líbí. Asi tu Luftwaffe budu muset překousnout. Ještě mě napadá - ty "velká" vteřinovka by šla možná vyřešit tak, že by se v celou minutu spustily stopky - tím pádem by obíhala i ta velká. Ale není to moc čisté řešení, tak to beru jen jako takový blbý nápad. Tuším, že by mohly existovat i B-uhren s "velkou vteřinovkou" - ty ale asi budou bez chronografu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2009 Ty Presisty ani RLT nevypadají špatně, ale přece jenom ty Archimedy... se mi fakt líbí. Asi tu Luftwaffe budu muset překousnout. Ještě mě napadá - ty "velká" vteřinovka by šla možná vyřešit tak, že by se v celou minutu spustily stopky - tím pádem by obíhala i ta velká. Ale není to moc čisté řešení, tak to beru jen jako takový blbý nápad. Tuším, že by mohly existovat i B-uhren s "velkou vteřinovkou" - ty ale asi budou bez chronografu. S tou velkou vterinovkou to dela hodne lidi, kdyz pohledas najdes i vlakno o vlivu na rezervu chodu, presnost, zivotnost. B-uhren chrono s centralni vterinovkou jsem zatim nevidel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2009 salamio: jen ti chci potvrdit tvůj pocit, Archimede Pilot Chrono je ve svý ceně fakt špica. Pokud by ti vadila "německost" a vazba výrobců na původní modely, tak mrkni na Fortis nebo Epos, dělaj pěkný fliegery a je to swiss (což je znát i na ceně). BTW super nick, fakt mam leacocka rád a tahle povídka je obzvlášť povedná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2009 (upraveno) No, není to sice chrono, ale to beobachteruhr taky ne. Osobně bych se přimluvil i za Speedbird, je to stejný typ, jako dělá i IWC (Mark XVI), stejné rozměry. http://www.timefactors.com/speedbird.htm Edit: na ciferníku je nápis Great Britain, to je asi maximum, co lze pro UK udělat Upraveno 9. listopadu 2009 uživatelem CzechJoker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2009 no v kazdom pripade som tu na fore nespozoroval ziadne prejavy nacistickej ideoloogii, ale dost ludi tu ma nemecke B-Uhren. prekusni tu nemeckost a chod do Archimede. Ja som sa rozhodol pre Pilot H a dalsie budu Pilot Chrono. (zastavte ma niekto) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník salamio Odesláno 10. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2009 ...Pokud by ti vadila "německost" a vazba výrobců na původní modely, tak mrkni na Fortis nebo Epos, dělaj pěkný fliegery a je to swiss (což je znát i na ceně).No to je skoro prašť jako uhoď (vím, o čem mluvím - před časem jsem necelý rok strávil v Baselu) No, není to sice chrono, ale to beobachteruhr taky ne. Osobně bych se přimluvil i za Speedbird, je to stejný typ, jako dělá i IWC (Mark XVI), stejné rozměry. http://www.timefactors.com/speedbird.htm Edit: na ciferníku je nápis Great Britain, to je asi maximum, co lze pro UK udělat Ty nevypadají zle! Ale ty Archimedy se mi asi fakt líbí víc ... no v kazdom pripade som tu na fore nespozoroval ziadne prejavy nacistickej ideoloogii, ale dost ludi tu ma nemecke B-Uhren. prekusni tu nemeckost a chod do Archimede. Ja som sa rozhodol pre Pilot H a dalsie budu Pilot Chrono. (zastavte ma niekto)No asi to nějak překousnu, zvlášť když jsem v Bonnu i přímo v Bad Godesbergu občas pečený vařený (a někdy taky pěkně grilovaný) . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ls8ls8 Odesláno 10. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2009 ...Spíš mi jde o to, jestli jsou nějaké tradiční hodinky RAF, které by ale vypadaly stejně dobře jako ty B-uhren... Britsti piloti v minulosti byli vybavovani ruznymi hodinkami od Omega pres Longines, Elgin, JLC, IWC, Lemania, Hamilton, Seiko atd. Hodne informaci najdes tady: http://www.mwrforum.net/forums/showthread.php?t=19442 nebo http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=21092 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník salamio Odesláno 10. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2009 ls8ls8: dík za info (i všem dalším). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bison Odesláno 10. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2009 Ještě ti doplním - 1940 - Cyma - manuální nátah. Hodinky britských ozbrojených sil, jsou vedené jako letecké, ale zda je měli skutečně jen letci nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se