Přejít na obsah

McMac

Členové_50
  • Příspěvky

    184
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

McMac's Achievements

Kandidát závislosti

Kandidát závislosti (5/8)

5

Popularita

  1. Ja se přidávám s prosbou, aby něco sdělil. Zrovna v tomto vlákně mě přijde, že jsme se všichni víceméně dost shodli
  2. Jasne, me jde o to na co se zamerit a co v principu tankovat - za me v podstate cokoliv v kategorii N98 (i ONO ma snad ETBE v N98). Jinak pro konkretni tankovani je jedinym zdrojem nakladni list - o tom se vubec nepru a souhlasim.
  3. To je to o cem jsem psal neprimo ja. Verva je E10, ale ne protoze tam je vice lihu nez v E5. Ve Svete motoru (20/2023) pisou, ze Verva je v kategorii E10, protoze pridali vice bioslozky, ale ve forme ETBE. E10 neznamena jen vyssi podil lihu, ale je tam vice kriterii. Viz napr. zde: https://www.auto.cz/velky-test-stooktanovych-benzinu-vadi-kdyz-je-verva-e10-148709 “Právě proto je i obsah kyslíku limitován normou ČSN EN 228 pro jakost automobilových benzinů, která u kategorie E5 povoluje 2,7, u E10 pak 3,7 %. Tedy Verva 100 přestoupila do kategorie E10 právě kvůli vyššímu podílu kyslíku v látce na zvýšení oktanového čísla, zároveň však výrobce neměl žádný důvod vymýšlet něco jiného, protože dříve či později by jej ke stejnému kroku stejně donutily požadavky na snižování emisí CO2.”
  4. To jo, ale zase radsi vezmu Vervu 100, ktera je E10 s ETBE nez E5 s lihem. Ale myslim, ze si rozumime. Jeste lze vzit na MOL Natural 102+ za 95Kc za litr Ad znaceni - ona norma nic vyssiho nez 98 nezna, takze je to pak vse marketing. Svet motoru nedavno 100 oktany srovnaval a rozdily byly tak male, ze neslo urcit viteze. Meli tam pro zajimavost jeste Natural 95 a vysledky co se vykonu atd tyce byly v podstate srovnatelne s temi Nat. 100. Takze realny prinos je jen ve skladovatelnosti, lepsich startu apod.
  5. Ja jsem k tomuto nacetl dost a s jistotou Ti na tohle nikdo neodpovi. Ideal je cerpat cisty Natural, ale tech je strasne malo a blbe se to zjistuje. Kdyz ten nesezenes tak pak jine premiove Naturaly 100. A to jeste idealne, kde se ten benzin aspon trochu toci EDIT: odeslali jsme stejne s DaryVanHorne, reaguji na prispevek vyse.
  6. Ahoj všem, přijde mi, že se tu míchají 2 věci: vodnatění benzinu a zasírání biosložkou. Ad vodnatění - N95 (ať už E5 nebo E10) obsahuje líh = vodnatí. Snad všechny benziny typu Natural 100 ať E5 nebo E10 (Orlen-Benzina, OMV, Shell atd.) líh neobsahují, protože biosložku obsahují ve formě ETBE, která s vodou mísitelná není. Tedy skladování N100 je ok. Ad. zasírání bisložkou - i ETBE je biosložka, byť lepší, tedy v případě, že se s autem jezdí málo a zvláště pokud se při vývoji s ní nepočítalo (viz. starší vozy, co má třeba pan Chlad) tak se palivové rozvody (nádrž, čerpadlo, hadičky, karburátory atd.) tím zaserou. Jediný, kdo prodává u nás benzin úplně bez biosložky je EuroOil, ale jen na pár čerpačkách v ČR (musí se ověřit přes jejich appku nebo na místě...) Např. diesel bez biosložky má EuroOil všude.
  7. McMac

    GARMIN Fenix 8

    Datart.cz s VIP uctem umi Fenix 8 s 10% slevou.
  8. McMac

    GARMIN Fenix 8

    To by se mi libilo taky, ale i DC Rainmaker tohle komentoval, ze si nemysli, ze to bude, protoze AMOLED je zravej a prinos solaru by byl prilis malej. I u obyc displeje ten solar nepridava vydrz nejak brutalne. EDIT: Me dost mrzi, ze tam neni LTE modul - ne ze bych potreboval nutne volat, ale pro zavolani pomoci, kdyby nahodou bych to tam rad mel. (napr vodni sporty..)
  9. Na me ty Jancariky pusobi jako Vasky - lepeny boty, ale aspon tam je realne kuze a dela se to v CR. Za me docela dobrej tip na tenisky za lidovou cenu, zvazim to az budu kupovat nejaky univerzaly (Vasky na me pusobi moc humpolacky).
  10. Ahoj, tak jsem šel kolem a na své adrese už Watchmakers nejsou - je tam nějaká prodejna s kuframa. Takže to vypadá, že to zavřeli.
  11. Já tam byl před cca 2 lety, teď jsem se taky chystal (ale nedochystal ). Stránky nejedou, ale na Google mají poslední recenzi před měsícem a i odpověď na ní.
  12. McMac

    GARMIN MARQ

    Ahoj, mě se MARQ hrozně líbí, ale přijde mi to cenově totální overkill, na to, že Garmin nedrží moc dlouho podporu ani u MARQ Když už i polar ma kovový za 20 tis (myslím model Grit X2 Pro snad ). Kdyby měl Garmin podporu jako jablko (5 let+) a měl kový hodinky do 30 tis s AMOLED, tak si to snad koupim
  13. Ahoj, par tipu za me: Boss ma moc hezky boty (mysleno design) lepeny jsou kolem 5, maji i sity, ale ty jsou za 2x tolik od nich a moc je u nas nemaji. Pokud by ses smiril s cenou kolem 5 litru, tak Berwick ci Charles Tyrwitt - ramove boty. (gentlemanstore v Karline). Pak driv v Pansky pasazi na Prikopech prodavali F L Popper ramovky. Dneska uz nevim, kde je maji na krame, ale eshop funguje. Cerny ramovy oxfordky za 3,5tis - https://flpopper.cz/produkt/simon/ Meermin jsou taky dobry, ale imho jen eshop ze zahranici. Loake a Barker fajn, ale omezeny vyber a casto vyrazne nad 5 tis. (Ty levne lakovane modely a modely z Indie spise nebrat.) a objednavat to z UK, kdyz nevim na 100% cislo bych si netroufl. Jinak z lepene produkce kolem 3 tis, co se Ti bude libit - namatkou treba Lloyd (cerveny prouzek na podpatku) jsou z tech lepsich (jak design, tak vydrz) - meli je vzdy v Humanicu a Leiseru a pak snad vsechny eshopy. Ecco je fajn, imho drahy, na to co to je. Geox ve sleve kolem 3 tis taky muze splnit sluzbu. Clarks ok.
  14. Na tom obrazku ma borec nejaky svetly lehky letni kalhoty (asi len?) a k tomu svetly semisovy sandaly. Kdyz si vezmes tmavy dziny (a dziny nejsou uplne letni kalhoty) a k tomu cerny sandale tak to pusobi uplne jinak. Chapu zamer (at uz se jmenuje jakkoliv), ale to provedeni je dost zasadni
  15. Ad pravopis - to by bylo fajn. Ad výběr @PetrH98 - to je otázka, co Ti přinese dobrý pocit z nošení. Automaty jen na občasné nošení je za mě trochu vopruz (natáhnout, seřídit), ale ten mají v sobě kolečka a tikají - tedy úplně někde jinde než bateriový hodinky. (EDIT: Ale lidi to dělají, za mě, když rozeběhnu automaty, tak je pár dní aspoň nosím a za tu radost to může stát). Pokud mi baterka nevadí a nechci se o to starat, tak např. Seiko, Citizen mají hezký hodinky všeho druhu na solár a jsou radiem řízený, takže neřeší v podstatě nic. Není vůbec špatný si koupit nějaký slušný ne moc drahý automaty typu Citizen (klidně z druhé ruky), co jsi psal a vyzkoušel co mi vyhovuje. Na tohle univerzální rada není. A to říkám, že z výběru typu Automaty, quartz a solár mám všechny
×
×
  • Vytvořit...